Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Túra tervezése ide A túra másolása
Gyalogtúra ajánlott túra

Földtani barangolás az Alacsony-Tátra mészkőtarajos hullámain

Gyalogtúra · Nyugati-Alacsony-Tátra
A tartalmat készítette:
Magyar Természetjáró Szövetség igazolt partner  A felfedezők választása 
 • A Brtkovica alatti rétről rálátunk a Magas-Tátrára is
  A Brtkovica alatti rétről rálátunk a Magas-Tátrára is
  Fénykép: Német-Bucsi Attila, Magyar Természetjáró Szövetség

Az Alacsony-Tátra északi bércei között túrázunk, ahonnan mind a főgerinc havasi csúcsokkal hullámzó szalagjára, mind a környező magashegységekre, a Liptói-havasokra és a Magas-Tátrára, illetve a Vág tágas völgyére is pazar kilátás nyílik. Emellett érdekes földtani jelenségek, a világháborús partizánmozgalom emlékei és egy mohával, zuzmóval vastagon benőtt fenyves őserdő is színesítik a túrát.

nehéz
Hossz 23,5 km
8:15 óra
1 213 m
1 213 m
1 533 m
660 m

A közeli Deményfalvi-völgy (Demänovská dolina) „árnyékában”, a Chopokra és a Gyömbérre (Ďumbier) igyekvő tömegektől távol, a Slemä és az Ohnište (Ohnistye) csúcsai között erdőrezervátumoktól és kaszálórétektől tarka gerincszakasz húzódik. A túrán végigjárt Jánska dolina („Jánska-völgy”) földtani szerkezete hasonló a nyugati szomszédéhoz: itt is a gránit- és mészkőhegyek találkozásának érdekességeit láthatjuk, csak épp kevésbé beépült és felkapott, sokkal természetesebb környezetben fedezhetjük fel a földtani érdekességeket. A lankás hegyoldalakhoz kötődő legeltetéses állattartás jellegzetes tájat alakított ki, ami a világháborúban a partizántevékenység hátországának számított. A történelmi események tárgyi emlékeit egy szinte teljes egészében megmaradt repülőgéproncs is képviseli a Slemä csúcsán. Túránkat pedig a felgyűrődő hegység (Nízke Tatry) egymásba tolt kőzetrétegeinek sziklás hullámtaraja, az Ohnište csúcs koronázza, amelyről a környező erdőségek felett húzódó főgerincre nyílik remek panoráma.

A túra két lépcsőben kapaszkodik a csúcsrégióba. Az első felszökés tetejének kaszálórétjeiről látjuk meg a Liptói-medence túloldalán húzódó Liptói-havasok és Magas-Tátra csúcsait, ami lebilincselő látványként marasztal a faházakkal tarkított réten. A meredekebb, szerpentinező, második kapaszkodás végén rekonstruált partizánkunyhót és világháborús repülőgéproncsot találunk egy emlékmű és az eseményeket leíró tanösvénytábla mellett, majd innentől csekély szintemelkedéssel mozgunk a csúcsrégió rendkívül hangulatos és változatos zónájában. Az Ohnište tetőpontja után sziklás hegyoldalon, hirtelen ereszkedünk vissza a hágóba, ahonnan megenyhül a meredekség, és a Jánska dolina kényelmes erdészeti útján patakparti fenyvesek és kaszálók, illetve egy barlangból előtörő búvópatak mellett sétálva vezetjük le a túrát.

Ajánlott időszak a túrához: a kora nyártól késő őszig tartó, hómentes időszak a legideálisabb a túrához. A legnyugodtabb és legtisztább időjárásra augusztusban és szeptemberben számíthatunk. Vihar közeledtével a villámlás veszélye miatt hagyjuk el a csúcsrégiót! A téli túrához hómacska vagy hágóvas használatára, de akár hótalpra is szükség lehet.

A szerző tippje

 • Liptovský Ján (Szentiván) déli határában, a túra kiindulópontjára vezető út mellett találjuk a település szabadtéri termálforrását, ami egy forrásmészkővel körbevett sziklamedence. Érdemes legalább megtekinteni a különleges látványosságot, de ha jó az idő, akár lepihenni, lelazulni, fürödni is lehet egyet.
 • A termálforrás mellett van egy kiépített ásványvízkút is, amit megkóstolhatunk, de ásványianyag-tartalma miatt javasolt a túrára is vinni vizéből.
 • A körtúra nyomvonalának elágazásánál, a Stanišovská dolina bejáratánál találjuk a hasonló nevű barlangot (Stanišovská jaskyňa), amit szakvezetéssel meglátogatva kiegészíthetjük a túrán látott földtani és történelmi érdekességeket.
 • Az egyes hegységek turistaútjainak járhatóságát, aktuális veszélyforrásait a Hegyimentő Szolgálat weboldala részletesen és naprakészen mutatja be. A szlovák nyelvű szöveg a Google Chrome böngésző fordítás funkciójával megbízhatóan lefordítható magyar vagy angol nyelvre.
 • A medvés területeken történő túrázásról hasznos információkat tematikus oldalunkon találsz, sok másik szlovákiai túra mellett.
Német-Bucsi Attila profilképe
Szerző
Német-Bucsi Attila
frissítve: 2023-03-22
Nehézség
nehéz
Technika
Állóképesség
Élmény
Táj
Legmagasabb pont
Ohnište, 1 533 m
Legalacsonyabb pont
Liptovský Ján (Szentiván), 660 m
Ajánlott időszak
jan.
febr.
márc.
ápr.
máj.
jún.
júl.
aug.
szept.
okt.
nov.
dec.

Úttípusok

Aszfalt 49,60%Murvás út 1,31%Földút 14,19%Ösvény 34,89%
Aszfalt
11,6 km
Murvás út
0,3 km
Földút
3,3 km
Ösvény
8,2 km
Szintprofil megjelenítése

Biztonsági előírások

 • A csúcsok sziklás letöréseinél rendkívül körültekintően kell mozognunk. A füves, fenyővel benőtt sziklaperemen könnyen elnézhetünk egy lépést, ami komoly következményekkel járhat, így a letörésnél csak biztos, szilárd talajon mozogjunk!

Hasznos linkek és ötletek

 • Indulás előtt érdemes a részletes időjárási előrejelzést is ellenőrizni valamelyik szlovák nyelvű oldalon. Ehhez a szlovákul időjárás-előrejelzést jelentő predpoveď počasia (vagy predpoved pocasia) kifejezést és a felkeresni kívánt terület vagy csúcs szlovák nevét kell beírnunk a keresőbe. (A fordításhoz használjunk Google Chrome böngészőt.)
 • Jól használható és megbízható az angol nyelvű mountain-forecast.com oldal is, amelyen csúcsok időjárásáról tájékozódhatunk néhány órás, folyamatosan frissülő bontásban.
 • A túrát legegyszerűbben a Kárpátok egészét és annak turistaútjait is tartalmazó Természetjáró appban követhetjük.

Kezdőpont

Liptovský Ján, zot. Ďumbier buszmegálló (Szentiván üdülőtelepe) (666 m)
Koordináták:
DD
49.033604, 19.673643
DMS
49°02'01.0"N 19°40'25.1"E
UTM
34U 403053 5432038
w3w 
///művésznő.zeneszám.csúcsok

Végpont

Liptovský Ján, zot. Ďumbier buszmegálló (Szentiván üdülőtelepe)

Útleírás

Itiner

 • Liptovský Jánból (Szentiván)K jelzést követjük felfelé a völgyben a Stanišovská doliná elágazásáig.
 • Stanišovská dolinábanS jelzésen kaptatunk fel a Brtkovica erdészház elágazásáig.
 • A BrtkovicátólZ jelzést követjük (jobbra) hosszan, először a Slemä csúcsáig.
 • A Slemä csúcsán a Z⩍ jelzés vezet a hegytető nyugati részén található világháborús repülőgéproncshoz, amihez egy rövid kitérőt teszünk
 • Slemä csúcsáról szintén a Z jelzésen folytatjuk az Ohnište tömbjéig, a csúcsra vezető elágazásig.
 • Az Ohnište csúcsára a Z▲ jelzés vezet fel, amin oda-vissza összesen másfél kilométert kell megtennünk.
 • Az Ohnište déli oldalában a Z jelzésen ereszkedünk le a Svidovské sedloig.
 • Svidovské sedlotól végig a S jelzésen ereszkedünk le (jobbra) nyugati irányban.
 • A Jánska dolinánK jelzésen (egyenes irányban) túrázunk vissza kiindulópontunkig.

A túra részletes leírása

Séta a földtani és partizánmúlt emlékei mentén a Liptói-medence peremén

A falu feletti üdülőövezetből a patakmenti úton indulunk el a K jelzésen, az erdős hegyoldalak között összeszűkülő völgyben. Hosszan sétálunk az aszfaltos erdészeti úton üdülők és hétvégi házak ritkuló sorának kíséretében, ami egy kilométeren belül elmarad a patak túloldalán. A Jánska dolinát („Jánska-völgyet”) egészen a Stanišovská dolina elágazásáig követjük, ahol egy partizánemlékmű és egy barlangi fogadóépület is kitekintésre csábít.

Felettünk található ugyanis a Stanišovská jaskyňa, Liptó egyik legrégebben ismert és kutatott barlangja, amelynek cseppkövekkel teli földalatti járatai két szinten is felfedezhetők. A tágas bejáratú barlang a szemközti lejtőn található Mala Stanišovská jaskyňa mellett a környék denevérjeinek legfontosabb telelőhelye, a barlangi tavakban és a cseppkövek alatti kristálymedencékben pedig vakrákok, a száraz törmeléken teljes mértékben a föld alatti környezethez alkalmazkodott, áttetsző, apró élőlények élnek (például ugróvillások, barlangi százlábúak és szárazföldi rákfajták). A vezetett túrákon kb. egy óra alatt tekinthetünk körbe a teljesen természetes formában meghagyott, így csak fejlámpával és bakancsban járható, hangulatos „labirintusban”.

A Stanišovská dolinában már a S jelzésen haladunk eleinte sűrű fenyvesben, majd a völgyszoros kiszélesedésénél kaszálóréteket keresztezve. A völgyfő meredekebb vidékén ismét visszaváltunk a patakparti fenyvesbe. Egy fárasztó kaptatót leküzdve, fenyőfagyökerek alkotta, természetes lépcsősoron érkezünk a nyeregbe (Stanišovské sedlo). A túloldalon szusszanásnyi pihenőt jelent az ereszkedőt is tartalmazó, kaszálórétek között kanyargó dózerút- Rajta, a Brtkovica lejtőjének laposabb részein gerendaházak, hegyi tanyák között szlalomozunk. Liptó térségére jellemző volt a hegyvidéki állattartás: tavasz végén, a friss fű sarjadásakor felhajtották a nyájakat a hegyoldalra, és az állatok egészen az első nagyobb havazásokig, a szeptember végi Szent Mihály napjáig fent éltek pásztoraikkal a rétekkel körbevett tanyákon.

A rétekről és tisztásokról tiszta időben kibontakozik a szemközti Liptói-havasok és a Magas-Tátra összefüggő vonulata. Meghatározó hangulatú az innen legmagasabbnak tűnő Kriván háromszög alakú tömbje, a szlovákok legendákkal övezett, „szent hegye”. Éppen szemközt ágaskodik a Liptói-havasok legmagasabb csúcsai közül előreugró Baranec, illetve a hátrébb megbúvó, de valójában magasabb Jakubina és Bystrá is kivehető a sziklacsipkés csúcsok között. A S jelzést egészen a Brtkovica erdészházig követjük, ahol az idáig enyhén ereszkedő dózerúttól markánsan eltérő karakterű ösvényre térünk.

A hegy felé fordulva szembetűnő a hangulatváltás, és komoly intenzitású kaptatás kezdődik a meredekség elől szerpentinezéssel kitérő ösvényen. Egy szél tépázta fenyves és irtás határán kapaszkodunk, több helyen rákanyarodva a tágas panorámát kínáló tarvágásra. Az első, szusszanásra alkalmas, paddal csábító pihenőhely egy lefűződő oldalgerinc tetején adódik, ismételten kitűnő kilátással. Érdemes erőt gyűjteni, mert a túra legmeredekebb szakasza következik a csúcsra vezető, végső kaptatón. Egyre nagyobb kilengéssel kanyarog az út a hegyoldalban, és ahogy egyre feljebb hatolunk, néhol már elérjük az oldalgerinc meredeken letörő, sziklás határát.

A lejtőn egy 2021-ben felújított partizánkunyhó mellett haladunk el. A gerendaépület remek lehetőség az újabb pihenésre, de menedékhelyként is szolgálhat, ha útközben szélsőségessé válna az időjárás. A 2. világháború alatt pár tízfős partizáncsoportok alakultak és tevékenykedtek a térségben, amelyek főként az ellenség (a német és a magyar hadsereg) logisztikai vonalainak szabotálásával próbálkoztak. A hegyen működő, „Szlovákia szabadságáért a Brtkovicán" elnevezésű partizánszekció 150 főt számlált. Az itteni menedék csak megfigyelőpont volt, ahonnan a hegyoldalt és a Liptói-medence keleti peremét tartották szemmel, a gerillacsoportok pedig a hagyományosan hegyi források mellé települt pásztorkunyhókban vagy bunkerekben húzták meg magukat, illetve a lejjebb érintett Stanišovská-völgyi barlangokban rejtőztek. 

Az Alacsony-Tátra előhegységének csúcsain

A hegytetőről kilátás sajnos nem igazán nyílik, az elszáradt, kidőlt fenyők között résnyire tekinthetünk csak ki a kapaszkodás közben már egységében megcsodált hegyvidék részleteire. A csúcs azonban tartogat valami egészen más élményt: egy világháborús repülőgéproncsot, igaz, már erősen megviselt állapotban. Ehhez a csúcstáblától nyugati irányban kiágazó Z⩍ jelzésen kell rövid kitérőt tennünk.

A pár százméteres, elnyújtott platón 1944. október 13-án (pénteken) zuhant le az az orosz gyártmányú, Lisunov Li-2 típusú repülőgép, ami csehszlovák ejtőernyősöket szállított bevetésre. A gépet egy német vadászgép lőtte le éjszakai bevetése során, a zuhanó szállítógép pedig beakadt a csúcs fenyőfáinak ágaiba, és a hegy sziklás tetejébe csapódott. A balesetben a fedélzeten tartózkodó 19 katona a 3 fős szovjet személyzettel együtt életét vesztette. A helyszínen található emlékműnél és roncsnál 1970 óta minden év augusztusában koszorúzással emlékeznek meg a tragédiában elhunytakról. A mementó melletti sziklás letörésről már korlátozottan rálátunk az Alacsony-Tátra főgerincére, de az igazi panorámáért még kicsit túráznunk kell.  

A történelmi kitekintő után a csúcsok között kanyargó Z jelzésen folytatjuk túránkat egy rendkívül bájos hegyi ösvényen, ami öreg, moha lepte fenyvesek, kaszálórétek és fenyőligetek váltakozása közepette vezet át a mészkőhegyeken. Az itteni erdők szinte eredeti formában maradtak fenn a sziklafalakkal körbebástyázott platón, csak az állattartás miatt, kaszálók és legelők nyerése végett nyitottak lékeket a fák közé. Az erdő állapotát, a levegő tisztaságát jól mutatja, hogy a fatörzseket és a talajt vastagon fedi zuzmó és moha, organikus közösséget alkotva a magasabb és alacsonyabb rendű élőlényekkel.

A déli gerinc meredek letörésének peremén ereszkedünk le a Slemä csúcsáról, hogy a Michalovské sedloból már lankásabban, de újra kapaszkodni kezdjünk a réttel tarkított túloldali emelkedőn. Innen belátjuk a Slemä sziklákkal körbebástyázott tömbjét. A hegytetőre érve újra öreg fenyves határozza meg az alaphangulatot, majd a túloldalon, a Predná poľana tágas tisztásán át ereszkedünk. A rét alsó szélén található az Ohnište csúcsára kiágazó ösvény elágazása.

Z▲ jelzést kell követnünk, ami összesen jó másfél kilométeres kitérőt tesz a hegyoldalban, és közel 100 méter szintet is le kell küzdenünk, de az extra túra mindenképp megéri a fáradságot. A csúcson ugyanis szembekerülünk az Alacsony-Tátra főcsúcsával, a sziklás leszakadásával drámaian a völgyek fölé tornyosuló Gyömbérrel (Ďumbier), illetve a szomszédos Chopok csúcsával. Az Ohnište teteje egy ferdén az égbe meredő, észak felé kibillent mészkőréteg, amely hullámosan húzódik végig az egész hegytetőn. Itt a legkönnyebb megérteni a hegység szerkezetét: a középvonalban a legmagasabbra emelkedő gránitvonulat nyúlik el, északon pedig az összecsúszott, felboltozódott mészkőrétegek uralják a tájat. A legjobb kilátás a jelzés végénél nyílik, bár az ösvény végigköveti a sziklaperemet, illetve alá, a mészkőszikla felboltozódó, alsó szegélyéhez is beereszkedik. Azonban fölösleges az egyébként is fokozottan védett területen, veszélyes terepen bolyongani, hiszen a lényeget, az ország közepét keresztülszelő Alacsony-Tátra közel 100 km hosszú gránitvonulatát a csúcstáblától is látjuk. 

Ereszkedés a hegyek lábánál, betekintés a geológiai felépítménybe

A rétszéli elágazáshoz visszatérve a Z jelzésen folytatjuk túránkat, ami némi keringőzéssel, öreg fenyők között érkezik meg a déli, sziklás letöréshez, ahonnan drasztikusan megváltozik a terep. Komoly szintet vesztünk alig párszáz méter távon, főként sziklás, erdei környezetben. A hegy keleti gerincét, a töréssel megszakított sziklasávot ott kerüljük, ahol elcsúszott rétegek formálta katlan nyújt lehetőséget lankásabb ereszkedésre. A védett terület határa feltűnő, hiszen a sziklafalakkal tarkított fenyvesből egyszerre tarvágás foltjára, fenyőültetvénybe futunk. Az egyre szelídebb hegyoldal végül a Svidovské sedlo laposában simul el. Egy erdészeti dózerút keresztezi itt a hágót, azonban mi a fenyvesek között nyíló tisztás szélén, alig járt ösvényen ereszkedünk a S jelzésen, ami innentől egészen a fővölgyig vezet. A rét fenyő és juhar matuzsálemei között tágas rálátás nyílik a felettünk húzódó sziklavilágra, az Ohnište déli letörésére. A mészkőrétegek felboltozódása innen nézve a legszembeötlőbb: a dél felől felnyomuló gránit kőzetű alaphegység a magasba kényszerítette, feltördelte és kibillentette a felszínt borító mészkőrétegeket.

A rét alsó szélén visszatér a nagy ívekkel ereszkedő dózerút, amihez innentől mi is csatlakozunk. Előbb a völgy fő vízfolyása, a Gyömbér déli oldalának vizeit szállító Štiavnica, majd az északi völgykatlanból alázúduló Ludárov potok érkezik meg. Az egyre erőteljesebb patak apró zuhatagokkal bukik alá a lekerekedett gránittömbök között. A vízfolyást öreg fenyőligetek szegélyezik, érdemes közelebbről is megnézni a medret alkotó, apró foltokkal díszített, tojásdad köveket. Az eddig egyöntetűen szürke mészkőhöz képest ugyanis a gránitban tarka mintákat alkot az egymásba kapaszkodó kristályok buja rajzolata. Ez az ellenálló kristálymasszívum képezi a hegység alapját és főgerincét, míg a szélső gerincek üledékes rétegei tajtékos hullámokként fodrozódnak a hegyvidék peremén.

A központi térségből érkező vizek egyesült erővel fordulnak rá az északon gátként emelkedő mészkőhegységre, aminek rétegeit szűk szorosokban törik át. Változatlanul a fő erdészeti utat követjük, azonban innentől a K jelzés kísér bennünket. Az eddig rétekkel szabdalt, tágas völgy a szorosba érve beszűkül, a rengeteg is lehúzódik a patakpartig, így utunk végén zárt erdei környezetben ereszkedünk. Egy érdekes jelenségre azonban mindenképp érdemes felfigyelünk: ott, ahol a patak kerekded gránitköveit már mészkősziklák szegélyezik, tehát a kőzetváltás ismét megtörténik, a víz „elapad”, elvész a tömbök között, ugyanis elnyelik a mészkő feneketlen üregei. Egy hídon is átkelünk, ami alatt a tavaszi nagyvíz kivételével száraz medret láthatunk. A zúgásból azonban következtethetünk az ismételt változásra: egy ösvény is elvezet a partra, ahol a szemközti mészkőfal boltíves üregéből egy csapásra tör elő az elveszettnek hitt patak. A mindig nedves környezetben vastag mohapárnák fedik a köveket, és látványosan buja a növényzet. A patakot felszínre terelő üregbe pár méter hosszan be is hatolhatunk, de a mélybe vezető, sötét szádát összefüggő vízfelszín borítja.

A Hlbokô forrás mögött húzódó barlangot búvárok kutatják több mint egy évszázada. Jelenleg 350 méter hosszan ismert, de a másodpercenként 500 és 1000 liter közötti hozammal előtörő barlangi patak és a szűkületek megnehezítik a kutatók feladatát. A járat bizonyítottan kapcsolatban áll Szlovákia legmélyebb barlangrendszerével, a közel 500 méter mély Hipman-barlangrendszerrel, amely a Kraková hoľa mészkőtömbjének vizeit gyűjti össze.

Végül rövidesen visszaérkezünk a Janská és a Stanišovská dolina elágazásához, a barlangi túrák fogadóépületéhez, ahonnan már ismert terepen jutunk az üdülőterületre. A hegyből fakadó termálvizekkel itt érdemes közelebbről is megismerkedni. Számos fürdő és hotel nyújt lehetőséget a kényelmes ellazulásra, azonban a legszebb a falu határában természetes úton feltörő termálforrás, ahol vízből kivált mészkősziklák övezte medencében ülhetünk és pihenhetünk, illetve egy ásványvízforrásból szomjunkat is olthatjuk.

Tömegközlekedéssel

Tömegközlekedéssel elérhető

Amennyiben Szlovákiában tömegközlekedünk, az itt elérhető oldalon kereshetünk utazási lehetőségeket és menetrendeket. A menetrendi oldal angolul is használható, app formájában Cestovné poriadky CP néven tölthető le okostelefonra.

 • A túra kezdő- és végpontja a Liptovský Ján, zot. Ďumbier buszmegálló (Szentiván, Hotel Ďumbier).
 • Napi néhány busz följebb is megy a völgyben, ezeknek a Liptovský Ján, Alexandra Wellness Hotel buszmegálló a vége. Ide érkezve kb. 10 percet spórolhatunk a túra elején vagy végén.

Megközelítés

 • A túra a Hotel Ďumbier előtti buszmegállóból indul, és ott is ér véget.

Parkolás

 • Liptovský Ján feletti üdülőterület bejáratánál, a Penzión Horeccel szemben, murvás parkolóban hagyhatjuk az autót, ahonnan pár száz méter sétával a túra kezdőpontjához érünk az úton.
 • A nyári szezonon kívül a buszmegálló környékén, a panziók és éttermek parkolójában is hagyhatjuk autónkat.

Koordináták

DD
49.033604, 19.673643
DMS
49°02'01.0"N 19°40'25.1"E
UTM
34U 403053 5432038
w3w 
///művésznő.zeneszám.csúcsok
Navigáció Google Térképpel

A szerző által javasolt térképek:

A túra nyomvonalát a VKÚ Harmanec kiadó 1., valamint 122. és 123. számú térképe közösen (Nízke Tatry, 1:25000 és 1:50000 felbontásban)  tartalmazza. A kiadó térképei több magyarországi térképboltban is kaphatók.

A régióról szóló kiadványok:

Mutass többet!

Felszerelés

Alapvető túrafelszerelés: bejáratott túracipő, esős, havas időben bakancs, az évszaknak megfelelő öltözet, ivóvíz, élelem. A navigáláshoz a Természetjáró app, amelyben ez a túra pár gombnyomással megnyitható.


Kérdések és válaszok

Tedd fel az első kérdést!

Kérdeznél a szerzőtől?


Értékelések

Írd meg az első hozzászólást!

Legyél te az első hozzászóló!


A közösség fényképei


Nehézség
nehéz
Hossz
23,5 km
Időtartam
8:15 óra
Szintemelkedés
1 213 m
Szintcsökkenés
1 213 m
Legmagasabb pont
1 533 m
Legalacsonyabb pont
660 m
Tömegközlekedéssel elérhető Körtúra Szép kilátás Kulturális/történelmi értékek Földtani érdekességek Növénytani érdekességek Fauna Csúcstúra Tipp Egészséges környezet

Statisztika

 • Saját térkép
 • Tartalmak
 • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek
Hossz  km
Időtartam : óra
Szintemelkedés  m
Szintcsökkenés  m
Legmagasabb pont  m
Legalacsonyabb pont  m
Nagyításhoz vagy kicsinyítéshez húzd össze a nyilakat!
Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp