Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja

Üdvözlünk a Természetjáró honlapján! Böngéssz a tartalmaink között a fenti menüben, regisztrálj, hogy lementhesd a kedvenc túráidat és látnivalóidat, aztán járd végig mindet a telefonos applikációnkkal!


Sokat túrázol? Válaszd a Pro vagy Pro+ csomagot!

A Természetjáró informatikai platformjának gyártója, az Outdooractive AG, február 28-tól előfizetéses rendszerre váltott át. Aggodalomra azonban semmi ok: az app és a honlap ingyenesen is tovább használhatók, a túráink, látnivalóink elérhetőek maradnak, csak bizonyos szolgálatásokhoz lesz szükség előfizetésre. És ha már korábban regisztráltál, azaz létrehoztál magadnak egy fiókot a Természetjárón, most megajándékozunk 3 hónap ingyen Pro előfizetéssel!

FIGYELEM! Ha szeretnéd igénybe venni ezt a lehetőséget, addig semmiképpen ne kezdeményezz előfizetést, mert azoknak, akik már Pro/Pro+ felhasználók, ez az opció nem elérhető!


A legújabb túrák, látnivalók, szállások és események

Valami újat szeretnél felfedezni? Görgess oldalra! Itt mindig megtalálod a legfrissebb tartalmainkat.


GYALOGTÚRÁK SZLOVÁKIÁBAN

Magasabb hegyekre vágysz, kipróbálnád magad az itthoninál keményebb terepen? Már Szlovákiából is találsz Magyarországról könnyen elérhető túrákat a kínálatunkban a könnyebbtől a nehezebbig, a Természetjárón megszokott igényes ismertetővel, és rengeteg hasznos tippel, hogy a helyismeret hiánya se legyen akadály! Kattints ide a szlovákiai túrák gyűjtőoldalához.


Ajánlott túránk

A sok látnivalót tartogató, mégis könnyed budai túrának több „csúcspontja” is van. Az egyik a Budai-hegység egyik legértékesebb élőhelye, a Tarnai-pihenő, ahol a sziklagyepet kedvelő leánykökörcsint és tavaszi héricset is megfigyelhetjük kora tavasszal. A másik a Nagy-Kopasz tetején lévő kilátó, és az onnan nyíló körpanoráma, végül a természetes hóvirág-szőnyeg, ami a hegy oldalában fogad minket a tél végén.

Ha a TERMÉSZETJÁRÓ appban nyitjátok meg a túrát, a mobilotokkal navigálni is tudtok a terepen, így biztosan nem tévedtek el!

Gyalogtúra · Budai-hegység
A Budai-hegység legmagasabb pontján
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
Hossz 12,1 km
Időtartam 3:28 óra
Szintemelkedés 387 m
Szintcsökkenés 387 m

Sok látnivalót tartogató, mégis könnyed túránkon megismerhetjük a Fekete-hegyek dolomit sziklagyepének fehérrel csipkézett köveit és egyedi ...

36
Szerző: Magyar Természetjáró Szövetség,   Magyar Természetjáró Szövetség

Kirándulóhelyek Budapest környékén

Budapesten vagy a környékén szeretnél kikapcsolódni a szabad levegőn, de zavar a koronavírus-járvány miatti zsúfoltság a népszerű kirándulóhelyeken? Ezen a térképen egyben megtalálod az összes túrát és látnivalót a főváros vonzáskörzetéből.

Fénykép: Farkas Péter

Via ferraták Magyarországon

Hazánk összes via ferratája egy helyen minden szükséges információval: leírásokkal, fotókkal, falrajzokkal és kisokossal. Kattints ide!


Terepfutások Németh Csaba ajánlásával

A könnyűtől a nehézig, a kezdőtől a haladóig: ha terepen, természeti környezetben szeretnél futni, ebben a válogatásunkban sokat megtalálsz az ország legjobb útvonalai közül. A rovat támogatója a Dockyard.

Fénykép: Németh Csaba, Magyar Természetjáró Szövetség

Az Országos Kéktúra összes szakasza

Kéktúrázol? Nálunk megtalálod a hivatalos szakaszolást részletes ismertetőkkel, fotókkal, az útba eső látnivalókkal, egyre több szállással, és valamennyi pecsételőhellyel. Az Országos Kéktúra kezdőoldalát itt találod. A terepi navigáláshoz töltsd le a telefonos alkalmazásunkat!


Pilis Bike

Erdei kerékpártúrák Budapest környékén

Itt megtalálod a Pilis Bike bringatúrákat részletes ismertetővel és a hivatalos nyomvonallal, így a Természetjáró app segítségével a terepen is követheted a fákon PB jelzéssel muattott utakat.

Fénykép: Farkas Péter, Magyar Természetjáró Szövetség

Turista Magazin

Vizes dolgok

A Turista Magazin 2023 februári száma Fénykép: Magyar Természetjáró Szövetség

Ha alaposabban megnézzük a Turista Magazin februári címlapképének szokatlan perspektíváját, egy vizestál alján találjuk magunkat. Így még kevesen láthattak rókát, de Radisics Milánnak hála egészen szokatlan szögekből és környezetben figyelhetjük meg Roxyt és kölykeit, amint látogatást tesznek nála a vérteskozmai kertjében. Ebben a számban bemutatjuk Milán díjnyertes rókás fotósorozatának legjavát, és a kulisszatitkok mellett arra is fény derül, hogy az elkapott, spontánnak tűnő pillanatfelvételek mögött hosszú hetek kemény munkája áll.

Ha már egy vizestál aljáról indítottuk a dolgot, maradjunk vízközelben, de tágítsuk ki egy kicsit a teret, és használjuk ki a tél enyhébb napjait egy kis evezésre. Bár elsőre őrültségnek hathat februárban vízre szállni, azonban néhány alapszabályt betartva egyáltalán nem számít nehezen összehozható extrém sportnak a téli vízitúrázás.

Februári számunk végére sajnos elfogy alólunk az éltető folyadék, mert az ország egyik legszárazabb helyén keresztül mutatjuk be, hogy mi vezetett az Alföld jó részének kiszáradásához, és mit kellene tennünk ahhoz, hogy elkerüljük a jelenleg is zajló elsivatagosodást.


Szép kilátás: Tenczer Gábor túrái

Itt a népszerű blogger túrái közül válogathatsz. A Természetjáró app segítségével rögtön neki is tudsz vágni bármelyiknek! A sorozat összes túráját itt találod, a Telex.hu Szép kilátás rovatát pedig itt.


Természetjáró Kártya (TEKA)

Válogatás a természetjáróknak kedvezményt nyújtó TEKA-partnerek közül. Az összes elfogadóhely listáját itt találod.


A legnépszerűbb túráink

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp