Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása

Üdvözlünk a Természetjáró honlapján! Böngéssz a tartalmaink között a fenti menüben, regisztrálj, hogy lementhesd a kedvenc túráidat és látnivalóidat, aztán járd végig mindet a telefonos applikációnkkal!


A legújabb túrák, látnivalók, szállások és események

Valami újat szeretnél felfedezni? Görgess oldalra! Itt mindig megtalálod a legfrissebb tartalmainkat.


GYALOGTÚRÁK SZLOVÁKIÁBAN

Magasabb hegyekre vágysz, kipróbálnád magad az itthoninál keményebb terepen? Már Szlovákiából is találsz Magyarországról könnyen elérhető túrákat a kínálatunkban a könnyebbtől a nehezebbig, a Természetjárón megszokott igényes ismertetővel, és rengeteg hasznos tippel, hogy a helyismeret hiánya se legyen akadály! Kattints ide a szlovákiai túrák gyűjtőoldalához.


Műjégpályák országszerte

Ha korcsolyázni mennél a haverokkal, a gyerekekkel vagy a sport kedvéért, ma már számtalan pálya közül választhatsz. Van, amelyik csak a karácsonyi időszakban működik, de olyan is, amelyik novemertől márciusig. Akad köztük fedett és nyitott, sok helyen pedig zenés-koris bulikat is tartanak hétvégente. Itt térképes nézetben is összegyűjtöttünk neked jó sokat.

  • Lista Műjégpályák

Ajánlott túránk

Kirándulni úgy érdemes a nyirkos, decemberi időben, ha útközben meg tudunk állni feltöltődni, felmelegedni egy pihenőhelyen, turistaházban, túratársakkal beszélgetni egy tea, forralt bor mellett. Királyrét, Nagy-Hideg-hegy, Kisinóc: a hazai turistatörténelem régi és jelentős helyszínei. Mind a hármat érintjük túránkon, sőt a Magas-Tax tövében egy – jelenleg zárva tartó – negyedik házat is megszemlélünk.

Ha a TERMÉSZETJÁRÓ appban nyitjátok meg a túrát, a mobilotokkal navigálni is tudtok a terepen, így biztosan nem tévedtek el!

ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
Hossz 17,2 km
Időtartam 5:35 óra
Szintemelkedés 757 m
Szintcsökkenés 757 m

A Magas-Börzsöny déli lábától kapaszkodunk fel a Nagy-Hideg-hegyre ezen a körtúrán. Háromszög alakú útvonalunk mindegyik csúcsa egy-egy ...

1
Szerző: Kisida András,   Magyar Természetjáró Szövetség

Kirándulóhelyek Budapest környékén

Budapesten vagy a környékén szeretnél kikapcsolódni a szabad levegőn, de zavar a koronavírus-járvány miatti zsúfoltság a népszerű kirándulóhelyeken? Ezen a térképen egyben megtalálod az összes túrát és látnivalót a főváros vonzáskörzetéből.

Fénykép: Farkas Péter

Via ferraták Magyarországon

Hazánk összes via ferratája egy helyen minden szükséges információval: leírásokkal, fotókkal, falrajzokkal és kisokossal. Kattints ide!


Terepfutások Németh Csaba ajánlásával

A könnyűtől a nehézig, a kezdőtől a haladóig: ha terepen, természeti környezetben szeretnél futni, ebben a válogatásunkban sokat megtalálsz az ország legjobb útvonalai közül. A rovat támogatója a Dockyard.

Fénykép: Németh Csaba, Magyar Természetjáró Szövetség

Az Országos Kéktúra összes szakasza

Kéktúrázol? Nálunk megtalálod a hivatalos szakaszolást részletes ismertetőkkel, fotókkal, az útba eső látnivalókkal, egyre több szállással, és valamennyi pecsételőhellyel. Az Országos Kéktúra kezdőoldalát itt találod. A terepi navigáláshoz töltsd le a telefonos alkalmazásunkat!


Pilis Bike

Erdei kerékpártúrák Budapest környékén

Itt megtalálod a Pilis Bike bringatúrákat részletes ismertetővel és a hivatalos nyomvonallal, így a Természetjáró app segítségével a terepen is követheted a fákon PB jelzéssel muattott utakat.

Fénykép: Farkas Péter, Magyar Természetjáró Szövetség

Turista Magazin

Óvatosan, áhítattal és bizalommal

A Turista Magazin 2022 decemberi - 2023 januári száma Fénykép: Magyar Természetjáró Szövetség

Így november végén, a lapszám készítésekor, amikor már megfakult a táj, és elcsöndesedtek a kertek, gyakran hallani a vörösbegy kedves énekét. Ezzel az óvatos, körültekintő, az etetőkön mégis megforduló madárral (Zöldhullám) és a természet megfigyelése jelentette mindennapi csodával kívánunk Olvasóinknak kellemes ünnepeket.

Mi is próbáltunk az ünnepekre hangolódni. Ahogy ekicsiny madár is, körültekintően és áhítattal néztünk körbe hazánk legidősebb apátságitemplomában (História), amelynek meglátogatását akár össze is köthetjük egy téli hétvégén asoktornyú Pápa felfedezésével (Városi Séta). Amellett, hogy mindig előszeretettel irányítjuk afigyelmet a pesti oldal látnivalóira, valahol szintén a rácsodálkozásé volt a főszerep a Csörsz-ároktanösvényen is (Rejtett Kincseink). Az áhítat mellett a bizalom volt útitársunk az „elesettségében is szép” Cserehátban (Két Keréken), ahol a felbecsülhetetlen értéket képviselő Árpád-kori és görögkatolikus templomok mellett a változás első nyomait is felfedeztük e jobb sorsra érdemes tájban.

A tudatos belföldi turizmus témaköre vezetett minket az egész világon egyedülálló, jövőredebütáló Eurohorse Lovas Barangoló bemutatásához és a lóval való természetjáráshoz (Tudástár). Minden bizonnyal sokat tudna mesélni a bizalomról Alberti-Hamlet Nóra is, aki egyedül járta végig az USA legvadabb és leghosszabb túráját, a Continental Divide Trailt (Interjú). A természetet járni és azt megfigyelni csak óvatosan, körültekintően, áhítattal érdemes – ebből kívánunk sokat az új esztendőre!


Szép kilátás: Tenczer Gábor túrái

Itt a népszerű blogger túrái közül válogathatsz. A Természetjáró app segítségével rögtön neki is tudsz vágni bármelyiknek! A sorozat összes túráját itt találod, a Telex.hu Szép kilátás rovatát pedig itt.


Természetjáró Kártya (TEKA)

Válogatás a természetjáróknak kedvezményt nyújtó TEKA-partnerek közül. Az összes elfogadóhely listáját itt találod.


A legnépszerűbb túráink

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp