Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Pro Alliance

Sokat túrázol? Válaszd a Pro vagy Pro+ csomagot!

A Természetjáró informatikai platformjának gyártója, az Outdooractive AG, február 28-tól előfizetéses rendszerre váltott át, de az app és a honlap ingyenesen is tovább használható, a túráink, látnivalóink elérhetőek maradnak. Ha már korábban regisztráltál, így van fiókod a Természetjárón, most 3 hónapig ingyen elérheted a Pro funkciókat!


Kedves felhasználónk!

Egy fontos változásról szeretnénk tájékoztatni. Az Outdooractive AG, amelytől kiadónk, a Magyar Természetjáró Szövetség a Természetjáró.hu honlap és a hozzá tartozó Természetjáró app informatikai hátterét biztosító térképes rendszert licenceli, 2023. február 28-tól a platformot a „Pro Alliance” nevű előfizetéses modellre állította át. Aggodalomra semmi ok, hiszen a honlapon és az appban egyaránt ingyenesen elérhető marad a Természetjáró összes tartalma – köztük a több mint ezer túra, kétezer látnivaló, a csaknem hatszáz szálláshely –, valamint a népszerű Túratervező is.

Egyes szolgáltatások azonban a két, opcionálisan választható előfizetői csomag, a Pro illetve a Pro+ valamelyikébe kerültek át, így február 28-tól kizárólag az előfizetők számára elérhetőek. Ide tartozik többek között:

 

🔷 A jelzett turistautak kivastagított megjelenítése a térképen (az appban és a honlapon is). A túrák nyomvonala és maguk az utak természetesen továbbra is látszani fognak.

🔷 A túrák, látnivalók és térképrészletek mentése offline használatra (az appban)

🔷 A Skyline, azaz a csúcskereső (az appban)

🔷 3D-videó készítése a túráidról (az appban és a honlapon)

🔷 A kedvenc túráid, látnivalóid saját válogatásokba rendezése (az appban és a honlapon)

 

Ugyanakkor a Természetjáró.hu és a Természetjáró app hasznos új funkciókkal bővült, mint például:

 

🔷 Csak a Kárpát-medence helyett az egész világ turistatérképe (az ingyenes felhasználóknak is)

🔷 Webkamerák réteg a térképen (az ingyenes felhasználóknak is)

🔷 A jelenlegi OpenStreetMap mellett több más turistatérkép (Outdooractive, Topo, KOMPASS, HARVEY stb.) megjelenítése (csak Pro, némelyik csak Pro+ előfizetőknek)

🔷 Bekapcsolható időjárási réteg a térképen prognózissal

🔷 BuddyBeacon: a tartózkodási helyed megosztása élőben a barátaiddal (csak Pro és Pro+ előfizetőknek)

 

A Pro és Pro+ előfizetői csomagok áráról és a hozzájuk tartozó funkciókról részletesen itt tájékozódhatsz. Vedd figyelembe, hogy az Outdooractive 12 hónapra ad előfizetési lehetőséget. Ha rövidebb időszakra szeretnél hozzáférni a Pro vagy Pro+ funkciókhoz, azt ajándékutalvány megvásárlásával teheted meg, de ha már korábban regisztráltál, most megajándékozunk egy március végéig beváltható, 3 hónapra szóló, ingyenes Pro kuponnal. Ennek a részleteiért görgess lejjebb.

A Pro Alliance a honlapon automatikusan, az appban pedig a következő frissítéssel aktiválódik, és fizetési kötelezettséggel természetesen nem jár. Az előfizetés csak egy lehetőség, nincs szükség rá az app és a honlap használatához.


Van fiókod a Természetjárón? Akkor most 3 hónapig ingyen lehetsz Pro!

Erre a bannerre kell kattintanod a profiloldaladon

Ha csak néha túrázol, és nem szoktad használni az olyan funkciókat, mint a jelzett turistautak megjelenítése a térképen és a túrák offline mentése, vagy már most is Pro/Pro+ Outdooractive felhasználó vagy, nem fogsz észrevenni semmilyen változást: ugyanúgy ingyen használhatod tovább a Természetjárót, mint eddig.

Ha még nincs élő Pro/Pro+ előfizetésed, viszont van fiókod a Természetjárón, amit a mi honlapunkon vagy appunkban 2023. március 1. előtt hoztál létre, akkor hűséged jutalmaként megajándékozunk egy 3 hónapra szóló Pro ajándékutalvánnyal.¹ Ehhez nem kell mást tenned, minta az appban Az én oldalamon, vagy a honlapon, a profiloldaladon elhelyezett bannerre kattintva beváltani az erre jogosító kupont (tipp: ha az appban nem megy, próbáld a honlapon). A banner március 1-től egy hónapig, március 30-ig lesz elérhető. Ebben az időszakban bármikor megkezdheted az ingyenes, 3 hónapos időszakot, amelynek lejártával automatikusan visszatérsz a Pro/Pro+ funkciók nélküli alapcsomaghoz, számlázásra nem kerül sor.

Ezután használhatod tovább ingyen is a Természetjárót, de ha úgy döntesz, hogy előfizetsz a Pro/Pro+ csomagra, azt a frissítést követően az appon belül, vagy itt, a honlapon teheted meg.² Ezután nemcsak a Természetjáró.hu-n és a Természetjáró appban, hanem az Outdooractive.com-on és az Outdooractive appban, valamint az Outdooractive AG által gyártott többi appban is eléred a csomagodnak megfelelően kibővített szolgáltatásokat.


Ajándékozz Természetjáró előfizetést – akár magadnak is!

Ismersz valakit, aki szereti aktívan tölteni a szabadidejét a természetben? Egy Pro vagy Pro+ előfizetésnek biztosan örülni fog! Itt akár magadat is meglepheted egy ajándékutalvánnyal. Ez azért lehet előnyös, mert míg hagyományos előfizetést csak egyéves időszakra vásárolhatsz, az utalvánnyal akár egyetlen hónapra is tudsz venni Pro vagy Pro+ csomagot. Bár ez időarányosan többe kerül, ha csak a nyaralásod alatt szeretnéd használni a honlapot vagy az appot, ideális megoldás lehet. Az előfizetéssel ellentétben az utalvánnyal megszerzett hozzáférés nem újul meg automatikusan: az időszak lejárta után visszakerülsz az ingyenes csomagba.


Van TEKA kártyád? Kedvezményesen fizethetsz elő!

Ha rendelkezel a Magyar Természetjáró Szövetség által kiadott Természetjáró kedvezménykártyával (TEKA), amiről itt tudhatsz meg többet, akkor olcsóbban juthatsz hozzá a Pro/Pro+ előfizetéshez is. A csomagok szolgáltatásairól és árairól ezen az oldalon tájékozódhatsz.


Mire fordítjuk az előfizetési díjat?

Szeretnénk felhívni rá a figyelmedet, hogy az előfizetési díjat a platform gyártója, a szervereket is üzemeltető Outdooractive AG kéri és szedi be. A tartalom előállítója, a szerkesztőségünket fenntartó Magyar Természetjáró Szövetség csak csekély jutalékban részesül. Ezt azonban teljes egészében a túrák, látnivalók, szálláshelyek ismertetőjének fejlesztésére és aktualizálására fordítjuk, így ha előfizetsz, elkötelezett túrázóként te is hozzájárulhatsz a sokak által szeretett Természetjáró.hu és a több mint 390 ezer letöltéssel rendelkező Természetjáró app hosszú távú működéséhez.


Miért érdemes regisztrálnod?

A regisztráció nem jár előfizetési kötelezettséggel! Pro és Pro+ csomag nélkül is bárkinek elérhető. Az egyik fő előnye, hogy szinkronizálódnak a túráid és más tartalmaid az app és a honlap között, így az appban rögzített útvonalaidat megnézheted a számítógépeden is, az ott tervezett vagy választott túrád pedig automatikusan megjelennek az appban, ezért nem kell GPX fájlokkal bajlódnod a navigációhoz. Regisztrált felhasználóként hozzászólhatsz a tartalmakhoz, vagy tanácsot kérhetsz a közösség tagjaitól, azaz a többi túrázótól, sőt fotókat is tölthetsz fel.

Ha kérdésed van, keress minket bátran a termeszetjaro@termeszetjaro.hu címen!

További jó túrázást kívánunk!
A Természetjáró csapata


¹ Ha már most Pro/Pro+ felhasználó vagy, illetve voltál az Outdooractive platformján, vagy a fiókodat nem a Természetjárón, hanem az Outdooractive valamelyik másik felületén hoztad létre, ezt a lehetőséget nem veheted igénybe

² Ebben az esetben már nem jár az új előfizetőket illető, 30 napos ingyenes próbaidőszak is a 3 hónapon felül.

A tartalmat készítette:
Magyar Természetjáró Szövetség  igazolt partner  A felfedezők választása 
Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp