Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Túra tervezése ide A túra másolása
Gyalogtúra ajánlott túra

A Tokaji-hegység legjava

· 3 értékelés · Gyalogtúra · Eperjes-Tokaji-hegyvidék · nyitva
A tartalmat készítette:
Magyar Természetjáró Szövetség igazolt partner  A felfedezők választása 
 • A Sólyom-bérc
  A Sólyom-bérc
  Fénykép: Dömsödi Áron, Magyar Természetjáró Szövetség
m 900 800 700 600 500 400 300 200 100 18 16 14 12 10 8 6 4 2 km István-kúti kőház … pihenőház) Nagy-Péter-mennykő Sólyom-bérc

A Tokaji-hegység völgyeinek mélyére, bérceinek fokára kalauzol ez a kiadós, élménydús körtúra. Felfedezzük a hegység központi tömegét, mélyen behatolunk a parányi kárpáti vadonba, ahol komor szépségű szirtek és elzárt, kőgörgeteges völgyek mozaikja vár.

nyitva
könnyű
Hossz 19,8 km
6:05 óra
703 m
703 m
712 m
239 m

A szerény magasságok ellenére a Tokaji-hegység (avagy a Zemplén) mélyén valahogy könnyen elragadja az embert az érzés, hogy kárpáti vadonban jár. A páratlanul tagolt, csúcsokban és kisebb fennsíkokban is gazdag terep kanyargós, elzárt völgyei, illetve a meredek lejtők csak felerősítik ezt a benyomást. E hatalmas erdőtájnak csupán kicsiny, elszigetelt zugaiban vetette meg a lábát az ember, de a völgyek talpához simuló, csöppnyi falvak is a Magas-Zemplén szegélyén találhatók. A központi terület különleges, sokoldalú kárpáti középhegység színes erdőkkel, sziklakilátókkal és dús füvű kaszálórétekkel.

A Tokaji-hegység évmilliókkal ezelőtt kihunyt, bonyolult vulkanizmussal keletkezett, mely a kőzetek sokszínűségén is tetten érhető. Ennek megfelelően területén a látványos felszíni formák széles spektrumával találkozhatunk: a sötéten strázsáló sziklabércek, mohos kőtengerek a szelíd táj legzordabb elemei.

Túránk a Kőkapu vadászkastélyától a rengeteg mélyére, szálbükkösök fenséges homályába kalauzol, és sziklák szorításában kapaszkodik a Kemence-patak felső ágait keretező magaslatokra. Ez a széles gerincvonulat az utolsó jégkorszak faragta sziklák birodalma is egyben, ezért hatalmas kőtornyokkal és nagyszerű kilátásokkal ismerkedhetünk meg: a Pengő-kő komor monolitját körbenőtte az erdő, de a Nagy-Péter-mennykő és a Sólyom-bérc a központi hegytömeg legszebb panorámáit kínálják. Színes fajösszetételű, hűs kaszálórétekkel megszakított erdőségben érintjük az István-kút mesés nyírligetét, végül völgyi sétával térünk vissza kiindulópontunkra.

A hosszú, fárasztó, de kiemelkedően izgalmas körtúra azoknak ajánlott, akik kíváncsiak a hegység egyedi varázsú, ritkán járt központi zugaira. A viszonylag kevés túrázó miatt szinte semmi sem fogja elvonni figyelmünket a tájról, és a sziklabércek panorámáit is jó eséllyel élvezhetjük tartós magányban.

A szerző tippje

 • Autóval érkezve Rostallón is parkolhatunk, így a túra valamivel rövidebbé válik.
 • A túra előtt és után Kőkapun a vadászkastély éttermében van lehetőség enni, illetve itt találni magas minőségű szálláshelyet is.
 • Kiváló szálláshely a 2021-ben átadott Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ, ahol nem érdemes kihagyni a kiállítást sem.
 • A túra kezdő- és végpontját csak autóval vagy a szezonálisan közlekedő kisvasúttal érhetjük el; ennek menetrendjéről tájékozódjunk előre a túra szervezésénél!
 • István-kúton egyszerű, olcsón bérelhető kulcsosház áll. A romantikus helyszín előzetes egyeztetés után vehető igénybe.
 • Számítsunk rá, hogy a kilátóhelyek (Nagy-Péter-mennykő, Sólyom-bérc) nehezen eresztenek, ezért számoljunk időt a bámészkodásra!
 • Vizet csak az István-kútnál tudunk vételezni (ami viszont mindig működik), ez azonban az útvonal végéhez közeledve található. Ezért vízzel készüljünk fel, ahogy élelemmel is, mert azt csak Kőkapunál lehet szerezni.
Dömsödi Áron profilképe
Szerző
Dömsödi Áron 
frissítve: 2022-08-30
Nehézség
könnyű
Technika
Állóképesség
Élmény
Táj
Legmagasabb pont
Pengő-kő, 712 m
Legalacsonyabb pont
Kőkapu, 239 m
Ajánlott időszak
jan.
febr.
márc.
ápr.
máj.
jún.
júl.
aug.
szept.
okt.
nov.
dec.

Úttípusok

Aszfalt 13,44%Murvás út 16,56%Földút 19,28%Ösvény 49,82%Ismeretlen 0,88%
Aszfalt
2,7 km
Murvás út
3,3 km
Földút
3,8 km
Ösvény
9,9 km
Ismeretlen
0,2 km
Szintprofil megjelenítése

Pihenőpontok

Pálházi Erdei Vasút (Kőkapu megállóhely)

Hasznos linkek és ötletek

Kezdőpont

Kőkapu, parkoló (238 m)
Koordináták:
DD
48.426687, 21.438942
DMS
48°25'36.1"N 21°26'20.2"E
UTM
34U 532472 5363819
w3w 
///bejutó.részletek.dobszó

Végpont

Kőkapu, parkoló

Útleírás

Itiner:

 • Kőkaputól a Z jelzést követjük Rostallóig.
 • Rostallónál jobbra fordulunk a S jelzésre, amin a következő turistaút-elágazásig maradunk.
 • Balra térünk a K+ jelzésre, amit a következő elágazásig követünk.
 • Balra, a Kéktúra K jelzésére fordulunk.
 • A Pengő-kőre a K▲ jelzés vezet ki jobb felé.
 • Tovább folytatjuk az utat a K jelzésen.
 • Kitérőt teszünk balra, a Nagy-Péter-mennykőre a K▲ jelzésen, majd ezen is térünk vissza a Kéktúrára.
 • A K jelzésen folytatjuk utunkat István-kút érintésével a Mlaka-rétig.
 • A rétről jobbra felkaptatunk a Sólyom-bércre a K▲ jelzésen, majd ezen is térünk vissza.
 • A Mlaka-rétet a S jelzésen hagyjuk el észak felé, Rostalló irányába.
 • Rostallón jobbra fordulunk a Z jelzésre, ezen érkezünk vissza Kőkapura.

A túra részletes leírása:

A Kemence-völgy

Ahogy a kisvasúti szerelvények elcsattognak a tó mellett, a víztükrön megcsillan egy, szinte a sziklaszirtből szervesülő vadászkastély (mai hotel) képe. A vonatok alagúton törik át a Kőkapu riolitszikláját, ezzel áthaladnak az épület alatt. (Érdekesség, hogy a szikla eredetét tekintve ritka a Tokaji-hegységben: egy kipreparálódott riolittelér, azaz olyan lávából keletkezett kőzettest, amely a felszín alatti hasadékokat töltötte ki, mielőtt kihűlt. A puhább rétegekből az erózió csomagolta ki.)

A mutatós kastélyt az erdőbirtokos Károlyi-család építtette svájci mintára, és mivel a közeli tarvágások nyomán cseperedő sarjerdők igen kedvelt búvóhelyei voltak a rengeteg vadnak, Kőkapu hamar híres vadászterületté avanzsált. Az előkelő vendégeket a füzérradványi kastélyban szállásolták el, majd 1-2 napra ide kísérték cserkelni. A legenda szerint olyan könnyű volt prédát ejteni, hogy a lustábbak a szobájuk ablakából is leteríthették a vadat. A „radványi trófea" nemesnek számított; a helyi sajtó rendszeresen beszámolt olyan méltóságok vadászatairól, mint Horthy Miklós vagy éppen Bethlen István.

Kőkapu a hegység központi részén, a településektől távol fekszik, kapcsolatát a külvilággal az autóút és a kisvasút jelentik. A völgyet vágó Kemence-patak neve a szláv kamenica szóból származik, jelentése „köves". A szó a meder tekintélyes, szürke görgetegeire utal, hiszen a vízfolyás mélyen a hegység szívéből érkezik: ágai évmilliós léptékben, ráérősen bontják és szállítják el a Magas-Zemplén bérceit. Az itt ideiglenesen megtelepedett ember pedig főként a fát fuvarozta a patak mentén - a sáros útviszonyok olykor meghiúsították a kihordást, miközben a kiegyezést követő gazdasági fellendülés, a közeli kassai bútorgyárak piaca egyre nagyobb erdőségek letermelését követelte meg. Ezért épült ki a századforduló előtt a hegység első vágányhálózata, a mai pálházi kisvasút elődje. Fénykorában a vágányok összhossza meghaladta a 17 kilométert, és a völgyrendszer legfelső zugaiba is elért. A vasutat egy időben Sárospatakig vezették, de volt olyan időszak, amikor a sínek egészen Nyíregyházáig kanyarogtak. Végül a közúti szállítás megerősödésével a kisvasútnak leáldozott, a pálya túlnyomó részét felszedték, de az 1990-es évektől egy rövid szakaszon újra folyik a személyszállítás.

Be a vadonba

Hátat fordítva a telepnek (ahol éttermet, és nyáron egy kis büfét is találunk), aszfaltúton, a Z jelzésen indítjuk túránkat Rostalló felé. Balra, a fák között a kisvasút töltése húzódik, amely csak a patakátkelésnél keresztezi útvonalunkat. A zárt erdőt nézve nem nagyon emlékeztet már rá semmi, hogy a völgyben egykoron szép láprétek pompáztak (néhány pici képviselőjük maradt meg csupán Pálháza közelében). Ahogy a havasabb telekre emlékező sípálya sem a régi már - de ezt csak akkor láthatjuk, ha a tanösvényt követve átvágunk a tanösvényen.

A völgyben tovább gyalogolva rövidesen Rostallóra, a kisvasút végállomására érkezünk, ahol fedett pihenőhelyet találunk, és itt kapott helyet a Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ is. A helyi építészet stílusjegyeit „mini skanzen", az erdő élővilágát interaktív kiállítás mutatja be, és az erdei iskola mellett szálláshely is működik a kis telepen. A 18. század végétől a környék bükköseit a regéci (azaz a mai háromhutai) és hegyközi üveghuták hamuzsírigényének oltárán áldozták föl, ennek szolgálatában a patak perlit- és kvarchomokját, a békasót egy kőtörő vízimalom őrölte valahol a közelben. Miután a huták befejezték működésüket, a rostallói bükkösöket kifejezetten kímélték, nem vágták tarra, legföljebb meg-megritkították.

A S jelzésen jobbra fordulunk, és a régi kisvasút nyomán, megviselt bitumenen hatolunk be a Határ-völgybe. A meredek, magas lejtőkre sűrű, sötét erdő árnyéka borul. Különösen kevés turistaút tárja fel a Központi-Zemplén tömegének völgyrendszerét; innen keletre például egyet sem lelünk a hegyközi falvakig. Jobbra a Csattantyús-hegy lába ível fölfelé - meghatározó magaslat, hiszen egyes kutatók szerint önálló kitörési központ volt; alaposan lepusztult roncsának oldalában a vízhálózat rajzolata és a völgyek íves futása jelzi az egykori vulkáni palást szerkezetét. Szálbükkösben érjük el a Mar-lak egyszerű erdészeti házikóját, rétje mögött kettéágazik a völgy.

A S jelzés a Határ-völgyön balra kanyarodik, és felhagyott, növényfüggöny mögé bújt riolit kőfejtők mentén emelkedik. Nem is sejteni, de följebb, a hegyoldalban a lazább perlites környezetből tekintélyes riolitsziklát bontott ki az erózió: a Sólyom-kőt. Az erdeifenyves gyűrűjében égnek törő szirt csúcsa kettős tűben végződik, mellette szilaj sziklafal tornyosul, amelyről emlékezetes a kilátás a hegység központi tömegére. Az erdei út egy hurokkal küzdi le a szintkülönbséget, végül gyengén jelzett, bozótos ösvényszakasz vezet ki egy apró rétre.

Vulkáni határon

A nyeregpont hozzávetőlegesen a Tokaji-hegység fő tömegét felépítő riolitos és andezites kőzetek határát is kijelöli. Mivel átlépjük az északnyugat-délkeleti csapású vonalat, a gyakorta zord sziklafalakban előbukkanó, sötétszürke andezit birodalmában túrázunk tovább. Nem kell sokat gyalogolnunk a balra induló K+ jelzésen, mire találkozunk vele. Bükkösben kerüljük a Susulya-tető oldalát, és a Cserenkő-patak szűk, félhomályos árkának túloldalán mohos törmeléklejtő fölé hajlik a Hosszú-kő baljóslatú sziklasora. A földön heverő fatörzsekkel, letört ágakkal tarkított látvány már a Magas-Zemplén bérceinek páratlan, vadregényes hangulatát sűríti.

A nyugat felé szomszédos gerincen már a Nagy-Sertés-hegy Erdőrezervátum (védőzónája) kezdődik, ahol a természet folyamatai az ember szabályozó szerepe nélkül érvényesülhetnek. Az apró vadon a környező, hatalmas rengeteggel együtt a hegységben megtelepedett farkasok által is járt, kedvelt zóna. A klímaváltozás hatásai miatt nagyrészt kivágott, szép emlékű dorgói fenyves peremén lépdelve érdemes a pocsolyák körüli sarat figyelni: előfordulhat, hogy a kutyáéhoz hasonló, attól mégis eltérő, méretes tappancsnyomokat látunk; e nagyszerű, a túrázókat egyébként messziről elkerülő ragadozók „bélyegeit". Előrébb a vizenyős rétek mentén felbukkan a nyír, a beerdősülő területek hírmondója, amely rosszul viseli a nyomában előretörő, magasabb fajok árnyékolását, ezért jelenléte általában csak ideiglenes. Elhullva azonban gazdagítja a talajt, ezáltal előkészíti kényesebb társai számára. A nyílt tisztások után erdészeti kerítés mentén csatlakozunk a K jelzéshez, amelyen balra fordulva folytatjuk menetünket.

Sziklák földjén

E szakaszt a változatos, vad erdők és a szürke andezit különféle formái határozzák meg; a hegység egyik legpompásabb részén járunk. Megkerülve a Tokár-tetőt, jobbra, mohos görgetegek szorításában kurta kitérőre invitál a K▲ jelzés: sétáljunk hát föl a Pengő-kő tornyához! A sötét sziklakolosszust túlnőtte az erdő, kilátás nincs róla, de jól megfigyelhetők rajta azok a geológiai ismérvek, amelyek a hegység hasonló sziklakibúvásainak létrejöttét magyarázzák. Az andezittömböket az utolsó jégkorszakra jellemző jégkörnyéki éghajlaton gyakori fagyás-olvadás váltakozása faragta ilyenné: a pados, lemezes szerkezetű kőzet repedéseibe befolyva a víz újra és újra megfagyott, térfogata megnőtt, így lassan, apró darabonként szétpattintotta, felaprózta, visszabontotta őket. Lábuknál kiterjedt törmeléklejtő tanúskodik a lassú, napjainkban csökkent intenzitással zajló folyamatról, amely lassan falakká, vagy ha több oldalról hat, tornyokká farbrikálja a nyersen álló kőzetfelszíneket.

Visszakanyarogva a K jelzésre egy tetemes méretű tarvágás kerítésén át kilátunk a regéci vár büszke bércére és a háttérben hullámzó gerincvonulatra. Némely kutatók szerint a medence és a peremi magaslatok egy beroskadt vulkáni felépítmény, azaz kaldera alaposan átformálódott roncsai (a regéci várhegy pedig egy megszilárdult kürtőkitöltés maradványa). Kiemelkedően változatos erdőben, a fák függönye mögé rejtőzött sziklafal körül kanyarodunk a Nagy-Péter-mennykő hátországába.

A K▲ jelek egy rétnél balra ágaznak ki, és magas füvű, tipikusan zempléni hangulatú kaszálón, majd göcsörtös bükkös ösvényén kalauzolnak a kilátóhelyre, ahonnan lélegzetelállító a panoráma: a hegység tőlünk északra eső teljes tömege feltárul. Tagolt domborzat, végtelen mennyiségű, viszonylag meredek oldalú hegy és völgy, óriási rengeteg vesz körbe. Előbukkan a Hegyköz medencéje is, fölötte a füzéri vár fehér falai őrködnek, a háttérben a Milic-csoport már az országhatárt hordozza, melynek túloldalán a Szalánci-hegység domborul. Keleten, a Kemence-völgy íve mögött a Fekete-hegy piramisa és a Sátoros-hegyek csúcsai kéklenek. A lenyűgöző kilátást egy több tíz méter magas, a pengő-kőihez hasonlatos kifejlődésű sziklafalról élvezhetjük. Kitettsége okán nem nehéz elhinni, hogy neve a nyári viharokban idetaláló villámokból származik. Lábánál már riolittufa van a felszínen, a kőbástya magassága pedig az egykori lávapad vastagságát őrizte meg. Legdélcegebb pontján a fal eléri a 32 métert, ezzel hasonló eredetű társai közt rekorder a hegységben.

A hegyvidék közepén

A nézelődés élményével feltöltekezve a K jelzésen indulunk tovább. Olykor fenyőkkel elegyedik a szüntelenül varázslatos erdő, a Pin-kúti-völgy felől hallatszó patakzengés csak még kárpátibbá emeli a légkört. A Regéc környéki rengeteg a 17. század végén a hegység első üveghutáját szolgálta ki öles bükkjeivel, amelyeket a háromhutai völgybe vonszoltak le. Aztán a 20. századra rég bezárt a huta, megerősödött a tervszerűen kezelt erdő, és az 1920-as években a tulajdonos Waldbott-uradalom az olaszliszkai nagyvasúti állomástól kisvasutat vezetett a háromhutai völgybe, majd a csatlakozó hegyoldalakra, és kíméletlen, sokszor a kor szabályait áthágó letermelésbe kezdett. Később (főként az 1950-es években) az északi lejtőkre sok helyen fenyőket telepítettek - ezek sudár maradványfoltjai sajnos ma a szárazodó, melegedő klímával folytatott küzdelemben egyre több helyen alulmaradni látszanak. A szomszédos területek birtokosai, a Károlyiak és a Waldbottok az eladott faanyag után befolyó pénz egy részéből vadaskerteket, vadászkastélyokat, utakat építettek előkelő vendégeik számára. Ahol nem nyúltak a rengeteghez, ott az 1930-as években kormányzói vadhajtásokat is rendeztek.

Rövidesen elhagyjuk a szintben harántoló dózerutat, és lefelé indulunk az István-kúti nyírjes piciny medencéjébe. Egészen megváltozik a táj, amint a karcsú törzsű, fehér nyírek lepik el a lejtőt. Koronájukon átdereng a nap fénye, de a mélyedés alján, ahol a kulcsosházként üzemelő vadászház kőfalai is állnak, egészen sötét viszonyok uralkodnak.

A csapadékos, hűvös éghajlatot kedvelő nyírek az utolsó jégkorszak végén felmelegedő klímán, a fenyőkkel együtt törtek előre a kárpáti középhegységekben, ahonnan a későbbiekben aztán nagyrészt kiszorultak. Ma Észak-Európában láthatjuk kiterjedt ligeteiket, de István-kút az a hely, ahol a táj gyengén megidézi a lappföldi miliőt: az ösvény elhalad a felduzzasztott tó mellett, körben ritkás liget pompázik, szélén, egy vén tölgy árnyékában barátságos gerendaházikó áll. A régi erdészépület 2021 telén kapott új formát és funkciót, a pár méterre található kulcsosházban éjszakázva pedig lehetőség nyílik a környéken tartalmas csillagtúrákat tenni. Az értékes élővilágú kaszálórétet visszahódítaná az erdő, fennmaradását ezért természetvédelmi célú kaszálás szavatolja. A tájba harmonikusan illeszkedő ház mögötti ösvényen kereshetjük fel a mindig működő, jéghideg (és tiszta) vizű forrást, amely a két egyszerű épülettel és a sütögetőhellyel együtt meglehetősen egyedi keverékké avatja István-kutat: a kis telep a világtól távol eső, természetes zug benyomását kelti, miközben mindennel el van látva, ami néhány itt töltött naphoz szükséges.

Sólyom és ördög

Elhagyva a parányi ligetet bükkösben, tágas úton kanyarodunk át a vizes talajú, zsombékos Mlaka-rétre (szláv eredetű neve is „tócsát" jelent). Az utolsó szakasz megkezdése előtt semmiképp sem érdemes kihagyni a Sólyom-bérc kilátását: felkereséséhez a jobbra kitérő K▲ jelzést kell megkeresnünk. Nem könnyű detektálni, mert a magas fűben csak közelről feltűnő a szűk csapás. A meredek lejtő bükk törzsei között már jól követhető az ösvény, amely egyre növekvő kőgörgetegeken, végül moha borította sziklatornyok szorításában vezényel ki a Sólyom-bérc teraszára. A széles andezitfal tetejéről Háromhuta völgyére látunk rá - pontosabban az azt rejtő vonulatokra, és a közelben magasodó regéci várra. Elzárt, békés, terjedelmes erdőtáj hullámai, a zempléni terep legjava rajzolódik ki körben. És mindezt egy zord (a korábbiakkal megegyező keletkezésű) szirt kevesek által felkeresett hátáról, a vadon mélyéről szemlélhetjük. (A bástyák oldalát mászóutak hálózzák be.)

Aláereszkedünk a Mlaka-rétre, melynek pihenőjénél a fák közé ékelődő S jelzésre térünk. A turistaút az Ördög-völgy oldalában fokozatosan veszít szintet eleinte átláthatatlan erdei környezetben, amelyet jobbról a bedőlt törzsektől és a patak által kimosott szikláktól menedékes árok cserél le. Lassacskán leérünk a partra, és gázlón kelünk át a patakon. A mélyen bevágódott, árnyas völgy végül Rostallónál egyesül szomszédjával, ahonnan a már ismert betonon, mintegy 10-15 perc alatt érkezünk meg a Kőkapuhoz.

Tipp


Minden tájékoztatás a védett területekről

Tömegközlekedéssel

A túrát érdemes autóval megközelíteni. Ha a túra végén lekéssük a kisvasutat, csak abban bízhatunk, hogy a Kőkaputól autóval távozik valaki, aki elszállít Pálházáig, máskülönben marad a hosszas gyaloglás.

 • Kőkapu a pálházi kisvasúttal érhető el, ez azonban csak szezonálisan jár. A menetrendről mindenképp tájékozódjunk előre!

Megközelítés

 • A túra kezdő- és végpontja a Kőkapu melletti parkoló.
 • Kőkaputól a betonút vezet el Kishutára, illetve azon keresztül Pálházára (ez 5, illetve 8 km gyaloglást jelent).

Parkolás

 • A Kőkapu parkolójában hagyhatjuk az autót.
 • Parkolhatunk Rostallón is.

Koordináták

DD
48.426687, 21.438942
DMS
48°25'36.1"N 21°26'20.2"E
UTM
34U 532472 5363819
w3w 
///bejutó.részletek.dobszó
Navigáció Google Térképpel

A szerző által ajánlott kiadványok:

 • Zempléni-hegység turistakalauz

A szerző által javasolt térképek:

Felszerelés

Alapvető túrafelszerelés: bejáratott túracipő, az évszaknak megfelelő öltözet, ivóvíz, élelem. A navigáláshoz TERMÉSZETJÁRÓ app.


Kérdések és válaszok

Tedd fel az első kérdést!

Kérdeznél a szerzőtől?


Értékelések

5,0
(3)
Molnár Gergely 
2021-10-29 · Közösség
Jó kis túra, szuper a leírás. Az első szakasz (S) kissé egyhangú, az elejét fel lehet dobni a Páfrány-tanösvénnyel Kőkapu után. Térerő nincs, mindenképp célszerű letölteni az offline térképet, mi is találkoztunk eltévedt túrázókkal. A Nagy-Péter-mennykőnél a bekötő út után jobbra tarts kb. a magasles irányába, mert balra az ösvény elvisz más irányba.
Mutass többet!
Fénykép: Molnár Gergely, Közösség
Fénykép: Molnár Gergely, Közösség
Fénykép: Molnár Gergely, Közösség
Papp Tibor
2020-09-03 · Közösség
Feleségemmel, ma én is bejártam a kört. Nagyon szép és nekünk pont elég is volt ez a táv. Több ilyen körtúra kellene. Köszönünk mindent.
Mutass többet!
Fénykép: Papp Tibor, Közösség
Fénykép: Papp Tibor, Közösség
Varga Nora
2020-08-30 · Közösség
Sólyombérc
Fénykép: Nora Varga, Közösség

A közösség fényképei

+ 5

Állapot
nyitva
Értékelés
Nehézség
könnyű
Hossz
19,8 km
Időtartam
6:05 óra
Szintemelkedés
703 m
Szintcsökkenés
703 m
Legmagasabb pont
712 m
Legalacsonyabb pont
239 m
Körtúra Szakaszosan teljesíthető túra Szép kilátás Kulturális/történelmi értékek Evés-ivás lehetőség Földtani érdekességek Növénytani érdekességek Fauna Hegyi vasút, kötélpálya megállóhely Tipp Csúcstúra Egészséges környezet Kutyabarát

Statisztika

 • Saját térkép
 • Tartalmak
 • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek
 • 6 Útpontok
 • 6 Útpontok
Hossz  km
Időtartam : óra
Szintemelkedés  m
Szintcsökkenés  m
Legmagasabb pont  m
Legalacsonyabb pont  m
Nagyításhoz vagy kicsinyítéshez húzd össze a nyilakat!
Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp