
Helyzet megosztása a „BuddyBeacon”-nel
A „BuddyBeacon” funkcióval a család és a barátok megtudhatják, hogy éppen hol tartózkodsz. Így egy túra alatt senkinek sem kell aggódnia: Ha a helyzetet a „BuddyBeacon”-en keresztül osztod meg, vészhelyzet esetén gyors tartózkodási hely meghatározás lehetséges.
Tartalmazza:
Pro
BuddyBeacon megnyitása
- A jobb alsó sarokban található három egymáson lévő pontra kattintva elérhető a BuddyBeacon.
- Ezen kívül a funkció aktiválható úgy is, hogy egyszer megérinti a tartózkodási helyét a térképen, majd kiválasztja a „Beacon megosztása” lehetőséget.
Ezzel megnyílik a BuddyBeacon konfigurációs menüje. Innen lehetőség van a megosztási beállítások aktiválására és konfigurálására. Ezek a beállítások a BuddyBeacon kikapcsolt állapotában is módosíthatók.
A BuddyBeacon beállítási lehetőségei
A következő beállítási lehetőségek állnak rendelkezésre:
Időszak kiválasztása:
- egy meghatározott időszakra (például 3 órára)
- egy nyomvonal rögzítése közben
- folyamatosan – vagyis amíg a közvetítés manuálisan meg nem szűnik
Kiválasztott személyek megosztásra:
- Közösségi tagok közvetlenül az alkalmazásban meghívhatók, vagy
- megosztási linkkel meghívhatók
Fontos: A követéshez a személyeknek be kell jelentkezniük az alkalmazásba.
Jó tudni
-
Akinek megkapja vagy hozzáadják a linket, látja a helyszínt, amíg a BuddyBeacon aktív.
- A nem tagoknak először regisztrálniuk kell.
-
Ha egy barát BuddyBeaconját kiválasztják, oda navigálhatunk, megoszthatjuk saját helyünket ezzel a baráttal, vagy pontot hozhatunk létre a helyzetén.
- A „Buddy megfigyelési lista” áttekintést ad arról, hogy ki engedélyezte helyének követését. Emellett láthatunk információkat, mint az akkumulátor állapota, átlagsebesség, távolság a saját pozíciótól és megtett távolság.
- A követés szüneteltetéséhez vagy egy névjegy eltávolításához a megfigyelési listáról, balra kell húzni a névjegyet (iOS-alkalmazás), illetve hosszan nyomva tartani (Android-alkalmazás). Fordítva is barátok befejezhetik vagy szüneteltethetik a követést.
