
A térképek offline használata
Az előnyeid egy pillanat alatt
Maximális biztonság: Az utadra vonatkozó összes információ, a magassági profilok és a fontos útpontok mindig kéznél vannak.
Nyugodt felfedezés: Nem kell aggódnod az akkumulátor vagy az adatforgalom miatt – teljes mértékben az élményre koncentrálhatsz!
Intuitív kezelés: Csak töltsd le, és máris indulhatsz!
Fedezd fel a Pro előfizetés további előnyeit
- egy túra mentése a hozzá tartozó térképrésszel együtt
- egy teljes térképszakasz közvetlen mentése
Egyes túrák offline mentése térképpel – így működik:
Így működik:
- Válaszd ki a kívánt túrát az alkalmazásban.
- Érintse meg a letöltés ikont az alsó sávban.
Mit tárol az alkalmazás?
- A megfelelő térképkivágás, beleértve a túra részletes útvonalát.
- Átfogó leírások, fontos részletek és inspiráló médiaanyagok.
Fontos: Ahhoz, hogy offline navigálhass, elengedhetetlen, hogy a kívánt túrát töltsd le, ne csak a térképrészletet!
Teljes térképrészek mentése offline módban – így működik:
Így kell csinálni:
- Nyisd meg a térkép módot
- Mozgasd és nagyítsd a térképet a kívánt területre.
- Érintsd meg a jobb felső sarokban található térképletöltés-ikont.
Fontos tudnivalók:
- A letöltés ikonja csak akkor válik aktívvá, ha elég messzire nagyítottad a térképet.
- Egy-egy térképrészlet maximális mérete körülbelül 180 x 120 km.
- Tetszőleges számú térképrészletet menthetsz egymás után.
- A már letöltött területeket a térkép jelöli. Az egymást átfedő területeket a rendszer hatékonyan csak egyszer menti el, és a térképnézetben zökkenőmentesen illeszkednek egymáshoz.
A topográfiai térképek sok tárhelyet igényelnek (akár 1 GB-ot is egy-egy részletre), lényegesen többet, mint például az Outdooractive- vagy az OSM-térképek.
Így optimalizálhatod a letöltést: hagyd ki a letöltéskor az utolsó két nagyítási szintet, ha biztonságban érzed magad a célterületen, vagy már jól ismered a terepet. Ne feledd azonban, hogy ez azt jelenti, hogy a térkép legfinomabb részleteiről lemondasz.
Az alkalmazás offline módjának beállítása és használata
Így aktiválhatod az offline módot:
- Érintsd meg a térkép jobb alsó sarkában található három pontot.
- Válaszd az „Offline mód” lehetőséget.
- Érintsd meg az „Offline mód aktiválása” lehetőséget.
Fontos tudnivaló azoknak, akik több eszközt is használnak:
Letöltések kezelése
- A profiloldaladon a „Letöltések” menüpont alatt
- A „Beállítások” és a „Tárhelykezelés” menüpontok alatt
Áttekintés a letöltési mappában:
- „Tartalmak”: a letöltött túráid.
- „Térképek”: a letöltött térképrészletek.
Ott lehetőséged van a tartalmak törlésére is:
Android: Hosszan érintse meg a kívánt tartalmat, majd érintse
meg
a szemetes ikonját.
iOS: Csúsztassa balra az adott tartalmat, majd érintse meg a „Törlés” gombot.
A letöltések visszaállítása
Így működik a visszaállítás:
- A „Letöltések” mappában láthatod az összes jelenlegi és korábban letöltött tartalom listáját.
- Állapotikonok:
Pipika: A tartalom jelenleg offline módban elérhető.
Lefelé mutató nyíl: A tartalmat korábban letöltötted, és most visszaállíthatod.
- Visszaállítás: Érintsd meg a bejegyzés jobb oldalán található kis, lefelé mutató nyíl gombot, vagy nyisd meg a részletes nézetet, és ott válaszd a „Letöltés” lehetőséget.
