Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language
Plan a route here
Zoo / Wildlife Park

Richter Safari Park

Zoo / Wildlife Park · Duna-Tisza közi síkvidék · 125 m · open today
Responsible for this content
Magyar Természetjáró Szövetség Verified partner  Explorers Choice 
 • Zsiráfetetés a Richter Safari Parkban
  Zsiráfetetés a Richter Safari Parkban
  Photo: Eszter Szabó, Magyar Természetjáró Szövetség
Különleges és egyedi élményben lehet részünk a Nagykőrös mellett kialakított szafari parkban, ahol saját autónkból etethetjük a cirkuszokban nevelkedett egzotikus állatokat.

A korábban Szadán megnyitott, majd rövidesen bezárt park Nagykőrös mellett, egy 30 hektáros területen nyitott újra 2022 tavaszán. A farmon nagyjából 300 állat él békésen egymás mellett, és mivel többségük cirkuszokból került ide, hozzá vannak szokva az ember jelenlétéhez.

A parkban saját kocsinkkal autókázhatunk körbe a kijelölt útvonalon, miközben az állatok (többsége) szabadon jön-megy. Az induláskor kapott vagy a honlapon elérhető térkép segítségével nyomon követhetjük, hogy éppen hol járunk, milyen állatokat látunk magunk körül.

Aki nem autóval érkezik, vagy nem regisztrált előre, a park saját kisvonatára szállhat fel, csoporttal érkezőknek is ezt ajánlják. A nagyjából 45 perces út során elhaladunk lovak, zebrák, szamarak, tevék, lámák, szürkemarhák, vízibivalyok, struccok, zsiráfok és elefántok mellett is, akiket a parkban vásárolt répacsomagból meg is kínálhatunk. Az állatok pedig nem szégyenlősek, ha ételről van szó, a leengedett ablakon keresztül egészen közel behajolnak a látogatókhoz, hogy megkaparintsák a jussukat. Aki félősebb, annak érdemes felhúzni az ablakot. Az elefántokat természetesen egy védőtávolságot biztosító korlát választja el a látogatóktól, úgy, hogy az ormányuk azért elérjen a répát nyújtó kezekhez. Bizonyos állatoknál, így a zsiráfoknál, elefántoknál, lovaknál a park személyzete állandó készenlétben áll, mert bár ezek a vadállatok kiskoruktól fogva emberhez szoktak, nem árt az óvatosság.

A bejárathoz közeli Mini Zoo-t már gyalogosan járhatjuk be, itt találjuk az állatsimogatót kecskékkel, pónikkal, törpemalacokkal, míg a parasztudvarban baromfik, mellettük pedig az apró termetű bennett kenguruk élik mindennapjaikat.

A hatalmas terület lehetőséget ad a szórakoztatás egyéb formáinak is, hogy egész napos programmá kerekíthessük a szafarizást. Mivel a Magyar Nemzeti Cirkusz utazó sátorcirkuszát is működtető Richter család tulajdona a szafaripark is, így nem csoda, hogy az állandó programok közt cirkuszi előadás, motoros bemutató és elefánt tréning is szerepel. A park bejáratánál egy kisebb vidámpark üzemel, ahol többek közt körhinta, dodzsem, gokart, ugrálóvár és céllövölde várja a gyerekeket. Az élményparkhoz tartozik a messziről kiszúrható, 30 méter magas óriáskerék, ahonnan az egész területet jól belátni.

A park tervei között szerepel a négy hektáros tó hasznosítása, legyen az vízibiciklizés vagy látványos elefántfürdetés. Idővel oroszlánok is érkeznek majd egy nagyobb, elzárt területre, ahova rácsos dzsippel lehet majd bemenni.

Opening hours

open today
Sunday10:00–18:00
Monday10:00–18:00
Tuesday10:00–18:00
Wednesday10:00–18:00
Thursday10:00–18:00
Friday10:00–18:00
Saturday10:00–18:00

Nyitvatartás: 10:00-18:00

 • Április 14. - Június 16.: hétvégén és ünnepnapokon
 • Június 17. - Augusztus 28.: szerda–vasárnap
 • Szeptember: hétvégén és ünnepnapokon
 • Október: hétvégén és ünnepnapokon

Az utolsó turnus 16 órakor indul.

Price:

 • Felnőtt: 2990 Ft
 • Gyerek (2-14 éves korig): 2500 Ft

Az árak tartalmazzák a Safari Parkba, a Dínó Parkba, a Mini Zoo-ba való belépést, illetve a bemutatókon (elefánt tréning, motoros bemutató, cirkuszi bemutató) való részvétel lehetőségét.

 • Safari csemege: 500 Ft/csomag

Az állatokat kizárólag a parkban vásárolt safari csemegével szabad etetni.

 • Zseton (Élménypark játékai+Safari Eye): 500 Ft/darab

Az autós szafari látogatása regisztrációhoz kötött.  Akiknek nincs időpontfoglalása, az Élményparkból induló kisvonattal tudnak részt venni a szafarin.

 • A kisvonat ára: belépőjegy + 1000 Ft/fő

A parkban jelenleg csak készpénzes fizetés lehetséges, de belépőnket online is meg tudjuk venni előre.

 

Az adatok tájékoztató jellegűek, és a 2022 májusi állapotot tükrözik. Érkezés előtt mindig tájékozódj a szolgáltató honlapján, és ha eltérést találsz, írd meg nekünk!

Profile picture of Zsuzsa Lévai
Author
Zsuzsa Lévai
Update: May 11, 2022

Public transport

 • Mivel autós szafariról van, célszerű autóval érkezni, tömegközlekedéssel nem is lehet megközelíteni a parkot, a legközelebbi megálló is messze van. 
 • Akinek mégsincs más lehetősége, akkor a legegyszerűbb vonattal érkezni, ekkor a Nagykőrös állomásnál szálljunk le.

Getting there

 • A vasútállomástól a Kárpát utcán induljun el, és végig kövessük a Z jelzést (7 km).

Parking

 • A parknak saját parkolója van.

Coordinates

DD
47.057595, 19.719343
DMS
47°03'27.3"N 19°43'09.6"E
UTM
34T 402742 5212360
w3w 
///cubes.intros.fluid
Arrival by train, car, foot or bike
Sorry, no results found.

Questions and answers

Ask the first question

Would you like to the ask the author a question?


Rating

Write your first review

Help others by being the first to add a review.


Photos from others


Richter Safari Park

Pótharaszti út
2750 Nagykőrös
Phone +36 30 905 5201

Special features

Place to visit Families
 • Content
 • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails
Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp