Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Galyatető Turistacentrum Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Visit Hungary 

Welcome to our site!

We offer nice hiking tours and spectacular sights in Hungary.

Although our contents published in Természetjáró are in Hungarian, we still suggest that you should register and sign up on Természetjáró to discover Hungary! 


A legújabb túrák, látnivalók, szállások és események


Fontos felhívás a Természetjáró app felhasználóinak

Mindenképpen regisztrálj a Természetjáró app frissítése előtt!
Photo: Magyar Természetjáró Szövetség

FIGYELEM! A Természetjáró app 2021. május közepén egy új, sokkal modernebb felületű, könnyebben használható, több szolgáltatást nyújtó verzióra frissül. Ha utána is hozzá szeretnél férni a rögzített túráidhoz és a lementett tartalmaidhoz, rendelkezned kell egy felhasználói fiókkal a Természetjáró.hu-n vagy a Természetjáró appban. Az ok egyszerű: ha eddig nem volt fiókod, a tartalmaid közvetlenül a telefonodon tárolódtak, ezt azonban az új app már nem fogja lehetővé tenni. Ezért, ha még nem regisztráltál, kérjük, legkésőbb április végéig tedd meg a Közösség menüpontban, lépj be, majd a Kedvencek menüpontban nyomj rá a jobb felső sarokban található Szinkronizálás ikonra (ezt olyankor célszerű megtenned, amikor kapcsolódva vagy egy wifi-hálózathoz). A tartalmaid így felkerülnek a felhőbe, és nem vesznek el az átállás után sem. Mivel a honlap és az app ugyanazzal a felhasználói fiókkal működik, mindegy, hogy melyikben regisztráltál, a másikban is be tudsz lépni az adataiddal. Köszönjük az együttműködést!

A Természetjáró appról itt tudhatsz meg többet. Ízelítő az új verzió szolgáltatásaiból:

 • Vektoros rendszerű, jobban olvasható térkép
 • Az összes tartalom (túrák, látnivalók, szállások) áttekintése a térképen egyszerre
 • Modernebb, könnyebben navigálható felhasználói felület
 • Szűrés körtúrákra, és egyéb paraméterek, pl. konkrét táv, szintemelkedés vagy időtartam szerint
 • Egyszerűbben használható offline mód
 • Pontosabb útvonalrögzítés
 • Interaktív szintgörbe tervezés és navigáció közben
 • Közvetlen navigáció terepen is a választott látnivalóhoz vagy túrához
 • 3D-repülés (az útvonal virtuális bejárása madártávlatból), mint a honlapon
 • Fejlettebb csúcskereső Skyline néven
 • A terepi figyelmeztetések sokrétűbb megjelenítése

Ha kérdésed van, írj a termeszetjaro@termeszetjaro.hu címre!


Túrázz felelősen!

Napfelkelte a Három-kőn
Napfelkelte a Három-kőn
Photo: Péter Farkas, Magyar Természetjáró Szövetség

Ha sok időt töltesz a természetben, az segíthet egészségesnek maradnod, de túrázz felelősen! Betegen ne indulj útnak, mindig kerüld a zsúfolt helyeket, lehetőleg ne tömegközlekedéssel, hanem autóval vagy kerékpárral menj kirándulni, kizárólag a veled egy háztartásban élőkkel, és ne aludj ott. A természetben is tartsd mindenkitől a 1,5 méteres távolságot, és kövesd a hivatalos rendszabályokat.

Nálunk, a Természetjáró.hu-n és a Turista Magazinban rengeteg ötletet találsz olyan helyekről, ahol valószínűleg nincs tömeg. Jó böngészést!

#turazzfelelosen #vigyazzunkegymasra


Terepfutások Németh Csaba ajánlásával

A könnyűtől a nehézig, a kezdőtől a haladóig: ha terepen, természeti környezetben szeretnél futni, ebben a válogatásunkban sokat megtalálsz az ország legjobb útvonalai közül. A rovat támogatója a Dockyard.

Photo: Németh Csaba, Magyar Természetjáró Szövetség

Ajánlott túránk

A honi vitorlázórepülés kulcsfontosságú helyszínén járva alkalmunk nyílik testközelből megismerni e sport múltjának málladozó romjait és szárnyaló jelenét is. Népszerű kirándulócélpontok, panorámás sziklahátak és sokszínű erdők jellemzik a Hármashatár-hegy csoportját, mely a legépebben őrzi a Budai-hegység eredendő táji adottságait. Az útvonal átfogó képet kínál e pezsgő túraparadicsomról.

A somogyi Balaton-part híres panorámájának nyomába eredünk ezen a túrán: a fonyódi tanúhegyeket borító parkerdők csertölgyes, feketefenyves ligeteiben felsétálunk a messzire kémlelő kilátókhoz, miközben felfedezzük a reformkori villákat és a romantikus hangulatú sétányokat.

Ha a TERMÉSZETJÁRÓ appban nyitjátok meg a túrát, a mobilotokkal navigálni is tudtok a terepen, így biztosan nem tévedtek el!

Top easy open
10.1 km
3:30 h
398 m
430 m

A honi vitorlázórepülés történelmi bélyegei között emelkedünk a főváros fölé, hogy aztán annak légterét súrolva, komótosan ereszkedjünk be Budapest ...

1
from Áron Dömsödi,   Magyar Természetjáró Szövetség

Kirándulóhelyek Budapest környékén

Budapesten vagy a környékén szeretnél kikapcsolódni a szabad levegőn, de zavar a koronavírus-járvány miatti zsúfoltság a népszerű kirándulóhelyeken? Ezen a térképen egyben megtalálod az összes túrát és látnivalót a főváros vonzáskörzetéből.
Photo: Péter Farkas

Az Országos Kéktúra összes szakasza


Videó

Amiről a fák suttognak

„Halott fák hevernek mindenütt, óriási úttorlaszokat képezve, és mégis minden négyzetcentiméteren ott van az élet” – ezzel a kettősséggel mutatja be az emberi beavatkozástól mentes erdőrezervátumok titkait ez a lebilincselő film.
Amiről a fák suttognak - rendezői változat
Video: Filmdzsungel Stúdió

Pilis Bike

Erdei kerékpártúrák Budapest környékén

Itt megtalálod a Pilis Bike bringatúrákat részletes ismertetővel és a hivatalos nyomvonallal, így a Természetjáró app segítségével a terepen is követheted a fákon PB jelzéssel muattott utakat.

Photo: Péter Farkas, Magyar Természetjáró Szövetség

Szép kilátás: Tenczer Gábor túrái


Természetjáró Kártya (TEKA)


A legnépszerűbb túráink

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp