Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Galyatető Turistacentrum Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Visit Hungary 

Welcome to our site!

We offer nice hiking tours and spectacular sights in Hungary.

Although our contents published in Természetjáró are in Hungarian, we still suggest that you should register and sign up on Természetjáró to discover Hungary! 

Üdvözlünk a Természetjáró honlapján! Böngéssz a tartalmaink között a fenti menüben, regisztrálj, hogy lementhesd a kedvenc túráidat és látnivalóidat, aztán járd végig mindet a telefonos applikációnkkal!


A legújabb túrák, látnivalók, szállások és események


Megújult a Természetjáró app

Photo: Magyar Természetjáró Szövetség

Népszerű, ingyenes túrázós alkalmazásunk sokkal szebb és praktikusabb lett. Ha szeretsz aktívan kikapcsolódni, és még nem töltötted le, innen megteheted. Ha már megvan a telefonodon, most érdemes frissítened, de előtte ne felejtsd el szinkronizálni a lementett tartalmaidat a régi app Kedvencek menüjében. Ízelítő az új verzió szolgáltatásaiból:

  • Vektoros rendszerű, jobban olvasható térkép
  • Az összes tartalom (túrák, látnivalók, szállások) áttekintése a térképen egyszerre
  • Modernebb, könnyebben navigálható felhasználói felület
  • Szűrés körtúrákra, és egyéb paraméterek, pl. konkrét táv, szintemelkedés vagy időtartam szerint
  • Egyszerűbben használható offline mód
  • Pontosabb útvonalrögzítés
  • Interaktív szintgörbe tervezés és navigáció közben
  • Közvetlen navigáció terepen is a választott látnivalóhoz vagy túrához
  • Fejlettebb csúcskereső Skyline néven
  • A terepi figyelmeztetések sokrétűbb megjelenítése

Ha kérdésed van, írj a termeszetjaro@termeszetjaro.hu címre!


Túrázz felelősen!

Napfelkelte a Három-kőn
Napfelkelte a Három-kőn
Photo: Péter Farkas, Magyar Természetjáró Szövetség

Ha sok időt töltesz a természetben, az segíthet egészségesnek maradnod, de túrázz felelősen! Betegen ne indulj útnak, mindig kerüld a zsúfolt helyeket, lehetőleg ne tömegközlekedéssel, hanem autóval vagy kerékpárral menj kirándulni, kizárólag a veled egy háztartásban élőkkel, és ne aludj ott. A természetben is tartsd mindenkitől a 1,5 méteres távolságot, és kövesd a hivatalos rendszabályokat.

Nálunk, a Természetjáró.hu-n és a Turista Magazinban rengeteg ötletet találsz olyan helyekről, ahol valószínűleg nincs tömeg. Jó böngészést!

#turazzfelelosen #vigyazzunkegymasra


Terepfutások Németh Csaba ajánlásával

A könnyűtől a nehézig, a kezdőtől a haladóig: ha terepen, természeti környezetben szeretnél futni, ebben a válogatásunkban sokat megtalálsz az ország legjobb útvonalai közül. A rovat támogatója a Dockyard.

Photo: Németh Csaba, Magyar Természetjáró Szövetség

Ajánlott túránk

Ez a közepes hosszúságú, könnyen teljesíthető útvonal a Mecsek keleti felének hangulatait „veszi leltárba”. Mély, meredek falakkal határolt völgyek, a karsztos kőzetek vizéből hízó patakok, alaposan befűrészelődött árkaik, sziklabordákon átrohanó ágaik hegyvidéki arculattal ruházzák föl a terepet. A természetes erdőképet helyenként napverte rétek pázsitja szakítja meg, máshol források és kisebb-nagyobb édesvízimészkő-kiválások tarkítják a völgyeket.

Túránkon a Takanyó- és a Hidasi-völgy eszményi természeti képét fedezzük föl, de alkalmunk nyílik felülnézetből is megcsodálni az erdővidéket: a Miske-tető panorámás rétjei és a Cigány-hegy kilátója „makettként" tárják fel a mecseki tájat.

Megkapó természeti környezetben, a Bakony és a Balaton-felvidék határán, a híres Kinizsi Pál egykori birtokán teljesíthetjük ezt a rövid, de történelmi látnivalókban hihetetlenül gazdag túrát. Nemcsak Nagyvázsony legfőbb nevezetességét, a lakótornyáról híres (jelenleg sajnos zárva tartó) várat keressük fel, hanem Mátyás király hadvezérének eredeti nyughelyét, a Szent Mihály-kolostort is, ahonnan a Vázsonyi-séd partja felé tovább indulva két további romot látogatunk meg az erdő mélyén. A falak itt aztán tényleg mesélni tudnak, úgyhogy az útleírás fülre kattintva érdemes részletesen megismerkedni a hozzájuk kapcsolódó, izgalmas történetekkel.

Ha a TERMÉSZETJÁRÓ appban nyitjátok meg a túrát, a mobilotokkal navigálni is tudtok a terepen, így biztosan nem tévedtek el!

Hiking Trail · Mecsek
A Mecsek hegyvidéki arca
Top Difficulty easy open
Distance 14.7 km
Duration 4:00 h
Ascent 313 m
Descent 313 m

A Keleti-Mecsek legmagasabb hegytömbjei alatt, völgyek szorításában túrázunk, ahol a táj hegyvidéki vonásai dominálnak. Felkeresünk hajdani ...

from Áron Dömsödi,   Magyar Természetjáró Szövetség

Kirándulóhelyek Budapest környékén

Budapesten vagy a környékén szeretnél kikapcsolódni a szabad levegőn, de zavar a koronavírus-járvány miatti zsúfoltság a népszerű kirándulóhelyeken? Ezen a térképen egyben megtalálod az összes túrát és látnivalót a főváros vonzáskörzetéből.
Photo: Péter Farkas

Az Országos Kéktúra összes szakasza

Kéktúrázol? Nálunk megtalálod a hivatalos szakaszolást részletes ismertetőkkel, fotókkal, az útba eső látnivalókkal, egyre több szállással, és valamennyi pecsételőhellyel. Az Országos Kéktúra kezdőoldalát itt találod. A terepi navigáláshoz töltsd le a telefonos alkalmazásunkat!


Videó

A homok és a szik birodalma - A Kiskunsági Nemzeti Park

Legelő csordák a felkelő Nap előtt – mint a kelet-afrikai szavannákon.

Ördögszekeret kergető szélviharok – mint a vadnyugaton.

Homokviharok, kibírhatatlan hőség – mint a Szaharában.

Hihetetlen, de ezek az egzotikusnak tűnő, sokarcú tájak Magyarország közepén, a Kiskunsági Nemzeti Park területén találhatóak. Lenyűgöző képsorokkal mutatja be a 25 perces rövidfilm a terület minden csodáját – érdemes a gyerkőcökkel együtt megnézni.

A homok és a szik birodalma - A Kiskunsági Nemzeti Park
Video: Zoltan Menyhart

Pilis Bike

Erdei kerékpártúrák Budapest környékén

Itt megtalálod a Pilis Bike bringatúrákat részletes ismertetővel és a hivatalos nyomvonallal, így a Természetjáró app segítségével a terepen is követheted a fákon PB jelzéssel muattott utakat.

Photo: Péter Farkas, Magyar Természetjáró Szövetség

Szép kilátás: Tenczer Gábor túrái

Itt a népszerű blogger túrái közül válogathatsz. A Természetjáró app segítségével rögtön neki is tudsz vágni bármelyiknek! A sorozat összes túráját itt találod, a Szép kilátás blogot pedig itt.


Természetjáró Kártya (TEKA)

Válogatás a természetjáróknak kedvezményt nyújtó TEKA-partnerek közül. Az összes elfogadóhely listáját itt találod.


A legnépszerűbb túráink

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp