Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Galyatető Turistacentrum Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Visit Hungary 

Welcome to our site!

We offer nice hiking tours and spectacular sights in Hungary.

Although our contents published in Természetjáró are in Hungarian, we still suggest that you should register and sign up on Természetjáró to discover Hungary! 

Túrázz felelősen!

A Magas-Börzsöny a Holló-kő gerincéről
A Magas-Börzsöny a Holló-kő gerincéről
Photo: Péter Farkas

Itt az ősz, a fő túraszezon, látjuk és örülünk neki, hogy egyre többen indultok útnak. Fontos azonban, hogy a természetet olyan érintetlenségben hagyjuk, amilyenben találtuk. Ne károsítsuk, a szemetünket pedig vigyük haza és otthon dobjuk ki, lehetőleg szelektíven.

Kerüljük a zsúfolt helyeket, inkább ismerjünk meg eddig felfedezetlen tájakat, amihez a Természetjáró.hu-n és a Turista Magazinban rengeteg ötletet találtok. Tartsuk be a járványügyi intézkedéseket, ne csak a természetre vigyázzunk, hanem egymásra is. Jó túrázást!

#turazzfelelosen #vigyazzunkegymasra

Találkozzunk az Országos Kéktúrán!

Több mint 1100 kilométernyi kaland és szabadság: fedezzük fel együtt természeti és történelmi örökségünket! Indulj el, járd te is az utat! Találkozzunk az Országos Kéktúrán, melyet a National Geographic is beválasztott a világ leginkább ajánlott 25 úticélja közé, amit 2020-ban mindenkinek látnia kell!
Találkozzunk az Országos Kéktúrán!
Forrás: Csodás Magyarország Video: Természetjáró

Ajánlott túránk

A Káli-medence varázslatos hangulata kísér végig minket ezen a Badacsonyörsről Révfülöpre tartó túrán, de számos kitekintési lehetőségünk lesz többek között a Tapolcai-medencére is. A kilátópontokon túl egy különleges vízvételi lehetőség, a kékkúti Theodora-forrás is színesíti utunkat a Salföldön, Kékkúton és Kővágóörsön át vezető túrán.

Ha a TERMÉSZETJÁRÓ appban nyitjátok meg a túrát, a mobilotokkal navigálni is tudtok a terepen, így biztosan nem tévedtek el!

difficult open
17.7 km
4:50 h
313 m
315 m
Számos kilátópont és egy különleges vízvételi lehetőség, a kékkúti Theodora-forrás is színesíti utunkat a Badacsonyörsről Salföldön, Kékkúton és ...
from Szilárd Dr. Szentes,   Magyar Természetjáró Szövetség

Kisvasutak országszerte

Kisvasutazni szeretnél? Az alábbi térképen megnézheted, hol van rá lehetőséged, vagy itt böngészhetsz közöttük. Minden vonalról részletes leírást találsz, sőt megnézheted a pálya nyomvonalát és az összes megállót, a nyitvatartást és az árakat is. Kattints az ikonokra a térképen!

Erdei kerékpártúrák Budapest környékén: Pilis Bike

A Pilisi Parkerdő területén tíz „Parkolj és Bringázz” pontot találtok, ahonnan számos, változatos nehézségű és hosszúságú kerékpártúra indul. Ezeken kívül két INFO pont is van, melyekhez vasúton is el lehet jutni. A Pilis Bike túrák ezek valamelyikéből kezdődnek. Nálunk megtalálod az összeset részletes ismertetővel és a hivatalos nyomvonallal, így a Természetjáró app segítségével a terepen is könnyen követheted az utat, amelyet a fákon a PB jelzéssel és a túra számával jelöltek.

Photo: Péter Farkas, Magyar Természetjáró Szövetség

Töltsd le a telefonos applikációnkat!

Böngészés a túrák és látnivalók között mobilon akár a tőled való távolság szerint, szinte az egész világot lefedő turistaérkép a jelzett utakkal, a kedvenc tartalmaid megjelenítése, útvonalrögzítő, offline navigáció: ez csak néhány az ingyenes Természetjáró app számtalan szolgáltatása közül. Ugyanazzal a regisztrációval használhatod, mint a honlapot.

Töltsd le Androidra, iPhone-ra vagy tudj meg többet róla itt!

A funkciókat bemutató videóinkat itt nézheted meg, az appal kapcsolatban Gyakran Ismételt Kérdésekre pedig itt kaphatsz választ.

Logo emmi Logo agrar Logo mol Logo otp