Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Galyatető Turistacentrum Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Visit Hungary 

Welcome to our site!

We offer nice hiking tours and spectacular sights in Hungary.

Although our contents published in Természetjáró are in Hungarian, we still suggest that you should register and sign up on Természetjáró to discover Hungary! 

Üdvözlünk a Természetjáró honlapján! Böngéssz a tartalmaink között a fenti menüben, regisztrálj, hogy lementhesd a kedvenc túráidat és látnivalóidat, aztán járd végig mindet a telefonos applikációnkkal!


A legújabb túrák, látnivalók, szállások és események


Túrázz felelősen!

Napfelkelte a Három-kőn
Napfelkelte a Három-kőn
Photo: Péter Farkas, Magyar Természetjáró Szövetség

Látjuk és örülünk neki, hogy egyre többen mozdultok ki a szabadba. Az aktív kikapcsolódás, a természetben töltött idő nagyban hozzájárul az egészségünk megőrzéséhez, fontos azonban, hogy a környezetet olyan érintetlenségben hagyjuk, amilyenben találtuk. Ne károsítsuk, a szemetünket pedig vigyük haza és otthon dobjuk ki, lehetőleg szelektíven.

Kerüljük a zsúfolt helyeket! Inkább ismerjünk meg eddig felfedezetlen tájakat, amihez itt, a Természetjáró.hu-n és a Turista Magazinban rengeteg ötletet találtok. Jó túrázást!

#turazzfelelosen #vigyazzunkegymasra


Ajánlott túránk

Egy napsütéses téli napon meghódítani a Badacsonyt páratlan kilátásokat ígér – szó szerint. A rövid, de látványos túra során felkapaszkodunk a nyáron zsúfolt, ilyenkor viszont nyugodt arcát mutató tanúhegy legmagasabb pontján álló Kisfaludy-kilátóba, megmásszuk a Bujdosók lépcsőjét, kinézünk a Ranolder-kereszttől, a Tördemici kilátóról és az Egry József kilátóhelytől. Így összességében 360 fokos panorámát kapunk a hegyről, amelynek főszerepében a Balatont, a Tapolcai-medence többi tanúhegyét és a Káli-medencét láthatjuk. 

Ha a TERMÉSZETJÁRÓ appban nyitjátok meg a túrát, a mobilotokkal navigálni is tudtok a terepen, így biztosan nem tévedtek el!

Hiking Trail · Bakonyvidék
Badacsony 360
recommended route Difficulty easy Open
Distance 5.9 km
Duration 2:30 h
Ascent 437 m
Descent 437 m

The highest of the buttes around Balaton rises majestically on the lakeside. It rewards hikers with wonderful views, geological rarities and ...

24
from Garancsi Kata,   Magyar Természetjáró Szövetség

Megújult a Természetjáró app

Népszerű, ingyenes túrázós alkalmazásunk sokkal szebb és praktikusabb lett. Ha szeretsz aktívan kikapcsolódni, és még nem töltötted le, innen megteheted. Ha már megvan a telefonodon, most érdemes frissítened, de előtte ne felejtsd el szinkronizálni a lementett tartalmaidat a régi app Kedvencek menüjében. Ízelítő az új verzió szolgáltatásaiból:

  • Vektoros rendszerű, jobban olvasható térkép
  • Az összes tartalom (túrák, látnivalók, szállások) áttekintése a térképen egyszerre
  • Modernebb, könnyebben navigálható felhasználói felület
  • Szűrés körtúrákra, és egyéb paraméterek, pl. konkrét táv, szintemelkedés vagy időtartam szerint
  • Egyszerűbben használható offline mód
  • Pontosabb útvonalrögzítés
  • Interaktív szintgörbe tervezés és navigáció közben
  • Közvetlen navigáció terepen is a választott látnivalóhoz vagy túrához
  • Fejlettebb csúcskereső Skyline néven
  • A terepi figyelmeztetések sokrétűbb megjelenítése

Ha kérdésed van, írj a címre!


Terepfutások Németh Csaba ajánlásával

A könnyűtől a nehézig, a kezdőtől a haladóig: ha terepen, természeti környezetben szeretnél futni, ebben a válogatásunkban sokat megtalálsz az ország legjobb útvonalai közül. A rovat támogatója a Dockyard.

Photo: Németh Csaba, Magyar Természetjáró Szövetség

Kirándulóhelyek Budapest környékén

Budapesten vagy a környékén szeretnél kikapcsolódni a szabad levegőn, de zavar a koronavírus-járvány miatti zsúfoltság a népszerű kirándulóhelyeken? Ezen a térképen egyben megtalálod az összes túrát és látnivalót a főváros vonzáskörzetéből.
Photo: Péter Farkas

Az Országos Kéktúra összes szakasza

Kéktúrázol? Nálunk megtalálod a hivatalos szakaszolást részletes ismertetőkkel, fotókkal, az útba eső látnivalókkal, egyre több szállással, és valamennyi pecsételőhellyel. Az Országos Kéktúra kezdőoldalát itt találod. A terepi navigáláshoz töltsd le a telefonos alkalmazásunkat!


Pilis Bike

Erdei kerékpártúrák Budapest környékén

Itt megtalálod a Pilis Bike bringatúrákat részletes ismertetővel és a hivatalos nyomvonallal, így a Természetjáró app segítségével a terepen is követheted a fákon PB jelzéssel muattott utakat.

Photo: Péter Farkas, Magyar Természetjáró Szövetség

Szép kilátás: Tenczer Gábor túrái

Itt a népszerű blogger túrái közül válogathatsz. A Természetjáró app segítségével rögtön neki is tudsz vágni bármelyiknek! A sorozat összes túráját itt találod, a Szép kilátás blogot pedig itt.


Természetjáró Kártya (TEKA)

Válogatás a természetjáróknak kedvezményt nyújtó TEKA-partnerek közül. Az összes elfogadóhely listáját itt találod.


Turista Magazin

Legyen ünnep a túrázás!

A Turista Magazin 2021/10 száma

 

Tekintettel a közelgő ünnepekre összevont téli lapszámunkban először is pár ünnepi, csendesülős túratippet adunk az Olvasónak.

egismerkedünk a spirituális vonatkozásokkal teli bükkaljai kőkultúrával (Tudástár), továbbá a mátrai képesfák, más néven Mária-fák nyomába eredünk (Jelvényvadász). Top 10 összeállításunk inkább már a jövő évi tervezést segíti tíz különleges, kiváló túracélpontnak számító „tereptárgyával”.

Másrészt, mivel az év vége mindig az emlékezésről is szól kicsit, ezért időutazásra is csábítunk. Feltérképezzük a Börzsöny egykori kisvasútjait (Mesél a Térkép), bejárjuk a most megnyílt komáromi Csillagerődöt (História), végül egy téli túra során megismerkedünk a Kassa környéki természetjárás múltjával (Kitekintő).

Az ünnepi asztalhoz természetesen Gasztro rovatunk nyújt fontos segítséget. Persze az igazi az volna, ha egy kis hó is társulna az ünnepi hangulathoz. De ne csüggedjünk a szürkeségben sem, hiszen a hegycsúcsokon gyakran süt a nap, ahogy az Meteo rovatunkból kiderül, s az elinduláshoz is nyújtunk segítséget a turistajelzések megújult szabványának ismertetésével.


A legnépszerűbb túráink

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp