Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language

Visit Hungary 

Welcome to our site!

We offer nice hiking tours and spectacular sights in Hungary.

Although our contents published in Természetjáró are in Hungarian, we still suggest that you should register and sign up on Természetjáró to discover Hungary! 

Üdvözlünk a Természetjáró honlapján! Böngéssz a tartalmaink között a fenti menüben, regisztrálj, hogy lementhesd a kedvenc túráidat és látnivalóidat, aztán járd végig mindet a telefonos applikációnkkal!


A legújabb túrák, látnivalók, szállások és események

Valami újat szeretnél felfedezni? Görgess oldalra! Itt mindig megtalálod a legfrissebb tartalmainkat.


GYALOGTÚRÁK SZLOVÁKIÁBAN

Magasabb hegyekre vágysz, kipróbálnád magad az itthoninál keményebb terepen? Már Szlovákiából is találsz Magyarországról könnyen elérhető túrákat a kínálatunkban a könnyebbtől a nehezebbig, a Természetjárón megszokott igényes ismertetővel, és rengeteg hasznos tippel, hogy a helyismeret hiánya se legyen akadály! Kattints ide a szlovákiai túrák gyűjtőoldalához.


Túrázz felelősen!

Napfelkelte a Három-kőn
Napfelkelte a Három-kőn
Photo: Péter Farkas, Magyar Természetjáró Szövetség

Látjuk és örülünk neki, hogy egyre többen mozdultok ki a szabadba. Az aktív kikapcsolódás, a természetben töltött idő nagyban hozzájárul az egészségünk megőrzéséhez, fontos azonban, hogy a környezetet olyan érintetlenségben hagyjuk, amilyenben találtuk. Ne károsítsuk, a szemetünket pedig vigyük haza és otthon dobjuk ki, lehetőleg szelektíven.

Kerüljük a zsúfolt helyeket! Inkább ismerjünk meg eddig felfedezetlen tájakat, amihez itt, a Természetjáró.hu-n és a Turista Magazinban rengeteg ötletet találtok. Jó túrázást!

#turazzfelelosen #vigyazzunkegymasra


VÍZITÚRÁK ORSZÁGSZERTE


Ajánlott túránk

A Bükk-fennsík minden jellegzetességét felvonultató, könnyed túra során minden bükki „díszletet" érintünk, miközben átkelünk az ország legmagasabb kistáján. Sűrű, természetes erdők, széles kilátás a hegység belsejére, borókás töbröktől hepehupás hegyi rétekig. Ha kíváncsiak vagyunk rá, mi is az a Bükk-fennsík, ez az útvonal és ez az időszak nagyszerű lehetőség a megismerésére.

Ha a TERMÉSZETJÁRÓ appban nyitjátok meg a túrát, a mobilotokkal navigálni is tudtok a terepen, így biztosan nem tévedtek el!

Hiking Trail · Bükkvidék
Átkelés a Bükk-fennsíkon
recommended route Difficulty easy Open
Distance 17 km
Duration 5:03 h
Ascent 310 m
Descent 650 m

A Bükk-fennsík minden jellegzetességét felvonultató, könnyed túra. Sűrű, természetes erdők, széles kilátás a hegység belsejére, borókás töbröktől ...

6
from Magyar Természetjáró Szövetség,   Magyar Természetjáró Szövetség

Via ferraták Magyarországon

Hazánk összes via ferratája egy helyen minden szükséges információval: leírásokkal, fotókkal, falrajzokkal és kisokossal. Kattints ide!


A legjobb hazai sziklamászó helyek

Magyarország legfontosabb, legnépszerűbb sziklamászó helyei összegyűjtve - leírásokkal, jellemzőkkel, falrajzokkal, fotókkal és kisokossal.

Photo: Német-Bucsi Attila, Magyar Természetjáró Szövetség

Terepfutások Németh Csaba ajánlásával

A könnyűtől a nehézig, a kezdőtől a haladóig: ha terepen, természeti környezetben szeretnél futni, ebben a válogatásunkban sokat megtalálsz az ország legjobb útvonalai közül. A rovat támogatója a Dockyard.

Photo: Németh Csaba, Magyar Természetjáró Szövetség

Kirándulóhelyek Budapest környékén

Budapesten vagy a környékén szeretnél kikapcsolódni a szabad levegőn, de zavar a koronavírus-járvány miatti zsúfoltság a népszerű kirándulóhelyeken? Ezen a térképen egyben megtalálod az összes túrát és látnivalót a főváros vonzáskörzetéből.

Photo: Péter Farkas

Az Országos Kéktúra összes szakasza

Kéktúrázol? Nálunk megtalálod a hivatalos szakaszolást részletes ismertetőkkel, fotókkal, az útba eső látnivalókkal, egyre több szállással, és valamennyi pecsételőhellyel. Az Országos Kéktúra kezdőoldalát itt találod. A terepi navigáláshoz töltsd le a telefonos alkalmazásunkat!


Turista Magazin

Ismeretlen terepek, ismeretlen ismerősök

A Turista Magazin 2022 októberi száma
A Turista Magazin 2022 októberi száma
Photo: Magyar Természetjáró Szövetség

Fontos feladatunk, hogy kevésbé ismert terepeket ajánljunk az Olvasónak, októberi lapszámunkba pedig igazi meglepetéseket sikerült becsempésznünk. Régi tervünk volt, hogy megmutassuk, mennyire egyedi városi élményt nyújt Kazincbarcika (Városi Séta). Októberi tematikánkba nagyon passzolt egy vadregényes szurdok is, és a Telekes-völgyre esett a választásunk (Rejtett Kincseink), ahol, ha az ördöggel nem is, de egy országosan egyedülálló geomorfológiai képződménnyel találkozhatunk. S ha már ott jártunk, akkor engedtük, hogy Szendrő is meglepjen bennünket (História), hiszen ebben a kisvárosban legalább három vár állt a történelem során.

A számunkra ismeretlen terepek után ismeretlen ismerősként tekintettünk a Budapest–Balaton-bringaút első, Velencei-tóig tartó szakaszára (Két Keréken), és bizony nem csalódtunk, sok kevésbé ismert látnivalót találtunk itt is. Ennek szellemében meséljük el a kilátók királynőjének is nevezett, most megújult Zsófia-kilátó történetét (Messzelátó), amely egészen a múlt század közepéig Lillafüred egyik meghatározó látványeleme volt.

Az ország másik felében a Somló tanúhegyét járjuk körbe egy kiváló túratematika mentén (Jelvényvadász), s cikkünkből kiderül, hogy a Kisalföld síkjából magányosan kiemelkedő hegy legalább annyit tud, mint a „Magyar-tenger” partján sorakozó társai. Ha ősz, akkor erdő: Top 10 rovatunkban tíz különleges és látogatható erdőrezervátumot mutatunk be, valamint tíznél több különleges ökoszisztéma-szolgáltatást, amelyeket az erdők, különösen a természetes vagy az ahhoz közel álló erdők nyújtanak. Fontos téma a jövőre nézve...


Szép kilátás: Tenczer Gábor túrái

Itt a népszerű blogger túrái közül válogathatsz. A Természetjáró app segítségével rögtön neki is tudsz vágni bármelyiknek! A sorozat összes túráját itt találod, a Szép kilátás blogot pedig itt.


Természetjáró Kártya (TEKA)

Válogatás a természetjáróknak kedvezményt nyújtó TEKA-partnerek közül. Az összes elfogadóhely listáját itt találod.


A legnépszerűbb túráink

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp