Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language
Plan a route here
Campfire site

Fekete-hegy I. tűzrakó hely, Visegrád

Campfire site · Visegrádi-hegység · 358 m
Responsible for this content
Állami erdészetek
 • Photo: Balázs Pusztai, Állami erdészetek
Egy-egy bakancsos turista járja csak a tűzrakó hely melletti jelöletlen utat a Fekete-hegyen, noha elég közel van a bobpályához, a Fellegvárhoz vagy éppen a Silvanus Hotelhez. Remek búvóhely szép, ligetes környezetben.

Egy tűzrakással összekötött elcsendesedéshez, de akár családi, baráti sütögetéshez is jó hely ez a Mogyoró-hegyi erdőszél. A nomádabb körülményeket keresőknek tetszeni fog ez a szeglet, a tűzfészek mellett mindössze egy pad-asztal garnitúrát és egy esőbeállót, de inkább beülőt találunk. Szemetest is kihelyezett az erdészet, de a lelkiismeretes kirándulók ezt nem használják. Árnyékos helyre érkezik, aki ezt a tűzrakó helyet választja, és az erdőben fát is találhat a gyújtáshoz. Előre bekészített fűzifa nincs.

Ha a lakoma utáni elnyújtózás helyett inkább megmozgatnánk tagjainkat, a már említett bobozáson és várlátogatáson kívül ezen helyszíneket is felkereshetjük a közelben: Zsitvay- kilátó, Vadaspark, függőhíd.

Mivel ez egy turisták által kedvelt környék, számos vízvételi lehetőség adódik az éttermeknél, szolgáltatóknál. Amennyiben ezeknél nem járunk sikerrel, a Boglárka- vagy a Mátyás-forrást érdemes megpróbálni. Ehhez a Panoráma úton sétálva kerüljük meg a Nagy-Villám hegyet (lejtmenet a források felé). A források vizét csak saját felelősségre lehet fogyasztani.

 

A tűzgyújtás általános szabályai:

 • Tűzgyújtás előtt mindenképp tájékozódjunk az erdotuz.hu honlapon, ahol mindig aktuálisan látható, hogy az ország mely részén van érvényben tűzgyújtási tilalom. Ahol tilalom van, ott az erdőkben és az erdők 200 méteres körzetében még a kijelölt tűzrakó helyeken sem szabad tüzet rakni. Ha nincs tűzgyújtási tilalom, akkor is figyeljük az aktuális időjárást: szeles időben nem szabad tüzet gyújtani!
 • A tűzrakáshoz soha ne próbáljunk élő fákat vagy ágakat vágni, inkább gyűjtsük össze az erdő talaján található száraz ágakat.
 • Távozáskor mindig győződjünk meg róla, hogy a tüzet megfelelően eloltottuk-e.
 • A tűzrakó hely nem szemetes! Olyan rendet hagyjunk magunk után a pihenőhelyen, amilyet mi is szeretnénk találni megérkezéskor. A pikniken keletkezett szemetet vigyük haza magunkkal.

Opening hours

Egész évben szabadon látogatható.

Price:

Ingyenesen látogatható terület.
Profile picture of Balázs Pusztai
Author
Balázs Pusztai
Update: July 27, 2021

Public transport

 • A Fekete-hegy I. tűzrakó helyhez legközelebb eső, tömegközlekedéssel megközelíthető pont a Visegrád, bobpálya buszmegálló, ahová pl. Budapest, Újpest-Városkapu XIII. ker. buszpályaudvarról közlekednek járatok Szentendrén keresztül (menetidő: 80-90 perc).

Getting there

 • A buszmegállóból induljunk el az aszfaltúton a bobpályaparkoló bejárata felé. 100 méteren belül találjuk a kereszteződést, ahol tartsunk balra, fel a dombra (de ne a K jelzésen induljunk el, hanem a másik, jelöletlen ágon). Kb. 350 méterre lesz a tűzrakó hely.

Parking

 • A tűzrakó helytől bő 350 méterre található a Visegrádi Bobpálya melletti nagy parkoló.

Coordinates

DD
47.790362, 18.988430
DMS
47°47'25.3"N 18°59'18.3"E
UTM
34T 349341 5294959
w3w 
///fittest.rooming.reduces
Show on Map
Arrival by train, car, foot or bike

Recommendations nearby

Hiking Trail · Visegrádi-hegység
Dobogókő - Visegrád (OKT-16.)
recommended route Difficulty moderate Stage 16 Open
Distance 24.3 km
Duration 7:10 h
Ascent 610 m
Descent 1,205 m

The 16th section of the Blue Trail explores a less frequented inner part of Visegrád Mountains and descends to the Danube skirting great lookouts ...

26
from Áron Dömsödi,   Magyar Természetjáró Szövetség

Show all on map

Questions and answers

Ask the first question

Would you like to the ask the author a question?


Rating

Write your first review

Help others by being the first to add a review.


Photos from others


Fekete-hegy I. tűzrakó hely, Visegrád

Fekete-hegy
2025 Visegrád
Magyarország

Special features

Families
 • Content
 • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails
 • 8 Routes nearby
Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp