Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Choose a language
Plan a route here
Farm  

Kertvégi Pihenőház

Farm · Bükkvidék · 217 m
Responsible for this content
Magyar Természetjáró Szövetség Verified partner  Explorers Choice 
 • Photo: Kertvégi Pihenőház
Kertvégi Pihenőház

A Dél-Bükk kapujában, Egertől 21 kilométerre a Hór-patak völgyében találjátok Cserépfalut, ahol a túrázást, a kerékpározást, vagy a falusi turizmust kedvelőket egyaránt várja a Kertvégi Pihenőház.

A Kertvégi Pihenőház is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!

 

Cserépfalu büszke hagyományaira és őrzi is azokat. Az egyre inkább üdülőfaluvá váló település utcáin számos eredeti állapotában helyreállított tornácos parasztházat láthatunk. A Kertvégi Pihenőház is népies stílusú, kívül és belül egyaránt. A házban egy közös nappali - konyha - étkező, egy zuhanyzós fürdőszoba és két szoba található, az egyik 3 ágyas, a másik 2 ágyas. A házat egyszerre egy családnak, vagy társaságnak adják ki. A kertben is lehetőség van bográcsozásra, vagy sütögetésre (ehhez a tűzifát biztosítják ), amit a ház árnyas, fedett teraszán is elfogyaszthatunk. A kertben farönkös homokozó, hinta és mászóka gondoskodik a kisebbek szórakozásáról. Rövidebb útvonalra kerékpárt is bérelhető. Kutya, macska vihető, külön térítés ellenében.

Cserépfaluból számtalan rövidebb, vagy hosszabb túrára indulhatunk. A vendégházban is jelentkezhetünk három tematikus útvonalra:

 • Az egyik egy faluséta, ami a település építészeti és kulturális nevezetességeit mutatja be. Hossza körülbelül 3 kilométer. A séta résztvevői többek között megnézhetik a Subalyuk Múzeumot, ahol a Suba-lyukban feltárt, a  neandervölgyi ember nemzetközi régészeti jelentőséggel bíró leleteinek másolatát is láthatják. A séta során látogatást tehetnek a Gazdaházban, ahol tájház jellegű kiállítást rendeztek be és eljuthatnak az Art Galéria és Fazekas házba, ahol Makó Lívia festményeit és lánya, Fehérvári Erika kerámiáit és fazekas termékeit nézhetik meg, sőt vásárolhatnak is. Láthatják a tufa-falba ásott barlanglakásokat, a híres Berezdi háromsoros pincesort a faszobrokkal és a felsorolást még folytathatnám. A program 2-3 órát vesz igénybe, de igazán tartalmas élményt nyújt.
 • A második az Ördögtorony tanösvény, ennek hossza 8 kilométer. Az útvonal 21 állomásán a Bükkalja kőkultúráját ismerhetjük meg. Láthatjuk többek között a híres Suba-lyuk barlangot, az Ördögtoronynak nevezett kaptárkövet, a barlanglakásokat és a Túrbuckát, ami az ignimbritből álló kőoszlopairól nevezetes.
 • Végül a harmadik túra a borkedvelők kedvence lesz. A túrán borkostolással, nótázással, pincéről pincére járva nézhetik meg a Berezdi pincesort, vagy akár a Csecslámpa pincesorra is eljuthattok.

A hosszabb túrákat kedvelők megnézhetik az Ódorvár romjait, az Oszlai Tájházat, de a közelben fut a S jelzés Eger - Miskolctapolca szakasza, a K+ Fehér-kút és Cserépfalu között, de erre megy a Törökök nyomában tematikus túraútvonal is. Kerékpárosoknak itt a Kék MTB útvonala, a Bogács - Hollóstető kék MTB, vagy éppen a Kerékpárral a Bükkön át útvonala is.

A fürdőzést kedvelők látogassanak el a mindössze 5 kilométerre lévő Bogácsi Termálfürdőbe, vagy Demjénbe, amely ugyan körülbelül 40 kilométerre van, de a római kori fürdők mintájára készült termálban akár éjjel is fürödhetnek.

Szolgáltatások:

 • bográcshely
 • játszótér
 • parkolás

Látnivalók a környéken:

Opening hours

A szálláshely egész évben foglalható.

Price

4000 Ft/fő/éj-től

Egyéjszakás felár: 30 %

A szállás árából 10 % kedvezmény jár Természetjáró Kártya tulajdonosok számára.

Az adatok csak tájékoztató jellegűek, és a 2019 májusi állapotot tükrözik. Foglalás előtt mindig tájékozódj a szállás honlapján, és ha eltérést találsz, írd meg nekünk!

Location

Nyugodt, falusi környezetben.

Hotel facilities

5 Beds
Garden/park
Towels

Room facilities

Non-smoking rooms
Satellite/cable TV
Shower

Payment options

Cash

Food and drink

No service

Environment

Quiet surroundings

Public transport

 • Mezőkövesdről, vagy Egerből autóbusszal. A Kossuth utca 192. megállóig váltsatok jegyet.

Getting there

 • A vendégház a buszmegállótól körülbelül 300 méterre található. A Kossuth utcán kell továbbmenni Bükkzsérc felé, majd balra kanyarodni a Széchenyi útra. Az utca végén ismét balra a Petőfi utcába.

Parking

 • A vendégháznál lehet parkolni.

Coordinates

DD
47.947130, 20.532520
DMS
47°56'49.7"N 20°31'57.1"E
UTM
34T 465092 5310529
w3w 
Arrival by train, car, foot or bike

Recommendations nearby

recommended route Difficulty moderate Open
Distance 15.1 km
Duration 4:15 h
Ascent 408 m
Descent 408 m

A vulkanikus eredetű Bükkalja lankás dombvidékére látogatunk túránkkal. Utunk felfűzi az Ördög-szikla és a Kő-völgy tansövények nagy részét; az ...

7
from András Kisida,   Magyar Természetjáró Szövetség
Hiking Trail · Bükk-hegység
A Hór-völgyön át a Bükkaljára
recommended route Difficulty easy Open
Distance 16.5 km
Duration 4:15 h
Ascent 167 m
Descent 501 m

Könnyű túránkon a Bükk leghosszabb völgyében Hollóstetőről a Bükkalja lankáihoz tartunk, átszelve a Déli-Bükk erdőtáját. A Hór-völgy a hegység ...

from András Kisida,   Magyar Természetjáró Szövetség

Show all on map

Questions and answers

Ask the first question

Would you like to the ask the author a question?


Rating

Write your first review

Help others by being the first to add a review.


Photos from others


from Ft4,000.00
biker friendly hiker friendly Parking spaces Pets permitted Bed linen Separate kitchen Barbecue

Kertvégi Pihenőház

Petőfi út 46.
3413 Cserépfalu
Phone +36 30 207 9977
 • Content
 • Show images Hide images
Features
2D 3D
Maps and trails
 • 8 Routes nearby
Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp