Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Vybrať jazyk
Naplánovať výlet Skopíruj trasu
Cyklovýlet odporúčaný výlet

Pilis Bike Pap-réti túra (Hegytető, Pilisszentlászló P+B)

· 1 recenzia · Cyklovýlet · Visegrádi-hegység
Zodpovedný za tento obsah
Magyar Természetjáró Szövetség Overený partner  Výber prieskumníkov 
 • Bringázás közben mindig óvjuk a természet értékeit
  Bringázás közben mindig óvjuk a természet értékeit
  Fotografia: Ádám Németh, Magyar Természetjáró Szövetség
m 540 520 500 480 460 440 420 6 5 4 3 2 1 km
A Pilis Bike túrák legrövidebbjével van dolgunk, ahol a Pilisszentlászlóra tartó főút mellől indulva csak feltekerünk a Pap-rétre, majd onnan visszagurulunk a kiindulási pontra. A kurta táv mellett a szintemelkedés gondoskodik arról, hogy mégis méltó kihívás legyen a teljesítés.
Ľahká
Trasa 6,1 km
0:29 hod
164 m
164 m
541 m
451 m

Ideális útvonal arra, hogy belekóstoljunk a kerékpáros kirándulás igazi izébe. Ez lehet az első lépcső ahhoz, hogy rákapjunk a civilizációtól egy kicsit távolabb történő testmozgás szépségére, s közben megismerjünk egy olyan világot, amely később számtalan élményt és kalandot tartogat. A pap-réti cél lehetőséget biztosít pihénésre, egy kis kikapcsoldásra ebben a nyugodt környezetben.

Gyakorlatilag bármilyen kerékpárral teljesíthető a túra, amely akár már egészen fiatal kortól lehetőséget nyújt a szabadidő aktív eltöltésére.

Profilový obrázok používateľa Ádám Németh
Autor
Ádám Németh
Aktualizované: 2020-05-21
Obtiažnosť
Ľahká
Technika
Vytrvalosť
Zážitok
Krajina
Najvyšší bod
541 m
Najnižší bod
451 m
Odporúčané ročné obdobie
jan
feb
mar
apr
máj
jún
júl
aug
sep
okt
nov
dec

Typy trás

Zobraziť nadmorskú výšku

Bezpečnostné opatrenia

 •  A lejtőzések során mindig fokozott figyelemmel haladjunk, különösen igaz ez a be nem látható kanyarok környékén. Főleg hétvégén komoly forgalommal találkozhatunk, ahol figyelemmel kell lennünk a gyalogosokra, gyerekekre, kutyasétáltatókra is!

Tipy a rady

Štart

Pilisszentlászló, Hegytető P+B (451 m)
Súradnice:
DD
47.718551, 19.005678
DMS
47°43'06.8"N 19°00'20.4"E
UTM
34T 350427 5286945
what3words 
///eeriness.gulfs.rickshaw
Zobraziť na mape

ciel

Pilisszentlászló, Hegytető P+B

Podrobný popis cesty

Itiner:

 • A Hegytető parkolótól a Pap-rétig végig a kék kerékpáros jelzést kell követnünk.
 • Pap-réttől ugyanezen az úton vissza.

Leírás:

Hegytető - Pap-rét

 • Terep: aszfalt

A parkolótól elindulva egyenletes emelkedéssel 3 kilométernyi tekerés vár ránk a Pap-rétig. A szűk száz méter szintkülönbség leküzdése kellemesen átmozgató, de semmiképpen sem teljesíthetetlen kihívás. A fák között kanyargó aszfaltcsíkot megnyugtatóan fogja közre két oldalról az erdő, ezért igazán kikapcsoló élmény ezen a környéken a tekerés. A balról becsatlakozó Országos Kéktúra K jelzése és a jobbra elterülő tisztás már az emelkedő végét vetíti előre. A lejtőre fordulás után nem sokkal érdemes kiélvezni a jobb oldalon feltárulkozó kilátást. A Sztaravoda-patak felett magasodó dombok látványosan hullámzanak a szemünk előtt. A Visegrádi-hegység keleti felének  vulkanikus eredetű csúcsai 500 és 600 méter közé magasodva tagolják a tájat, így az évszaktól függetlenül látványos terepasztal tárul elénk.  A túra legmagasabb pontját elhagyva csak egy pár perces gurulás, és el is érjük a Pap-rétet.

Ez a kereszteződés a környéket átszelő aszfaltozott erdészeti utak csomópontja, mely Visegrád, Szentendre és Pilisszentlászló között bújik meg. Az erdészházzal átellenben egy kiépített pihenő várja a turistákat paddal és asztallal. A tisztás Visegrád felőli végében egy kisebb tó bújik meg az út közvetlen szomszédságában. Egy kis pihenés és frissítés után ismét útnak indulva az eddig megtett utat kell ellenkező irányba teljesíteni.

Pap-rét - Hegytető

 •  Terep: aszfalt

A kereszteződést elhagyva néhány percig még felfelé pedálozunk. Az egyre jobban kitárulkozó táj balra mesés kilátást nyújt az előttünk elterülő Sztaravoda-patak völgyére, majd jobbra fordulva elérjük a szakasz legmagasabb pontját. A balra megbújó tisztás után nyugodtan felrakhatjuk a nagy tányérra a láncot, és élvezhetjük a gurulást, de csak mértékkel! Az alapvetően jó minőségűnek tűnő aszfalton van pár alattomos, apró horpadás, ami nagy sebességnél könnyen ki tudja kapni az ember kezéből a kormányt. Ráadásul gyalogosan és kerékpárosan is forgalmas részről beszélünk, így a szűk úton mindig tartsuk kontroll alatt a tempót és a bringát! Néhány percnyi lejtőzés elteltével a fák között feltűnik túránk kiindulópontja, a Hegytető parkolója.

Poznámka


všetky záznamy na chránených územiach

Verejná doprava

Tömegközlekedéssel viszonylag nehezen közelíthető meg a túra helyszíne. Érdemes a H5-ös HÉV-vel Szentendréig utazni, kerékpárt szállítva ez a legközelebbi lehetőség.

Prístup

A HÉV-állomástól a Bükkös-patak menti zöld kerékpáros piktogramot kell követni a Dömörkapu túlsó végéig, innen pedig jobbra érdemes letérni a kék kerékpáros piktogramra, amely elvezet előbb Pilisszentlászlóig, majd onnan már csak néhány perc legurulni a Hegytető parkolóig.

Parkovisko

A Pilisszentlászló melletti Hegytető megközelíthető Szentendre vagy Lepence irányából a 1116-os főúton. Parkolási lehetőség viszonylag bőséges, de azért egy forgalasabb hétvégén akár meg is telhet. Ilyenkor Pilisszentlászlón érdemes parkolóhelyet keresni.

Súradnice

DD
47.718551, 19.005678
DMS
47°43'06.8"N 19°00'20.4"E
UTM
34T 350427 5286945
what3words 
///eeriness.gulfs.rickshaw
Zobraziť na mape
Príjazd vlakom, autom, pešo alebo na bicykli

Mapa doporučená autorom

Odporúčané mapy pre tento región

ukázať viac

Vybavenie

 • Minden kerékpáros túrán legyen nálunk pótbelső, pumpa, gumileszedő és néhány alapvető szerszám arra az esetre, ha technikai problémánk adódna.
 • Sisak viselete erősen ajánlott!

 • Mindig megfelelő mennyiségű élelemmel és innivalóval induljunk útnak!

Otázky a odpovede

Opýtať sa prvú otázku

Chcel/a by si sa opýtať autora otázku?


Recenzie

4,0
(1)
László Kókai
2020-06-28 · Community
Fotografia: László Kókai, Community
Fotografia: László Kókai, Community

Fotografie iných


hodnotenie
Obtiažnosť
Ľahká
Trasa
6,1 km
Trvanie
0:29 hod
Stúpanie
164 m
Klesanie
164 m
Najvyšší bod
541 m
Najnižší bod
451 m
Okružná trasa Scénický

Štatistika

 • Obsah
 • Zobraziť obrázky Skryť obrázky
Funkcie
2D 3D
Mapy a chodníky
Trasa  km
Trvanie : hod.
Stúpanie  m
Klesanie  m
Najvyšší bod  m
Najnižší bod  m
Pohybom šípok k sebe umožníte zmenu výrezu
Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp