Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Vybrať jazyk
Cykloturistika Prémiový obsah Túra s fázami

Termálfüzér a Viharsarokról a Szamos partjára

Cykloturistika
Zodpovedný za tento obsah
Outdooractive Prémium Overený partner  Výber prieskumníkov 
  • Gyomaendrőd, Hungary
    Gyomaendrőd, Hungary
    Video: Outdooractive Editors
m 160 140 120 100 80 60 400 350 300 250 200 150 100 50 km
Ťažká
Trasa 402,8 km
27:12 hod
122 m
103 m
158 m
77 m
Egy hosszú tekerés után elmerülni a meleg vízben, mindig kikapcsoló. Ez a termálfüzér Magyaroszág Keleti szegletének 20 termálfürdőjét köti össze egy többnapos kerékpártúra keretében.

A  löszpusztáktól a  kanyargó Körösök ligeterdein keresztül egészen a Nyírségig számos természeti csodával találkozhatunk. Ezen a szakaszolt túrán Észak fele haladunk a Körösöktől a Hajdúságon és a Nyírségen át a Felső-Tisza vidékére. A puszták és a folyók között tekerve fontos történelmi városokat is érintünk, mint például a Hajdúság egykori központját Hajdúböszörményt, vagy a Báthori család egykori birtokát Nyírbátort, persze nem feledve a  három nagy megyeszékhelyt. A magyar termálkincset talán az mutatja a legjobban, hogy ezen a 400km-es túrán átlagosan 24 kilométerenként egy termálfürdőbe érkezünk, melyeknek zöme gyógyvíz. Így tulajdonképpen bármennyit is szeretnénk kerekezni a pihenést meg tudjuk oldani a víz közelében.

Tento výlet nemôže byť otvorený.

Už aktivovaný? 

Prémiový obsah Prémiové zájazdy sú vydávané profesionálmi alebo outdoor vydavateľmi.
Vydavateľ Outdooractive Prémium
Sme tím odhodlaných športovcov, milovníkov prírody a fotografov. Outdoor je našou vášňou aj elementom a ako používateľa Pro+ ťa pozývame, aby si sa k nám pridal/a. Tento kanál má za cieľ s tebou zdieľať naše osobné odporúčania spolu so všetkým, čo potrebuješ vedieť o našich výletoch.

Prémiové výlety v Outdooractive ti poskytujú náš obsah v najvyššej kvalite: presné trasy, spoľahlivé popisy a podmanivé snímky. Všetky prémiové výlety je možné uložiť offline a stiahnuť ich trasy.

Profilový obrázok používateľa Márton Leitold Autor Márton Leitold 
„...ha megcsap a Tárim-medence száraz, forró csamalszele, akkor visz magával, a lakatlan fennsíkok, a csendes pamírok felé, a burános hágókra, a jégárak hideg völgyeibe. Nincsen akkor nagyobb örömöm, mint mikor a viharvert koporsóforma kis sátorocskám cövekeit ismeretlen hegyek oldalába verhetem.” Prinz Gyula

Otázky a odpovede

Opýtať sa prvú otázku

Chcel/a by si sa opýtať autora otázku?


Recenzie

Napíš prvú recenziu

Buď prvý, kto napíše recenziu a pomôže ostatným.


Fotografie iných


Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp