Zdieľať
Pamätať
Vytlačiť
Naplánovať výlet
Vložiť
Lezecká hala

BIGWALL MÁSZÓTEREM

Lezecká hala · Budapest and surroundings · Zatvorené
Zodpovedný za tento obsah
MTSZ - Partner Overený partner  Výber prieskumníkov 
  • /
    Fotografia: Gergely Jármai, MTSZ - Partner
Mapa / BIGWALL MÁSZÓTEREM

BIGWALL 

Budapest legmagasabb (15m) mászótermében teheted próbára bátorságodat, ügyességedet. Nemtől, kortól függetlenül mindenkinek ajánjuk. 

Alapvetően köteles mászás a fő profilunk ( top rope és előmászás), de rendelkezünk egy kisebb boulder teremmel is. Minden hozzánk látogató vendégünknek segítünk elsajátítani a biztosítás technikáját, hogy együtt mászhassatok nálunk.  Közel 100 mászóúttal teheted próbára magad. A legkönnyebb 4a nehézségűtől egészen a brutálisan nehéz 8a ig. 

 

Nálunk a mászás azért jó, mert…

…érzed hogy élsz már amikor belépsz, akkor azt gondolod, hogy „huh”. A belmagasság egyedülálló Magyarországon! De ha nem a magasság érdekel, akkor is találsz neked való feladatot. Nálunk a legtöbb út előlmászható, mivel nekünk a mászással kapcsolatban az jelenti a legnagyobb örömöt, ha előlmászva teljesítünk egy utat. Persze fontos a változatosság is, így az utaknál nem sávokban, hanem felületekben gondolkodtunk. És akkor a kéményről még nem is beszéltünk (25m mászást biztosít a szabadban)!

 

 …nem veszélyes

Szerintünk egy jó terem a biztonságot minden más szempont fölé rendeli. Erre fokozottan ügyelünk, hiszen hosszú távra tervezünk. A biztosítási pontokat például úgy alakítottuk ki, hogy az első három köztes egymástól való távolsága kevesebb, mint 1 méter. Már a fal kialakításánál, a kötelek, nittek, köztesek kiválasztásánál is a biztonságosságot mérlegeltük és a működés során is rendszeresen ellenőrizni fogjuk. Ezen felül a teljes nyitva tartás alatt szakképzett falmesterek vigyáznak a biztonságotokra. Az oktatás során is nagy hangsúlyt helyezünk a biztonság témakörére. Egyedül a gravitációt nem tudjuk eltéríteni, de a tárgyalások már folynak!

 

  …jó a testnek

A mászás növeli az izomerőt, ha haladsz az úton, akkor azért (dinamikus), ha nem akkor meg azért (statikus). Fejleszti a motoros kompetenciákat, megőrzi a hajlékonyságot, segít a mozgás-koordinációban, fejleszti az egyensúlyt, növeli az erő-állóképességet.

 

 …összehoz bennünket

Minket is a mászás hozott össze. Először csak néha találkoztunk, aztán megbeszéltük, hová megyünk: terembe vagy sziklára, most pedig megnyitjuk a mászótermünket :). És igen, jó lenne, ha nálunk is szövődnének ilyen barátságok a jövőben. Sokat gondolkodtunk, hogy mitől jó egy mászóterem, jártunk hazai és külföldi „pályákon”, gyűjtöttük a tapasztalatokat. A BigWall-t igyekeztünk úgy kialakítani, hogy azok a dolgok meglegyenek, amik nekünk bejöttek. 

 

Gyertek, kerüljetek FELJEBB!

 

Termünk otthont ad az egyéni mászásokon kívül hétvégi szülinapi zsúróknak, gyerek és felnőtt mászó edzéseknek, személyi edzéseknek, terápiás foglalkozásoknak is.  

 

 

 

 

Otváracia doba

dnes zatvorené

 

Hétfő

8 - 23

Kedd

8 - 23

Szerda

8 - 23

Csütörtök

8 - 23

Péntek

8 - 23

Szombat

9 - 22

Vasárnap

9 - 22

 

 

Ünnep- és munkaszüneti napokon hétvégi nyitva tartás érvényes: 9-22 óráig

Ceny:

Teremhasználat:

 

Napijegy:

1850 Ft

Napközbeni jegy**:

1500 Ft

10 alkalmas bérlet:

16500 Ft

10 alkalmas délelőtti bérlet

14000 Ft

Kiegészítő jegy

300 Ft

1 alkalmas felnőtt edzésjegy:***

1000 Ft

10 alkalmas edzéskártya ****:

8000 Ft

Gyermek napijegy*:

1100 Ft

Gyermek edzésbérlet 8 alkalmas*****:

14500 Ft

 

Felszerelés bérlés***:

 

Mászócipő:

500 Ft

Beülő:

300 Ft

Karabiner:

150 Ft

Lapka:

150 Ft

Beülő karabinerrel, lapkával:

500 Ft

Ziazsák magnéziával:

200 Ft

Kötél előlmászáshoz:

800 F

 

A jegyek, bérletek napi egyszeri belépésre használhatóak, nem megszakítható a tartózkodás a Bigwall területén.A bérletek névre szólnak, nem átruházhatók, a recepció kérheti a fényképes igazolvánnyal az azonosítást, illetve az első belépés(használat) után egy évig érvényesek. A fel nem használt alkalmakat nem áll módunkban visszatéríteni, illetve az érvényességi időt megnövelni.A felszerelések a Bigwall területéről nem elvihetőek.

* 14 éves korig váltható, 5 éves korig ingyenes.

** Hétköznapokon 14 óráig váltható, zárásig érvényes, hétvége, ünnep- és munkaszüneti napok kivételével.*** Alkalmanként. A felszerelések nem vihetők ki a BigWall területéről.**** Edzéskártyával/edzésjeggyel a szervezett edzésen lehet részt venni, belépésre nem jogosít.***** Gyerekedzésen lehet részt venni, tartalmazza a belépést és a szükséges felszerelések bérlését és 6 hétig érvényes.

 

Sportkártya és AYCM (XXL) elfogadóhely

outdooractive.com User
Autor
Gergely Jármai
Aktualizované: 2017-10-19

Verejná doprava

M3 Újpest Városkaputól 10 perc séta a Berzeviczy Gergely utcán át a Károlyi István utcáig. Itt balra fordulva kb.10 méteren belül az út túl oldalán a sorompó melletti portán juthatunk be a telepre. Hátul a gigászi kémény mellett található a mászóterem, de a portán segítenek, ha kell táíékozódni.

prístup

Gépjárművel a Váci útról a Károlyi István utcára fordulva 50 méteren belül találjuk a sorompóval ellátot bejáratot. Hátul jobbra a gigászi kémény mellett találjátok a mászótermet.

Parkovisko

Közvetlen a mászóterem épülete mellett parkolóban

Príjazd vlakom, autom, pešo alebo na bicykli

Otázky a odpovede

Spýtajte sa prvú otázku

Máš otázku týkajúcu sa tohto obsahu? Tu je správne miesto, kde sa môžeš opýtať.


Recenzie

Napíš svoju prvé hodnotenie

Buď prvý, kto napíše recenziu a pomôže ostatným.


Fotografie iných


BIGWALL MÁSZÓTEREM

Károlyi István utca  10
1047 Budapest
Telefón 003616882341
Webová stránka http://www.bigwall.hu/ E-mail info@bigwall.hu

Štítky

rodiny tip pre zlé počasie