Zdieľať
Pamätať
Vytlačiť
Naplánovať výlet
Vložiť
Lezecká hala

BIGWALL MÁSZÓTEREM

Lezecká hala · Budapest und Umgebung
Zodpovedný za tento obsah
MTSZ - Partner Overený partner  Výber prieskumníkov 
  • /
    Fotografia: Gergely Jármai, MTSZ - Partner

BIGWALL 

Budapest legmagasabb (15m) mászótermében teheted próbára bátorságodat, ügyességedet. Nemtől, kortól függetlenül mindenkinek ajánjuk. 

Alapvetően köteles mászás a fő profilunk ( top rope és előmászás), de rendelkezünk egy kisebb boulder teremmel is. Minden hozzánk látogató vendégünknek segítünk elsajátítani a biztosítás technikáját, hogy együtt mászhassatok nálunk.  Közel 100 mászóúttal teheted próbára magad. A legkönnyebb 4a nehézségűtől egészen a brutálisan nehéz 8a ig. 

 

Nálunk a mászás azért jó, mert…

…érzed hogy élsz már amikor belépsz, akkor azt gondolod, hogy „huh”. A belmagasság egyedülálló Magyarországon! De ha nem a magasság érdekel, akkor is találsz neked való feladatot. Nálunk a legtöbb út előlmászható, mivel nekünk a mászással kapcsolatban az jelenti a legnagyobb örömöt, ha előlmászva teljesítünk egy utat. Persze fontos a változatosság is, így az utaknál nem sávokban, hanem felületekben gondolkodtunk. És akkor a kéményről még nem is beszéltünk (25m mászást biztosít a szabadban)!

 

 …nem veszélyes

Szerintünk egy jó terem a biztonságot minden más szempont fölé rendeli. Erre fokozottan ügyelünk, hiszen hosszú távra tervezünk. A biztosítási pontokat például úgy alakítottuk ki, hogy az első három köztes egymástól való távolsága kevesebb, mint 1 méter. Már a fal kialakításánál, a kötelek, nittek, köztesek kiválasztásánál is a biztonságosságot mérlegeltük és a működés során is rendszeresen ellenőrizni fogjuk. Ezen felül a teljes nyitva tartás alatt szakképzett falmesterek vigyáznak a biztonságotokra. Az oktatás során is nagy hangsúlyt helyezünk a biztonság témakörére. Egyedül a gravitációt nem tudjuk eltéríteni, de a tárgyalások már folynak!

 

  …jó a testnek

A mászás növeli az izomerőt, ha haladsz az úton, akkor azért (dinamikus), ha nem akkor meg azért (statikus). Fejleszti a motoros kompetenciákat, megőrzi a hajlékonyságot, segít a mozgás-koordinációban, fejleszti az egyensúlyt, növeli az erő-állóképességet.

 

 …összehoz bennünket

Minket is a mászás hozott össze. Először csak néha találkoztunk, aztán megbeszéltük, hová megyünk: terembe vagy sziklára, most pedig megnyitjuk a mászótermünket :). És igen, jó lenne, ha nálunk is szövődnének ilyen barátságok a jövőben. Sokat gondolkodtunk, hogy mitől jó egy mászóterem, jártunk hazai és külföldi „pályákon”, gyűjtöttük a tapasztalatokat. A BigWall-t igyekeztünk úgy kialakítani, hogy azok a dolgok meglegyenek, amik nekünk bejöttek. 

 

Gyertek, kerüljetek FELJEBB!

 

Termünk otthont ad az egyéni mászásokon kívül hétvégi szülinapi zsúróknak, gyerek és felnőtt mászó edzéseknek, személyi edzéseknek, terápiás foglalkozásoknak is. 

 

 

Otváracia doba

  • hétköznapokon: 8:00 - 23:00
  • hétvégén 9:00 - 22:00

Ünnep- és munkaszüneti napokon hétvégi nyitva tartás érvényes: 9:00-22:00

Ceny:

Teremhasználat:

Napijegy: 2150 Ft

Napközbeni jegy**: 1600 Ft

10 alkalmas bérlet: 19500 Ft

10 alkalmas délelőtti bérlet:15000 Ft

Kiegészítő jegy: 300 Ft

1 alkalmas felnőtt edzésjegy:***: 1000 Ft

10 alkalmas edzéskártya ****: 8000 Ft

Gyermek napijegy*: 1200 Ft

Gyermek edzésbérlet 8 alkalmas*****: 20000 Ft

 

Felszerelés bérlés***:

Mászócipő: 500 Ft

Beülő: 300 Ft

Karabiner: 150 Ft

Lapka: 150 Ft

Beülő karabinerrel, lapkával: 500 Ft

Ziazsák magnéziával: 200 Ft

Kötél előlmászáshoz: 800 Ft

 

A jegyek, bérletek napi egyszeri belépésre használhatóak, nem megszakítható a tartózkodás a Bigwall területén.A bérletek névre szólnak, nem átruházhatók, a recepció kérheti a fényképes igazolvánnyal az azonosítást, illetve az első belépés(használat) után egy évig érvényesek. A fel nem használt alkalmakat nem áll módunkban visszatéríteni, illetve az érvényességi időt megnövelni.A felszerelések a Bigwall területéről nem elvihetőek.

* 14 éves korig váltható, 5 éves korig ingyenes.

** Hétköznapokon 14 óráig váltható, zárásig érvényes, hétvége, ünnep- és munkaszüneti napok kivételével.*** Alkalmanként. A felszerelések nem vihetők ki a BigWall területéről.**** Edzéskártyával/edzésjeggyel a szervezett edzésen lehet részt venni, belépésre nem jogosít.***** Gyerekedzésen lehet részt venni, tartalmazza a belépést és a szükséges felszerelések bérlését és 6 hétig érvényes.

 

Sportkártya és AYCM (XXL) elfogadóhely

Az adatok tájékoztató jellegűek, és a 2019 szeptemberi állapotot tükrözik. Érkezés előtt mindig tájékozódj a szolgáltató honlapján, és ha eltérést találsz, írd meg nekünk!

outdooractive.com User
Autor
Gergely Jármai
Aktualizované: 2019-10-03

Verejná doprava

M3 Újpest Városkaputól 10 perc séta a Berzeviczy Gergely utcán át a Károlyi István utcáig. Itt balra fordulva kb.10 méteren belül az út túl oldalán a sorompó melletti portán juthatunk be a telepre. Hátul a gigászi kémény mellett található a mászóterem, de a portán segítenek, ha kell táíékozódni.

prístup

Gépjárművel a Váci útról a Károlyi István utcára fordulva 50 méteren belül találjuk a sorompóval ellátot bejáratot. Hátul jobbra a gigászi kémény mellett találjátok a mászótermet.

Parkovisko

Közvetlen a mászóterem épülete mellett parkolóban

Príjazd vlakom, autom, pešo alebo na bicykli

Otázky a odpovede

Spýtajte sa prvú otázku

Máš otázku týkajúcu sa tohto obsahu? Tu je správne miesto, kde sa môžeš opýtať.


Recenzie

Napíš svoju prvé hodnotenie

Buď prvý, kto napíše recenziu a pomôže ostatným.


Fotografie iných


BIGWALL MÁSZÓTEREM

Károlyi István utca  10
1047 Budapest
Telefón 003616882341
Webová stránka http://www.bigwall.hu/ E-mail info@bigwall.hu

Štítky

turistický cieľ rodiny tip pre zlé počasie
  • 2D 3D
  • Obsah
  • Nový bod
  • Zobraziť obrázky Skryť obrázky