Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
Vybrať jazyk

Üdvözlünk a Természetjáró honlapján! Böngéssz a tartalmaink között a fenti menüben, regisztrálj, hogy lementhesd a kedvenc túráidat és látnivalóidat, aztán járd végig mindet a telefonos applikációnkkal!


A legújabb túrák, látnivalók, szállások és események

Valami újat szeretnél felfedezni? Görgess oldalra! Itt mindig megtalálod a legfrissebb tartalmainkat.


Túrázz felelősen!

Napfelkelte a Három-kőn
Napfelkelte a Három-kőn
Fotografia: Péter Farkas, Magyar Természetjáró Szövetség

Látjuk és örülünk neki, hogy egyre többen mozdultok ki a szabadba. Az aktív kikapcsolódás, a természetben töltött idő nagyban hozzájárul az egészségünk megőrzéséhez, fontos azonban, hogy a környezetet olyan érintetlenségben hagyjuk, amilyenben találtuk. Ne károsítsuk, a szemetünket pedig vigyük haza és otthon dobjuk ki, lehetőleg szelektíven.

Kerüljük a zsúfolt helyeket! Inkább ismerjünk meg eddig felfedezetlen tájakat, amihez itt, a Természetjáró.hu-n és a Turista Magazinban rengeteg ötletet találtok. Jó túrázást!

#turazzfelelosen #vigyazzunkegymasra


VÍZITÚRÁK ORSZÁGSZERTE


Balatoni strandok

Ha a Balaton környékén túráztok, esetleg éppen megkerülitek a tavat bicajjal, hasznos információ lehet, hogy hol, milyen körülmények közt juthattok a vízpartra. Térképes listánkban ezért összeszedtük a Balaton-parti strandokat, külön jelölve az ingyenes- és a fizetős helyeket.

102 vstupov |
aktualizované 2020-07-08

A nyári túrázásnak is megvannak az előnyei, ilyen például a fárasztó menetelés után a hűsítő víz, pontosabban a csobbanás a vízbe. Ha a Balaton környékén túráztok, esetleg éppen megkerülitek a tavat ...

Magyar Természetjáró Szövetség

Via ferraták Magyarországon

Hazánk összes via ferratája egy helyen minden szükséges információval: leírásokkal, fotókkal, falrajzokkal és kisokossal. Kattints ide!


A legjobb hazai sziklamászó helyek

Magyarország legfontosabb, legnépszerűbb sziklamászó helyei összegyűjtve - leírásokkal, jellemzőkkel, falrajzokkal, fotókkal és kisokossal.

Fotografia: Német-Bucsi Attila, Magyar Természetjáró Szövetség

Ajánlott túránk

Az Északi-Bükk hűs völgyeiben, sűrű erdőségein vezet keresztül ez az aszfaltot követő, jól bejárható kerékpáros túra. A viszonylag rövid táv azonban sok szintemelkedést, meredek lejtőket tartalmaz. Ha azonban visszafelé járjuk be a kört, akkor az Őskohóig kisvasúttal is utazhatunk, amin kerékpárszállítás is lehetséges. Utunk során középkori várat, barlangot, és szinte megszámlálhatatlan mennyiségű ipartörténeti emléket érintünk a Bükk-fennsík keleti szegélyén, a hegység szurdokvölgyeinek mélyén.

Ha a TERMÉSZETJÁRÓ appban nyitjátok meg a túrát, a mobilotokkal navigálni is tudtok a terepen, így biztosan nem tévedtek el!

odporúčaný výlet Obtiažnosť Stredná
Trasa 37,3 km
Trvanie 5:00 hod
Stúpanie 939 m
Klesanie 939 m

A viszonylag rövid túra sok szintemelkedést, meredek lejtőket, egy középkori várat, két barlangot, és szinte megszámlálhatatlan mennyiségű ...

1
od Tamás Abelovszky,   Magyar Természetjáró Szövetség

Terepfutások Németh Csaba ajánlásával

A könnyűtől a nehézig, a kezdőtől a haladóig: ha terepen, természeti környezetben szeretnél futni, ebben a válogatásunkban sokat megtalálsz az ország legjobb útvonalai közül. A rovat támogatója a Dockyard.

Fotografia: Németh Csaba, Magyar Természetjáró Szövetség

Kirándulóhelyek Budapest környékén

Budapesten vagy a környékén szeretnél kikapcsolódni a szabad levegőn, de zavar a koronavírus-járvány miatti zsúfoltság a népszerű kirándulóhelyeken? Ezen a térképen egyben megtalálod az összes túrát és látnivalót a főváros vonzáskörzetéből.

Fotografia: Péter Farkas

Az Országos Kéktúra összes szakasza

Kéktúrázol? Nálunk megtalálod a hivatalos szakaszolást részletes ismertetőkkel, fotókkal, az útba eső látnivalókkal, egyre több szállással, és valamennyi pecsételőhellyel. Az Országos Kéktúra kezdőoldalát itt találod. A terepi navigáláshoz töltsd le a telefonos alkalmazásunkat!


Turista Magazin

Nyár eleji „csendesülős”

A Turista Magazin 2022 júniusi száma
A Turista Magazin 2022 júniusi száma
Fotografia: Magyar Természetjáró Szövetség

A Turista Magazin új lapszámának minden írása olyan túrákat és helyszíneket mutat be, ahol jó eséllyel nagyon is intenzíven tudunk összekapcsolódni a természettel, annak meghittségével, csöndjével. Az ország egyik legkülönlegesebb helyén egy darabka sivatagot fedezünk fel (Ökotúra), a Balaton-felvidéken kevésbé ismert várakból csodáljuk a megunhatatlan tájat (Jelvényvadász), Szekszárd mellett pedig a lösszel szöszmötölünk (Geotúra). A Börzsöny nagyobb testvérének számító Polyána őserdeiben szintén jó adag csendben lehet részünk (Kitekintő), ahogy azt is csak ajánlani tudjuk, hogy a Búbánat-völgy új túrabázisából (Természetjáróknak Készült) egyszer mindenki kapaszkodjon fel a Fehér-szikla kevésbé ismert kilátópontjára.

Az éppenséggel az ország legcsendesebb helyének számító kamalduli remeteség újonnan felújított épületegyüttesét História rovatunk írása mutatja be. A sorból egyedül a Két Keréken és Messzelátó rovataink írásai lógnak ki, de csak elsőre: az Ybbs mentén a vonatkerekek már kevésbé csattognak, annál több viszont a bringás, ahogy a kirándulók is szép számban keresik fel a Naplás-tó feletti új kilátót.

De ne feledjük, még ezeken a frekventáltabb helyszíneken is csendesülhetünk, hiszen rajtunk is áll, hogyan kapcsolódunk a természettel. Ausztria hegyi vízfolyásai mentén például jó eséllyel megleshetjük Európa egyik legkülönlegesebb énekesmadarát (Zöldhullám), a Naplás-tó melletti tanösvények egyik félreeső szegletében a fűben fekve tanulmányozhatjuk a felhőket (Meteo), a nem védett természeti területeken pedig akár virágokat is szedhetünk szendvicsünkbe (Gasztro). Sose rosszabb programot júniusra!


Szép kilátás: Tenczer Gábor túrái

Itt a népszerű blogger túrái közül válogathatsz. A Természetjáró app segítségével rögtön neki is tudsz vágni bármelyiknek! A sorozat összes túráját itt találod, a Szép kilátás blogot pedig itt.


Természetjáró Kártya (TEKA)

Válogatás a természetjáróknak kedvezményt nyújtó TEKA-partnerek közül. Az összes elfogadóhely listáját itt találod.


A legnépszerűbb túráink

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp