Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Galyatető Turistacentrum Gerecse50 A kéktúrázás napja
Vybrať jazyk

Üdvözlünk a Természetjáró honlapján! Böngéssz a tartalmaink között a fenti menüben, regisztrálj, hogy lementhesd a kedvenc túráidat és látnivalóidat, aztán járd végig mindet a telefonos applikációnkkal!


A legújabb túrák, látnivalók, szállások és események


Fontos felhívás a Természetjáró app felhasználóinak

Mindenképpen regisztrálj a Természetjáró app frissítése előtt!
Fotografia: Magyar Természetjáró Szövetség

FIGYELEM! A Természetjáró app 2021. május közepén egy új, sokkal modernebb felületű, könnyebben használható, több szolgáltatást nyújtó verzióra frissül. Ha utána is hozzá szeretnél férni a rögzített túráidhoz és a lementett tartalmaidhoz, rendelkezned kell egy felhasználói fiókkal a Természetjáró.hu-n vagy a Természetjáró appban. Az ok egyszerű: ha eddig nem volt fiókod, a tartalmaid közvetlenül a telefonodon tárolódtak, ezt azonban az új app már nem fogja lehetővé tenni. Ezért, ha még nem regisztráltál, kérjük, legkésőbb április végéig tedd meg a Közösség menüpontban, lépj be, majd a Kedvencek menüpontban nyomj rá a jobb felső sarokban található Szinkronizálás ikonra (ezt olyankor célszerű megtenned, amikor kapcsolódva vagy egy wifi-hálózathoz). A tartalmaid így felkerülnek a felhőbe, és nem vesznek el az átállás után sem. Mivel a honlap és az app ugyanazzal a felhasználói fiókkal működik, mindegy, hogy melyikben regisztráltál, a másikban is be tudsz lépni az adataiddal. Köszönjük az együttműködést!

A Természetjáró appról itt tudhatsz meg többet. Ízelítő az új verzió szolgáltatásaiból:

 • Vektoros rendszerű, jobban olvasható térkép
 • Az összes tartalom (túrák, látnivalók, szállások) áttekintése a térképen egyszerre
 • Modernebb, könnyebben navigálható felhasználói felület
 • Szűrés körtúrákra, és egyéb paraméterek, pl. konkrét táv, szintemelkedés vagy időtartam szerint
 • Egyszerűbben használható offline mód
 • Pontosabb útvonalrögzítés
 • Interaktív szintgörbe tervezés és navigáció közben
 • Közvetlen navigáció terepen is a választott látnivalóhoz vagy túrához
 • 3D-repülés (az útvonal virtuális bejárása madártávlatból), mint a honlapon
 • Fejlettebb csúcskereső Skyline néven
 • A terepi figyelmeztetések sokrétűbb megjelenítése

Ha kérdésed van, írj a termeszetjaro@termeszetjaro.hu címre!


Túrázz felelősen!

Napfelkelte a Három-kőn
Napfelkelte a Három-kőn
Fotografia: Péter Farkas, Magyar Természetjáró Szövetség

Ha sok időt töltesz a természetben, az segíthet egészségesnek maradnod, de túrázz felelősen! Betegen ne indulj útnak, mindig kerüld a zsúfolt helyeket, lehetőleg ne tömegközlekedéssel, hanem autóval vagy kerékpárral menj kirándulni, kizárólag a veled egy háztartásban élőkkel, és ne aludj ott. A természetben is tartsd mindenkitől a 1,5 méteres távolságot, és kövesd a hivatalos rendszabályokat.

Nálunk, a Természetjáró.hu-n és a Turista Magazinban rengeteg ötletet találsz olyan helyekről, ahol valószínűleg nincs tömeg. Jó böngészést!

#turazzfelelosen #vigyazzunkegymasra


Kirándulóhelyek Budapest környékén

Budapesten vagy a környékén szeretnél kikapcsolódni a szabad levegőn, de zavar a koronavírus-járvány miatti zsúfoltság a népszerű kirándulóhelyeken? Ezen a térképen egyben megtalálod az összes túrát és látnivalót a főváros vonzáskörzetéből.
Fotografia: Péter Farkas

Ajánlott túránk

A somogyi Balaton-part híres panorámájának nyomába eredünk ezen a túrán: a fonyódi tanúhegyeket borító parkerdők csertölgyes, feketefenyves ligeteiben felsétálunk a messzire kémlelő kilátókhoz, miközben felfedezzük a reformkori villákat és a romantikus hangulatú sétányokat.

Ha a TERMÉSZETJÁRÓ appban nyitjátok meg a túrát, a mobilotokkal navigálni is tudtok a terepen, így biztosan nem tévedtek el!

Top Ľahká Otvorené
5,7 km
1:50 hod
243 m
243 m

A somogyi Balaton-part híres panorámájának nyomába eredünk ezen a túrán: a fonyódi tanúhegyeket borító parkerdők csertölgyes, feketefenyves ...

4
od Attila Német-Bucsi,   Magyar Természetjáró Szövetség

Videó

Láthatatlan erdő - Fedezd fel az örökséged

 

Három középiskolás diák egy háromperces videóban foglalta össze a természetvédelem lényegét. A filmmel elnyerték a Magyar Természetjáró Szövetség különdíját az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett "Fedezd fel az örökséged!" elnevezésű vetélkedőn.

Láthatatlan erdő - Fedezd fel az örökséged pályamű
Video: Péter Sinkó

Az Országos Kéktúra összes szakasza


Pilis Bike

Erdei kerékpártúrák Budapest környékén

Itt megtalálod a Pilis Bike bringatúrákat részletes ismertetővel és a hivatalos nyomvonallal, így a Természetjáró app segítségével a terepen is követheted a fákon PB jelzéssel muattott utakat.

Fotografia: Péter Farkas, Magyar Természetjáró Szövetség

Szép kilátás: Tenczer Gábor túrái


Természetjáró Kártya (TEKA)


A legnépszerűbb túráink

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp