Üdvözlünk a Természetjáró honlapján! Böngéssz a tartalmaink között a fenti menüben, regisztrálj, hogy lementhesd a kedvenc túráidat és látnivalóidat, aztán járd végig mindet a telefonos applikációnkkal!

Túrázz felelősen!

Itt az ideje bepótolni a tavasszal elmaradt kirándulásokat, látjuk és örülünk neki, hogy egyre többen indultok útnak. Fontos azonban, hogy a természetet olyan érintetlenségben hagyjuk, amilyenben találtuk. Ne károsítsuk, a szemetünket pedig vigyük haza és otthon dobjuk ki, lehetőleg szelektíven. Kerüljük a zsúfolt helyeket, inkább ismerjünk meg eddig felfedezetlen tájakat, amihez a Természetjáró.hu-n és a Turista Magazinban rengeteg ötletet találtok. Tartsuk be a járványügyi intézkedéseket, ne csak a természetre vigyázzunk, hanem egymásra is. Jó túrázást!

#turazzfelelosen #vigyazzunkegymasra

Napfelkelte a Csóványos mögött a Magyar-hegyről nézve
Fénykép: Farkas Péter

Ajánlott túránk

Rövid kirándulást teszünk a Balaton partjáról a közeli somogyi erdőkbe, miközben az egyedülálló Csillagvárat, a Festeticsek erődszerű vadászlakját is útba ejtjük, képet kapva a hagyományos paraszti élet eszközeiből, a végvári katonák életéből. A Marcali-hát vonulatán, a somogyi tájra jellemző, tölgyessel borított hátak között keressük az erdészeti utakat követő piros jelzést, melyen nyugodt erdei élményben lehet részünk a Balaton-parti nyüzsgés után.

Ha a TERMÉSZETJÁRÓ appban nyitjátok meg a túrát, a mobilotokkal navigálni is tudtok a terepen, így biztosan nem tévedtek el!

könnyű nyitva
10,8 km
3:00 óra
224 m
218 m
Rövid kirándulást teszünk a Balaton partjáról a közeli somogyi erdőkbe, miközben az egyedülálló Csillagvárat, a Festeticsek erődszerű vadászlakját ...
Szerző: Német-Bucsi Attila,   Magyar Természetjáró Szövetség

Így használd a Természetjáró appot!

Már letöltötted Magyarország legnépszerűbb túrázós alkalmazását, vagy még csak tervezed, de szeretnéd megismerni az összes funkcióját, hogy minél hasznosabb társad legyen a terepen? Akkor nézd meg ezt a videót, amelyen pontról pontra bemutatjuk, hogyan érdemes útnak indulni az appal. A Földgömb által szervezett Felfedezők napján tartott online előadás első fél órája tutorial-szerűen magyarázza el a használatát, a második fél órában pedig pár gyakori kérdést válaszolunk meg. Az ingyenes Természetjáró app letöltési linkjeit Androidra és iOS-re itt találod.

Részletes bemutatóvideó a Természetjáró appról
Videó: A Földgömb Online

Hűsítsd le magad túra előtt, közben vagy után!

99 bejegyzés |
Frissítve: 2020-07-08
A nyári túrázásnak is megvannak az előnyei, ilyen például a fárasztó menetelés után a hűsítő víz, pontosabban a csobbanás a vízbe. Ha a Balaton környékén túráztok, esetleg éppen megkerülitek a tavat ...
Magyar Természetjáró Szövetség

Töltsd le a telefonos applikációnkat!

Böngészés a túrák és látnivalók között mobilon akár a tőled való távolság szerint, szinte az egész világot lefedő turistaérkép a jelzett utakkal, a kedvenc tartalmaid megjelenítése, útvonalrögzítő, offline navigáció: ez csak néhány az ingyenes Természetjáró app számtalan szolgáltatása közül. Ugyanazzal a regisztrációval használhatod, mint a honlapot.

Töltsd le Androidra, iPhone-ra vagy tudj meg többet róla itt!

A funkciókat bemutató videóinkat itt nézheted meg, az appal kapcsolatban Gyakran Ismételt Kérdésekre pedig itt kaphatsz választ.