Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása
Többnapos kerékpártúra Prémium tartalom Szakaszolt túra

Termálfüzér a Viharsarokról a Szamos partjára

Többnapos kerékpártúra
A tartalmat készítette:
Outdooractive Prémium igazolt partner  A felfedezők választása 
  • Gyomaendrőd, Hungary
    Gyomaendrőd, Hungary
    Videó: Gyomaendrod.com
m 160 140 120 100 80 60 400 350 300 250 200 150 100 50 km
nehéz
Hossz 402,8 km
27:12 óra
122 m
103 m
158 m
77 m
Egy hosszú tekerés után elmerülni a meleg vízben, mindig kikapcsoló. Ez a termálfüzér Magyaroszág Keleti szegletének 20 termálfürdőjét köti össze egy többnapos kerékpártúra keretében.

A  löszpusztáktól a  kanyargó Körösök ligeterdein keresztül egészen a Nyírségig számos természeti csodával találkozhatunk. Ezen a szakaszolt túrán Észak fele haladunk a Körösöktől a Hajdúságon és a Nyírségen át a Felső-Tisza vidékére. A puszták és a folyók között tekerve fontos történelmi városokat is érintünk, mint például a Hajdúság egykori központját Hajdúböszörményt, vagy a Báthori család egykori birtokát Nyírbátort, persze nem feledve a  három nagy megyeszékhelyt. A magyar termálkincset talán az mutatja a legjobban, hogy ezen a 400km-es túrán átlagosan 24 kilométerenként egy termálfürdőbe érkezünk, melyeknek zöme gyógyvíz. Így tulajdonképpen bármennyit is szeretnénk kerekezni a pihenést meg tudjuk oldani a víz közelében.

Ezt a túrát nem tudjuk megnyitni.

Feloldottad már? 

Prémium tartalom A prémium túrákat profi szerzők vagy outdoor kiadók adják közre.
Kiadó Outdooractive Prémium
Természetkedvelők, Sportolók, és fényképészek elkötelezett csoportja vagyunk.

A természet szerves része az életünknek, és mint Pro+ felhasználók, szeretnénk meghívni téged is! Ezen a csatornán személyes javaslatainkat osztjuk meg veled, így mindent megtudhatsz a túráinkról.

Az Outdooractive Prémium túrái a legjobb anyagainkat tartalmazzák: pontos nyomvonalak, hiteles leírások és csodás képek. Minden Prémium túra letölthető és használható.

Leitold Márton profilképe Szerző Leitold Márton 
„...ha megcsap a Tárim-medence száraz, forró csamalszele, akkor visz magával, a lakatlan fennsíkok, a csendes pamírok felé, a burános hágókra, a jégárak hideg völgyeibe. Nincsen akkor nagyobb örömöm, mint mikor a viharvert koporsóforma kis sátorocskám cövekeit ismeretlen hegyek oldalába verhetem.” Prinz Gyula

Kérdések és válaszok

Tedd fel az első kérdést!

Kérdeznél a szerzőtől?


Értékelések

Írd meg az első hozzászólást!

Legyél te az első hozzászóló!


A közösség fényképei


Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp