Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása
Kerékpártúra Prémium tartalom Szakasz 5

Termáltúra, Miskolctapolca - Bogács

Kerékpártúra · Bükkvidék
A tartalmat készítette:
Outdooractive Prémium igazolt partner  A felfedezők választása 
  • Élő Örökség: Diósgyőri vár
    Élő Örökség: Diósgyőri vár
    Videó: Glokalis
m 600 500 400 300 200 100 40 35 30 25 20 15 10 5 km
közepes
Hossz 44 km
3:51 óra
554 m
512 m
605 m
128 m
A Miskolctapolcai fürdőt és a Bogácsi fürdőt összekötő biciklitúra. Egy termáltúra során két fürdő között, vidéki környezetben kerekezhetünk.

Ezen a szakaszon a Bükkben tekergünk.  A túra első felén felfele emelkedünk egészen a Hollóstetőig, ahonnan a Bükk déli feléig gurulhatunk. Az út során elmegyünk a Diósgyőri vár mellett, meglátogathatjuk az ország legmagasabb vízesését és a Palotaszállót, majd elmerülünk a Bükk erdejében ahol a Szinva forrásnál frissítőt vehetünk magunkhoz. A célban pedig kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos vízben töltődhetünk fel a következő kaladra.

Ezt a túrát nem tudjuk megnyitni.

Feloldottad már? 

Prémium tartalom A prémium túrákat profi szerzők vagy outdoor kiadók adják közre.
Kiadó Outdooractive Prémium
Természetkedvelők, Sportolók, és fényképészek elkötelezett csoportja vagyunk.

A természet szerves része az életünknek, és mint Pro+ felhasználók, szeretnénk meghívni téged is! Ezen a csatornán személyes javaslatainkat osztjuk meg veled, így mindent megtudhatsz a túráinkról.

Az Outdooractive Prémium túrái a legjobb anyagainkat tartalmazzák: pontos nyomvonalak, hiteles leírások és csodás képek. Minden Prémium túra letölthető és használható.

Leitold Márton profilképe Szerző Leitold Márton 
„...ha megcsap a Tárim-medence száraz, forró csamalszele, akkor visz magával, a lakatlan fennsíkok, a csendes pamírok felé, a burános hágókra, a jégárak hideg völgyeibe. Nincsen akkor nagyobb örömöm, mint mikor a viharvert koporsóforma kis sátorocskám cövekeit ismeretlen hegyek oldalába verhetem.” Prinz Gyula

Kérdések és válaszok

Tedd fel az első kérdést!

Kérdeznél a szerzőtől?


Értékelések

Írd meg az első hozzászólást!

Legyél te az első hozzászóló!


A közösség fényképei


Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp