Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása
Túra tervezése ide A túra másolása
Gyalogtúra ajánlott túra

A királyok túrája, a túrák királya

· 6 értékelés · Gyalogtúra · Börzsönyvidék
A tartalmat készítette:
Magyar Természetjáró Szövetség igazolt partner  A felfedezők választása 
 • Panoráma a Dunakanyarra Visegrád fölött
  Panoráma a Dunakanyarra Visegrád fölött
  Fénykép: Farkas Péter, Magyar Természetjáró Szövetség
m 800 600 400 200 20 18 16 14 12 10 8 6 4 2 km Rám-szakadék fogadóépület Nagy-bükki kilátóhely Prédikálószék Vadálló-kövek Kilátóhely a Spartacuson Jenő-kunyhó
Ezt tényleg látni kell: klasszikus félkör Dömösről a jellegzetes formakincsű Vadálló-kövek mentén a kihagyhatatlan panorámát kínáló Prédikálószéken és a csendes völgyben megbújó Pilisszentlászlón át Visegrádra, végigjárva a szintben kígyózó, de hazai viszonylatban néhol szokatlanul kitett Spartacus-vadászösvényt is.
nehéz
Hossz 21,7 km
7:30 óra
795 m
796 m
639 m
104 m

Valóban a királyok túrája ez, amelynek a hajóállomásnál nekivágni készülünk: a Dunakanyar területe, a „Pilisi-erdő”, ahogy már akkoriban is nevezték, a honfoglalástól kezdve a fejedelmek, majd az Árpád-házi királyok birtoka volt. Az oklevélben először Szent László király idején, 1079-ben említett Dömös az uralkodók egyik kedvelt helyének számított akkoriban. Még palota is állt itt, az egykori prépostság romjai pedig túránk útvonalától kissé távolabb, a település központja felé, a P jelzés mentén máig megtekinthetőek. A templomából származó 11. századi híres, lovast és oroszlánt ábrázoló oszlopfő a magyar románkori szobrászművészet egyik legszebb emléke.

A lakott területet magunk mögött hagyva pedig az ország egyik legizgalmasabb túrája vár ránk: miután a Szentfa kápolnánál csendben erőt gyűjtöttünk, a Vadálló-köveken át felkapaszkodunk a parádés kilátást biztosító Prédikálószékhez, félúton megpihenünk a Kis Rigó vendéglőben, aztán nekivágunk a csak nemrég óta látogatható, néhol szokatlan kitettségű Spartacus-vadászösvény egyszemélyes nyomvonalának, ahonnan a vadregényes erdőből kibújva újabb szögből csodálhatjuk meg a Duna túlpartját uraló Szent Mihály-hegyet. Végül kellemes erdei sétával, az Apát-kúti völgy felett kanyarogva érkezünk meg a királyok városába, Visegrádra.

A szerző tippje

 • A túra papíron nehéznek tűnik ugyan, de miután az első 4,5 kilométeren leküzdjük a Vadálló-kövek tetejéig vezető kemény emelkedőt, a táv fennmaradó részén szinte végig lefelé sétálhatunk, ráadásul lankásan, könnyű terepviszonyok között. A Szentfa-kápolna és a Prédikálószék között viszont akadnak tényleg nagyon meredek, gyökérfonatos szakaszok. Ezeken legyünk óvatosak, és télen, amikor jeges a talaj, ne vállaljuk be! Felfelé még mindig jobb közlekedni rajtuk, mint lefelé, ezért ezt a túrát mindenképpen a leírt irányban érdemes végigjárni.
 • A konyhájáról méltán híres, hangulatos Kis Rigó vendéglőt pont félúton, Pilisszentlászlónál találjuk. Itt egy kis pihenőt tartva megállhatunk enni és inni, de tartsuk észben, hogy a szerda szünnap, hétvégén pedig teltház lehet!
 • A Spartacus-vadászösvény elején régi tábla figyelmeztet rá, hogy az előttünk álló terep kizárólag gyakorlott túrázóknak ajánlott. Ettől nem kell megijedni, mert lényegében csak arról van szó, hogy az itt-ott meredek hegyoldal mentén, szintben kanyargó nyomvonal néhol csupán egyetlen ember számára elég széles.
 • Ha lecsap az eső, Visegrádhoz közeledve behúzódhatunk a mindig nyitva álló Jenő-kunyhóba, az ország kevés bivakhelyeinek egyikébe. Még cserépkályha is van, sőt a szobájában szabadon meg is alhatunk, ha szeretnénk.
 • A térképen szereplő nyomvonal alternatívájaként a túra vége felé a Z+ jelzésen lesétálhatunk az Apát-kúti-völgybe, ahol megnézhetjük az Ördögmalom-vízesést, majd a P jelzésen elgyalogolhatunk túránk végpontjáig, a nagymarosi rév megállójáig.
 • A túra után Visegrádról akár hajóval is hazajuthatunk a MAHART Budapest és Esztergom között közlekedő szárnyashajójával.

Farkas Péter profilképe
Szerző
Farkas Péter 
frissítve: 2022-10-13
Nehézség
nehéz
Állóképesség
Élmény
Táj
Legmagasabb pont
Prédikálószék, 639 m
Legalacsonyabb pont
Duna-part, 104 m
Ajánlott időszak
jan.
febr.
márc.
ápr.
máj.
jún.
júl.
aug.
szept.
okt.
nov.
dec.

Úttípusok

Szintprofil megjelenítése

Pihenő

Rám-szakadék fogadóépület

Biztonsági előírások

 • A Vadálló-kövek környékének terepviszonyai miatt ennek a túrának csak kényelmes, jól tapadó cipőben, vagy inkább túrabakancsban vágjunk neki!
 • A Spartacus-vadászösvény mentén semmiképpen ne térjünk le a nyomvonalról!

Hasznos linkek és ötletek

Kezdés

Dömös, hajóállomás (105 m)
Koordináták:
DD
47.765997, 18.917429
DMS
47°45'57.6"N 18°55'02.7"E
UTM
34T 343951 5292392
w3w 
///barnul.szamócák.befőtt
Mutasd a térképen

Végpont

Visegrád, a nagymarosi rév kikötője

Útleírás

Itiner

 • A Dömös, hajóállomástól az ott induló S és Z jelzések mentén induljunk el, amelyekhez hamarosan csatlakozik a P jelzés is. Ezek a Királykúti utcán át kivezetnek a településről.
 • A Szentfa-kápolnát elhagyva térjünk balra a P▲ jelzésre, amely a Vadálló-köveken át elvezet minket a Prédikálószékig.
 • Még onnan is kövessük tovább a P▲ jelzést, amely egy idő után együtt halad a P+ jelzéssel. Innentől kezdve ennek a mentén kell haladnunk Pilisszentlászló központjáig, közben érintve a Kis Rigó vendéglőt. (A P▲ jelzés közben letér jobbra, ne maradjunk azon!)
 • Pilisszentlászló központjában kanyarodjunk balra a Z jelzésen! Mostantól végig ez lesz az útitársunk egészen a végpontig.

Részletes leírás

Miután a dömösi hajóállomásnál kigyönyörködtük magunkat a Duna látványában – a szemközt trónoló Szent Mihály-hegy oldalában tátongó Remete-barlangra mindenképp vessünk egy pillantást! –, elkezdhetünk felfelé ballagni az itt induló S és Z jelzésen. Ahogy kisétálunk a községből az egyre festőibbé váló Királykúti utcán, és lassan eltűnedeznek a házak, a Malom-patak kísér minket. Miután ezt egy fahídon keresztezzük, az erdőbe beérve hamarosan a rejtélyes eredetű Róza-táróhoz érünk. Az aprónak tűnő lyukról – amely a 19. század elején létesült, állítólag lignitbányászat okán, ami azonban a kőzet összetétele alapján nem valószínű – aligha gondolnánk, hogy 337 méter hosszú és 2,1 méter magas. Bemenni azonban tilos, és nemcsak azért, mert az első 80 méterén víz áll, hanem mindenekelőtt a közönséges denevér odabent lakó, népes, 600-1300 egyedből álló szülőkolóniája miatt. A bányavágat 2015 óta védett.

Tovább sétálva hamarosan a kedves Szentfa-kápolnánál találjuk magunkat. Dömös a fáma szerint már a középkorban is fontos búcsújáró hely volt, de a török hódítás ennek minden nyomát eltörölte, mígnem 1885 májusában a karján a kis Jézust tartó Szűz Mária képe felragyogott itt egy fiatal bükkfa törzsén. A csodának két libapásztor lányka volt tanúja, akik hírét vitték a jelenésnek. Eleinte csak a dömösiek jártak fel rendszeresen imádkozni a fához, de a Simon-dűlő, ahogy akkoriban nevezték, idővel népszerű búcsújáró hellyé vált. A fa sajnos már nincs meg, a helyén azonban kis fazsindelyes kápolna épült, és a közeli fákon ma is lóg pár szentkép. Alattuk ered a neves természetjáró emlékét őrző, kővel kirakott foglalatú Kaintz György-forrás, mellette pedig, a kis réten, fedett pihenőhelyet és padokat találunk, ahol a Rám-szakadék felé igyekvők letelepedhetnek pár percre.

Izzadunk, de nem hiába

A Prédikálószékre vezető P▲ jelzés korábban a forrás feletti, szűk, gyökérfonatos ösvényen indult, de azóta feljebb vitték a Malom-patak mentén, úgyhogy egy darabig még a P, S és Z jelzésen kell sétálnunk, mielőtt balra kiágazik belőlük, amivel kezdetét veszi túránk legkeményebb, de egyben egyik legizgalmasabb szakasza. A P▲ jelzés a nyári hőségben is kellemes árnyékot adó tölgyerdőben, a gerincet követve toronyiránt halad felfelé, a fák gyökerét egyre meredekebben felfelé kapaszkodva kell átlépkednünk. Nem ritka, hogy a balra alattunk elterülő Simon-völgyből muflonbárányok sírását sodorja felénk a szél. Rövidesen kósza fűcsomókkal és gyökerek érszerű hálózatával fedett, egyébként kopár, köves lejtő teszi próbára az állóképességünket, de ijedelemre semmi ok: az erőfeszítés jutalmaképpen mindjárt meg is érkezünk a Vadálló-kövek első hírnökéhez, a Nagytuskóhoz.

Az elénk táruló látvány azonnal elfeledteti az ösvény izzasztó meredekségét. A vulkanikus eredetű, valószerűtlen alakokat formázó andezit sziklaképződmények a Dobogó-kőről nézve fogszerűen sorakoznak a hegygerincen, közelről azonban szabálytalan, viharvert tornyocskáknak tűnnek. Súlyos drámák színpadának tetszik itt a táj. Az egyik Vadálló-kő előtt görcsbe rándult, halott kézként göcsörtös, kérgétől megfosztott fa hever; a másik alatt mintha egy vékony, derékba tört fa tartana hősiesen, utolsó erejével a hegyoldalban egy óriási kődarabot. Némelyik szikla tetejére könnyen kimászhatunk, sőt érdemes is kimásznunk, mert a Szőke-forrás-völgyére, a Rám-hegyre és a Dobogó-kő gerincére nyíló panoráma lélegzetelállító. A lábunk alatt hullámzó táj egyik közeli vájata a Rám-szakadékot rejti.

 A P▲ jelzés a Vadálló-kövek mentén folytatódik, majd balra elhagyja őket, és az erdőbe tér. Itt nem muszáj követnünk, mert kifejezetten kellemetlen, kifelé is lejtő, száraz időben poros, nedves időben sáros, tehát mindenképpen csúszós ösvény vezet fel a gerincre. Maradhatunk a kövek mentén is, hogy inkább a jelzés régi vonalát követve, látványosabb útvonalon jussunk el ugyanoda. Ez túránk utolsó nehéz szakasza: a sziklafogaknak búcsút intve a gerinc maradék pár száz métere már csak lágyan emelkedik a 639 méter magas Prédikálószékig, ahonnan a Visegrádi-hegység egyik legpazarabb kilátása nyílik a Dunakanyarra.

A meredély szélén álló szikláról már régen is végigpásztázhattuk a szemközti Szent Mihály-hegyet, de a 2016 őszén átadott, három szintes kilátó tetejéről sokkal messzebbre, akár Csobánkáig elláthatunk. A folyó túlpartján megpillanthatjuk Szobot, a kanyarulatban a festői Zebegényt, jobbra Nagymarost, az innenső oldalon pedig Visegrádot, a fölötte trónoló fellegvárral. A nagyjából 180 fokos panorámát a völgyben megbújó Pilisszentlászló, túránk következő jelentős állomása zárja.

Pilisszentlászlóig csak gurulunk

Miután körbenéztünk, és kifújtuk magunkat, tényleg fellélegezhetünk: noha a táv nagyja még előttünk van, kellemes, szinte végig lankás lejtésű séta vár ránk. Egyelőre a P▲ jelzésen maradunk, a Keserűs-hegy oldalában haladva délkelet felé. Balról rövidesen becsatlakozik a Dömös felől érkező P+ jelzés, s bár a kettő egy ideig együtt halad, innentől az utóbbi lesz a miénk. A Hármashatártól csak ezt követjük. Többnyire könnyű terepet jelentő erdészeti feltáróutakon sétálunk, itt-ott kiláthatunk a Dunára is. Néhol vadalmafák színesítik a tájat. Így jutunk el a hangulatos Kis Rigó vendéglőig, ahol mindenképpen érdemes megállnunk egy jó ebédre, vagy legalább a folyadékveszteséget pótolni. Elvégre pont kiadós túránk felénél járunk.

A P+ jelzés a Visegrádot a 11-es úttal összekötő szerpentint keresztezve levezet minket Pilisszentlászló központjába, ahol a szebb időket látott Élelmiszerbolt romjai mellett balra fordulva kell rátérnünk a Z jelzésre. A hosszú Béke utcán végigtalpalva elhagyjuk a települést; jobbra a focipálya, fölötte a Kálvária kőkeresztje kíséri utunkat. A következő szakasz nem különösebben izgalmas – a földút mellett csak egy miniatűr kápolna és egy árnyas paddal ellátott, léckerítéssel körbevett feszület, majd egy felhagyott kőfejtő töri meg a monotóniát –, de a dramaturgia pont így lesz tökéletes. Ami ugyanis következik, a Spartacus-vadászösvény, az ország egyik legkülönlegesebb túraútvonala.

A hétvégi házakat magunk mögött hagyva, a délceg bükkök közé beérve először gyökérfonatos, köves úton haladunk, mielőtt a régi fatábla sárga felirata figyelmeztet rá, hogy „a Spartacus-ösvény nehéz szakaszokat is tartalmaz, ezek leküzdése megfelelő felkészültséget, felszerelést, fizikai állapotot igényel!” Az említett dramaturgiához tehát a riogatás is hozzátartozik, pánikba esnünk azonban felesleges: mindössze annyiról van szó, hogy az út keskeny lesz, és pár helyen kissé kitett, de még tériszonyosok számára is könnyedén teljesíthető.

Hajdani vadászok nyomában

A jobbára szintben kanyargó Spartacus-vadászösvény az 1930-as években létesült, de csak 2015 óta vezet rajta jelzett turistaút. Nyugati szakaszának nagy része, illetve egy rövidebb ág, amely az Apát-kúti-völgybe vezet, ma sem nyitott a kirándulók előtt. A környezet fokozatosan lesz egyre vadregényesebb; előbb vékonyka, poros ösvény visz át egy fiatal bükkösön az Öreg-Pap-hegy oldalában, majd a Szarvas-bércnél belépünk az őserdőbe, ahol elhullott fák kölcsönöznek ősi, érintetlen jelleget a tájnak. A hegyoldal egyre meredekebbé válik, és az alacsony, alagútszerűen fölénk boruló fácskák közül kilépve hamarosan ismét tágas bükkösben találjuk magunkat. Jobbra tőlünk, a hegyoldalban észrevehetjük egy lávaár felaprózódott maradványának szürke köveit, az egykori vulkáni tevékenység emlékét, mielőtt megpillantjuk magunk előtt a vadászösvény első kilátóhelyét. A füves lejtő széléről a szomszédos Ágas-hegy tömbje uralja a panorámát, kitakarva előlünk túránk korábbi állomását, a Prédikálószéket, amelynek csak a gerincéből láthatunk valamennyit. Jobbra a Szent Mihály-hegy széle is belóg kissé a panorámába.

Az erdőbe visszatérve, a bükkfák között átsejlik az ösvény következő, lágyan kígyózó szakasza, amelyről kilépünk a legkitettebb részre. Az egyik sziklában mintha miniatürizált változatban visszaköszönnének itt a Vadálló-kövek. A keskeny úton a kőzetbe vájt lépcső segíti a haladást – égető szükség persze nincs rá, enélkül sem zuhannánk a mélybe –, aztán a Szarvas-lyuk fölött kijutunk oda, ahonnan a legszebb a kilátás az egész Spartacus-vadászösvényen. A hegy felőli oldalon kibukik a sziklagyep alól az andezit, a távolban előttünk, félig takarásban a Szent Mihály-hegy uralja a képet, az alsó csücskénél fénylő, aprócska háromszög pedig nem más, mint a Duna víztükre.

Érdemes pár percig magunkba szívni, és elraktározni a látványt, mert a táj innentől újra megváltozik, szokványosabb lesz. Bükkösben tovább kanyarogva hamarosan a Jenő-kunyhóhoz jutunk, ehhez a hazai viszonylatban ritkának számító, mindig nyitva álló ingyenes bivakhelyhez, ahová nemcsak az elemek elől húzódhatunk be, hanem akár meg is alhatunk – igen, még télen is, hiszen cserépkályha szolgálja a (természetesen szigorúan puritán) komfortot.

A faházikótól Visegrád széléig már az erdőben folytatjuk utunkat, továbbra is a Z jelzést követve. A Nagy-Bükk keleti lejtőjére átkerülve az Apát-kúti-völgy fölött sétálunk, ahol egyébként szintén a Visegrádi-hegység egyik legszebb túraútvonala halad. Ha ízelítőt szeretnénk kapni belőle, a jobbra kiágazó Z+ jelzésen le is battyoghatunk a völgybe, hogy megnézzük az Ördögmalom-vízesést, vagy a Bertényi Miklós Füvészkertet. Amennyiben ezt a variációt választjuk, a P jelzést észak felé követve ugyanúgy a nagymarosi révhez jutunk, mintha végig a Z jelzésen maradnánk.

A végén sem maradunk kilátás nélkül

Mi ezúttal az utóbbit tesszük inkább. Ha maradt rá időnk, a röviddel később balra kiágazó Z▲ jelzésen eljuthatunk a 2015-ben átadott, 16 méter magas Bányatető-kilátóhoz. A Z jelzésen továbbhaladva a Disznó-zugnál érünk be Visegrád szélére, ahol először víkendházak kezdenek feltünedezni. Az utca egyik jobbkanyarjánál érdemes továbbmenni a szemközti ösvényen, és tenni egy kis kitérőt a hegyoldalba, ahonnan bámulatos panoráma kínálkozik a Dunakanyarra. Átérezhetjük, hogy mennyit gyalogoltunk az elmúlt órákban, ha a bal oldalon felnézünk a Prédikálószék csúcsára, szemben, a Szent Mihály-hegy tetején pedig némi keresgélés után kiszúrhatjuk a Julianus-torony kontúrját is.

Innen már csak egy laza séta vár ránk a Rákóczi, majd a Széchenyi utcán, és le is érünk túránk végpontjához, a nagymarosi révhez Visegrád központjában, ahol eldönthetjük, hogy hazabuszozunk, átkompozunk a Duna túlpartjára, vagy pihenésképpen beülünk valahová a város számtalan vendéglője, kávézója és cukrászdája közül.

Tipp


Minden tájékoztatás a védett területekről

Tömegközlekedéssel

Tömegközlekedéssel elérhető

 • A túra a Dömös, hajóállomásnál indul, ahová busszal érkezhetünk Esztergom vagy Budapest felől - az előbbiből fél, az utóbbiból másfél óra a menetidő.
 • Kiköt itt a Budapest-Esztergom kirándulóhajó is, bár azzal csaknem 4 órán át tart az út.
 • A Duna bal partjáról, a Dömösi átkelés hajóállomásról hétfő kivételével naponta közlekednek járatok, naponta kb. 6-7 alkalommal. Oda vasúttal juthatunk el a Budapest-Vác-Szob vonalon.
 • Visegrádról menetrend szerinti szárnyasahajó is közlekedik Budapest, illetve Esztergom felé. 

Megközelítés

 • A túra közvetlenül a Dömös, hajóállomásnál kezdődik.

Parkolás

 • Dömösön hivatalosan kialakított parkolóban hagyhatjuk az autónkat, amely azonban fizetős.
 • Autóval érkezve érdemes inkább Visegrádon, a túra végpontjának környékén megállnunk, ahol ez hétvégén ingyenesen megoldható, és onnan átbuszoznunk Dömösre. A Visegrád, újtelep buszmegálló közelében hétköznapokon is ingyen lehet parkolni.

Koordináták

DD
47.765997, 18.917429
DMS
47°45'57.6"N 18°55'02.7"E
UTM
34T 343951 5292392
w3w 
///barnul.szamócák.befőtt
Navigáció Google Térképpel

A szerző által javasolt térképek:

 • Pilis és Visegrádi-hegység turistatérkép (Cartographia)

A régióról szóló kiadványok:

Mutass többet!

Felszerelés

Alapvető túrafelszerelés: bakancs, az évszaknak megfelelő öltözet, ivóvíz, élelem, esetleg túrabot. A navigáláshoz Természetjáró app.


Kérdések és válaszok

Tedd fel az első kérdést!

Kérdeznél a szerzőtől?


Értékelések

5,0
(6)
Bednyák Boglárka
2021-01-11 · Közösség
Szuper túra, egyáltalán nem nehéz. Az első 4.5 km-en kell csupán meredeken kaptatni, de hamar előtűnnek a Vadállókövek. Az idő nem is lehetett volna jobb, a talaj annyira volt fagyott, hogy elfeledtetse az elmúlt időszak sáros dagonyáit, viszont nem csúszott. (A Spartacus felénél azért számítsunk egy kis sárra). Pilisszentlászlóig mesés zúzmara borított mindent, és a Prédikálószéktől valóban repülni lehetett, térdkímélő lankás úton lehetett haladni a végpontig. Ideális, hogy behozzuk a lemaradást, ha későn indultunk, nekem 6 óra alatt megvolt.
Mutass többet!
2021. január 11., hétfő 8:31:21
Fénykép: Bednyák Boglárka, Közösség
2021. január 11., hétfő 8:31:39
Fénykép: Bednyák Boglárka, Közösség
2021. január 11., hétfő 8:31:54
Fénykép: Bednyák Boglárka, Közösség
2021. január 11., hétfő 8:32:04
Fénykép: Bednyák Boglárka, Közösség
2021. január 11., hétfő 8:32:16
Fénykép: Bednyák Boglárka, Közösség
2021. január 11., hétfő 8:32:30
Fénykép: Bednyák Boglárka, Közösség
2021. január 11., hétfő 8:32:49
Fénykép: Bednyák Boglárka, Közösség
Bednárik Andris
2020-06-13 · Közösség
Fantasztikus moka volt. Hajnalban volt eso, ami miatt meg delutan is voltak trukkos reszek, de pont annyira, hogy egzotikussa tegyek a Spartacus reszt. A tura eleji kaptato egy alom volt, egyaltalan nem konnyu, de a kihivas es a latvany ugy felporgetett, hogy szinte bosszankodtunk a predikalo utani csaladbarat utvonalon. Nagyon ajalnjuk!
Mutass többet!
Asztalunk
Fénykép: Bednárik Andris, Közösség
Csodás kilátások
Fénykép: Bednárik Andris, Közösség
Pásztor Balázs
2020-05-26 · Közösség
Tényleg nagyon különleges túra. Én körtúrát csináltam belőle. Visegrádtól a főút mentén sétáltam Dömösre ami egy extra 5,5km az eredeti távhoz képest. Hétköznap lévén a forgalom a forgalom nem volt vészes és volt nézelődni való mint például egy elhagyott platánsor az út mellett vagy a régi dunai stég ahonnan szuper kilátás nyílik a Dunakanyarra. A továbbiakban követtem a túra leírását itt minden úgy történik ahogy azt a szerző előre vetíti. Annyi korrekcióval élnék hogy a Bányatetői kilátóhoz jelenleg nem vezet semmiféle jelzés ami talán nem is véletlen mert a kilátóból zéró kilátás nyílik ugyanis a fák felnőttek és kitakarják azt. De nem nyughattam és a kilátó feletti réten végiggyalogolva találtam egy kijárót a régi bánya tetejére ahonnan pompás kilátás nyílik így kárpótolva érzem magam. A túra szép és megéri az erőfeszítést de mindenki megfelelően készüljön fel mert a táv nem kevés.
Mutass többet!
Régi platánsor
Fénykép: Balázs Pásztor, Közösség
Kilátás a stégről
Fénykép: Balázs Pásztor, Közösség
Vadállókövek felett
Fénykép: Balázs Pásztor, Közösség
Pilisszentlászló után
Fénykép: Balázs Pásztor, Közösség
Spartacus ösvény
Fénykép: Balázs Pásztor, Közösség
Kilátás a bánya tetejéről
Fénykép: Balázs Pásztor, Közösség
Az összes értékelés mutatása

A közösség fényképei

+ 12

Értékelés
Nehézség
nehéz
Hossz
21,7 km
Időtartam
7:30 óra
Szintemelkedés
795 m
Szintcsökkenés
796 m
Legmagasabb pont
639 m
Legalacsonyabb pont
104 m
Tömegközlekedéssel elérhető Szakaszosan teljesíthető túra Szép kilátás Evés-ivás lehetőség Földtani érdekességek Növénytani érdekességek Tipp Egyirányú túra

Statisztika

 • Tartalmak
 • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek
 • 7 Útpontok
 • 7 Útpontok
Hossz  km
Időtartam : óra
Szintemelkedés  m
Szintcsökkenés  m
Legmagasabb pont  m
Legalacsonyabb pont  m
Nagyításhoz vagy kicsinyítéshez húzd össze a nyilakat!
Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp