Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása

Schlechtwetter-Aktivitäten, Kőszegi járás területén

Nyugat-Dunántúl, Magyarország

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Szükséged van néhány tippre, amikor esik az eső? Kőszegi járás ez nem probléma! Ezen az oldalon összeállítottuk a legszebb látnivalókat és kirándulásokat, valamint a legjobb szabadidős és beltéri tevékenységek válogatását rossz időjárás esetére.
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

Rossz idő esetén, Kőszegi járás területén

Jurisics-vár (Kőszeg)
Vár · Alpokalja
2
Jurisics-vár (Kőszeg)
A Kőszegi-hegységben tett túrát érdemes megkoronázni a Kőszeg történelmi óvárosában emelkedő Jurisics-vár felfedezésével. Építőköveinek legrégebbi darabjai a XIII. századból származnak; gótikus, reneszánsz és barokk stílusjegyeket visel magán. Kiállításait látogatva történelem- és kultúramorzsákkal töltekezhetünk fel; a Várszínházban egyedülálló előadások, koncertek fül- és szemtanúi lehetünk; megtekinthetjük a nyugati torony csodálatos panorámáját, és családi programokon is részt vehetünk.
Apartman · Sopron-Vasi-síkság
Emanapartmanok Bük
A három apartmanház Bükön, a Bükfürdő Gyógy-és Élménycentrumtól mindössze 3,5 kilométerre várja vendégeit. A büki apartman a családi pihenés paradicsoma.  Az Emanapartmanok Bük is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
Jézus Szíve plébániatemplom
Templom · Alpokalja
1
Jézus Szíve plébániatemplom (Kőszeg)
A Kőszeg Fő terén álló Jézus Szíve templom karcsú tornya lenyűgöző látványt nyújt, háttérben a hegyekkel.
A református templom
Templom · Nyugat-Dunántúl
Református templom (Kőszeg)
A különleges, jurtaszerű, ószövetségi sátrat idéző templom kerítése előtt halad el az Országos Kéktúra útvonala, mindössze 5 percnyi sétára Kőszeg Fő terétől. A modern magyar protestáns építészet kiemelkedő alkotását kívülről és belülről is érdemes megcsodálni. 
A Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont
Látógatóközpont · Alpokalja
Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont és Chernel-kert
A kőszegi Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont 2010-ben az év ökoturisztikai látogatóközpontja címet nyerte el. Interaktív kiállításán a környék élővilágának érdekességeivel ismerkedhetünk meg. A mellette található Chernel-kert arborétumban működik a Madárvédelmi Mentőközpont, ahol meglátogathatjuk az itt gondozott ragadozómadarakat és gólyákat.
A Postamúzeum homlokzata
Múzeum · Koszegi-hegység
Postamúzeum (Kőszeg)
Kőszeg központjának egy patinás épületében postatörténeti kiállítást láthattok, melynek vezérfonala az utazás, a postai szállítás bemutatása.
Benzinkút · Alpokalja
MOL kút (Kőszeg, Petőfi Sándor tér)
A benzinkúton feltöltheted a készleteidet a túra előtt, közben vagy után. 
A kőszegi Arany Egyszarvú Patikamúzeum
Múzeum · Alpokalja
Arany Egyszarvú Patikamúzeum (Kőszeg)
Az országos hírű kiállítás része a XVIII. századi szerzetesi patika bútorzata, amely teljes egészében nemes fából (tölgy, dió és hárs) készült; valamint a nem csak hazai viszonylatban egyedi szárító- vagy drogpadlás, ahol a helyi, jelenleg is működő gyógynövénykertnek köszönhetően ma is érezhető a gyógyszerek előállításához szükséges növényi alapanyagok egyedi, kellemes illata. 
Fekete Szerecseny Patika
Múzeum · Koszegi-hegység
Fekete Szerecseny Patika (Kőszeg)
1665-ben ebben a házban nyitotta meg Nicolaus Herpius Kőszeg legelső patikáját. A későbbi Küttel-patika több mint háromszáz évig működött itt. A múzeumban az eredeti patikabútor mellett gyógyszerészet-történeti kiállítás látható.
A régészeti témapark épületei
Építészeti különlegesség · Magyarország
Régészeti témapark
Velem szélén a közeli hegy ókori civilizációjának építészetét bemutató, apró parkot találunk – benne két rekonstruált ház áll.

Rossz idő esetén a(z) környéken

Fedezz fel többet , Kőszegi járás területén

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp