Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása

Schlechtwetter-Aktivitäten, Közép-Dunántúl területén

Magyarország

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Szükséged van néhány tippre, amikor esik az eső? Közép-Dunántúl ez nem probléma! Ezen az oldalon összeállítottuk a legszebb látnivalókat és kirándulásokat, valamint a legjobb szabadidős és beltéri tevékenységek válogatását rossz időjárás esetére.
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

Rossz idő esetén, Közép-Dunántúl területén

Nagyboldogasszony- és Szent Adalbert-főszékesegyház (esztergomi bazilika)
Templom · Komárom-Esztergomi-síkság
Esztergomi Bazilika
Az ország legnagyobb temploma építése idejében méreteit tekintve a római bazilikával és a londoni székesegyházzal vetekedett. A Bazilikát egy Szent István által építtetett templom helyén kezdték el építeni 1822-ben. Belsejében láthatjuk a világ legnagyobb, egyetlen vászonra festett oltárképét.
Kostel Étterem és Panzió
Étterem · Dunazug-hegyvidék
Kostel Étterem és Panzió
Esztergomtól 11 kilométerre Kesztölcön, a Klastrompuszta felé vezető úton találjátok az éttermet, ahol a vacsorát a Kostel borászat remek boraival tehetitek teljessé. A Kostel Étterem is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
A dégi Festetics-kastély
Kastély · Mezőföld
Festetics-kastély, Dég
A dégi kastély hazánk egyik legkorábbi klasszicista műremeke, amely 2022 őszén hatalmas angolparkjával, megszépült épületeivel és a Festeticsekről szóló izgalmas kiállítással nyílt meg felújítása után.
Dömösi prépostsági romok - a rekonstruált altemplom
Rom · Visegrádi-hegység
Dömösi prépostsági romok
Dömös lakott területének peremén egy hajdani épület falmaradványára lehetünk figyelmesek. Az egykori királyi kastély és prépostság szomszédságában állt a 12. században épült, román stílusú templom, amelynek rekonstruált altemplomát mi is felkereshetjük.
A Duna Múzeumban
Múzeum · Komárom-Esztergomi-síkság
Duna Múzeum
Aki mélyebben is szeretne megismerkedni a folyószabályozások mikéntjével, a vízügyi feladatokkal, vagy csak általánosságban a víz és a folyók természetével, annak érdemes ellátogatnia a rangos díjakat nyert, modern szemléletű (esztergomi) Duna Múzeumba.
Csókakő vára
Vár · Vértes
8
Csókakő vára
A Vértes szélén, majd' 500 méteres magasságban fekszenek Csókakő várának romjai. Nemrég újították fel a Nemzeti Várprogramnak köszönhetően, így most a hegység legjobb állapotban lévő vára lett. Rendbe hozott fehér tornyai már messziről látszanak, de renoválták a kapuszárnyakat, a felvonóhidat, a délnyugati várfalszakaszt és a fa gyilokjárót is. Most a látogatók megtekinthetik többek között a helyreállított kápolnát, az étkezőt és dísztermet a torony felső szintjén, és persze a fantasztikus panorámát.
A sümegi plébániatemplom belső tere
Templom · Közép-Dunántúl
Urunk Mennybemenetele-templom (sümegi plébániatemplom)
A 18. századi templomot „barokkos túlzással” a magyarok sixtusi kápolnájaként is szokták emlegetni. Az 1756-ban, Padányi Biró Márton veszprémi püspök megbízásából emelt épület belsejét ugyanis a barokk festőzseni, a bécsi Franz Anton Maulbertsch monumentális freskói díszítik.
A Szent Mauríciusz Monostor Bakonybélen
Kolostor · Magas-bakonyi Tájvédelmi Körzet
Szent Mauríciusz Monostor (Bakonybél)
Az István király által alapított monostorban több mint ezer éves fennállása alatt többször is újra kellett kezdeni a szerzetesi életet. A ma látható épület ugyan a 18. században épült, de a Bakonybélben ma is élő szerzetesek éltetik az évezredes hagyományt. A Magas-Bakony legnépszerűbb települése nem csak természeti kincsekben gazdag, de a monostor felkeresésével bepillantást nyerhetünk kultúrtörténetünk egy fontos fejezetébe.  A Szent Mauríciusz Monostor is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosait. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
A tatai vár
Vár · Közép-Dunántúl
5
Tatai vár
A tatai Öreg-tó partján álló vár vízben tükröződő, mesébe illő látványa 700 éve kápráztatja el az embereket. Bár hadászati szempontból sosem töltött be jelentős pozíciót, már az uralkodók is kiemelt figyelmet fordítottak az erődítményre és a településre. Kevesen tudják, hogy ma már csak az épület negyede látható; ez egykor a déli szárny volt, ami napjainkban a Kuny Domonkos Múzeumnak ad otthont. Bemutatják a középkori kőtárat és a lovagtermet; megtudhatod, milyen volt Tata az Esterházyak idején, és megcsodálhatod a színpompás római szobát is. 
A sümegi püspöki palota
Kastély · Marcal-medence
Püspöki Palota (Sümeg)
A sümegi püspöki palota a magyarországi barokk építészet kiemelkedő emléke, amely építtetője, Padányi Biro Márton püspök életén keresztül enged betekintést a korszak izgalmas világába.

Felfedezés: Schlechtwetter-Aktivitäten, Közép-Dunántúl területén

Fedezz fel többet , Közép-Dunántúl területén

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp