Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
  • Utca a Bükkben
    Utca a Bükkben Fénykép: akos147, CC0, Pixabay
  • Zempéli utakon
    Zempéli utakon Fénykép: devenyipisti, Pixabay
  • A bükkszenterzsébeti Nagy-kő
    A bükkszenterzsébeti Nagy-kő Fénykép: Magyar Természetjáró Szövetség

Észak-Magyarország

Itt található Magyarország vulkáni és karszformákban gazdag vidéke melynek előterében az Alföld hordalékkúpsíksága és a Felső-Tisza vidéke terül el. Az ország legmagasabb pontja a Kékestető, a legismertebb cseppkőbarlangja az Aggteleki cseppkőbarlang és a leghíresebb borvidéke a Tokaji is a régióban található. Széltében és hosszában csodálatos panoráma vár minket a régió csúcsairól, melyek a hazai bakancsos turizmus népszerű helyei.
Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője

Úti cél, Észak-Magyarország területén


Régiók

Mutasd a térképet

Látnivalók, Észak-Magyarország területén


Az Észak-Magyarországi régióban találhatjuk Magyaroszág legmagasabb csúcsait. Számos vulkanikus formát fedezhetünk fel, ha a Börzsönyben a Mátrában a Cserháton vagy éppen a Tokaj-Zempléni hegyvidéken kalanodzunk. Különböző karsztformák várnak minket a Bükk-vidéken vagy éppen a cseppkőbarlangjáról híres Aggteleken. A Mátra vulkáni kúpjai vagy a Bükk barlangjainak a felfedezésére számos túraút áll a rendelkezésünkre. Amennyiben pedig a hegyeket távolról csodálnánk, úgy kerekezthetünk az Alföld hordalékkúpsíkságán vagy a Tisza-tónál vagy éppen a Bodrogközben evezhetünk a Bodrogon vagy a Tiszán.

THE way to start your next outdoor experience!

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp