Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása
  • Tiszaörvény
    Tiszaörvény Fénykép: Dimitry Ljasuk, Unsplash
  • Hortobágy
    Hortobágy Fénykép: Tomas Orth, CC0, Pixabay
  • Szolnok
    Szolnok Fénykép: Móricz Lajos, CC0, Pixabay

Észak-Alföld

A magyar puszták északi része gazdag folyók szabdalta táján kalandozhatunk kurgánok és holtágak között, és addig láthatunk ameddig a szemünk ellát. A Tisza felső és középső vidékén kipróbálhatjuk evezőtudásunkat, vagy kerekezhetünk a vízfolyások mellett. 
Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője

Úti cél, Észak-Alföld területén


Régiók

Mutasd a térképet

Látnivalók, Észak-Alföld területén


Az Alföld északi részén számos folyó ömlik a Tiszába.  Itt találjuk a Szamost a Túrt, valamint a Tisza mellett a Zagyva a Berettyó és a Hármas Körös egy részét.A folyószabályzások következtében holtágak számos helyen díszítik  az alacsony ártéri síkságot. Az evezősök számára számtalan lehetőség adódik a folyók mentén vízre szállni. Az árterekből kiemelkedik a Nyírség szélbarázdákkal és parabolabuckákkal ékesített tája . A régióban alakult ország első Nemzeti Parkja a  híres Hortobágyon. Az Észak-Alföld büszkélkedhet két történelmileg sem elhanyagolható régióval a Jászsággal és a Hajdúsággal. Összevetve Az Alföld síkján számos folyó, tó,  kultutális kuriózum, és rengeteg termálvíz, keresztezi az utunkat, ha túrázni indulunk.
Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp