Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása
  • Puszta
    Puszta Fénykép: Lena Remmert, CC0, Unsplash
  • Híd a Holt Körösön
    Híd a Holt Körösön Fénykép: Buduczki Norbert, Unsplash
  • Alföld
    Alföld Fénykép: akos147, Pixabay

Dél-Alföld

Az Alföld déli része számos fontos történelmi és természeti látnivalót tartogat az idelátogatónak. Az ország két nagy folyója mellett számos kisebb vízfolyás várja a vízitúra szerelmeseit. A kerékpárosok és a gyalogszerrel közlekedők pedig elmerülhetnek a puszta mélyére, majd egy-egy termálfürdőnél kipihenhetik a nap fáradalmait.
Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője

Úti cél, Dél-Alföld területén


Régiók

Mutasd a térképet

Látnivalók, Dél-Alföld területén


A Dél-Alföldi régióban a rónaságot két meghatározó folyónk a Duna és a Tisza szeli át, keletről a Körösök és a Berettyó, valamint délen a Maros által formált alacsony ártéri síkságokat találunk. A folyók mellett számos holtág csodálható meg kajakról, kenuról vagy éppen kétkerékről. A Körös-Maros közeés a Bácskai síkvidék kitűnő mezőségi talajával a termőföldeknek ad otthon. Utóbbin gyakrabban fordulnak elő parabolabuckák. A régió legnagyobb középtája  a Duna-Tisza közi síkvidék. E végtelen pusztán számtalan futóhomokbuckát figyelhetünk meg. A régióban található Dévaványán a Túzokrezervátum, ahol a füves pusztáink nagymadarát testközelből is megtekinthetjük. Itt található Ópusztaszeren továbbá Nemzeti Történeti emlékparkunk ahol a hagyomány szerint eleink az első törvényeket hoztás a honfoglalás idején.
Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp