Megosztás
Megjelölés
Nyomtatás
Tervezz túrát ide!
Beágyazás
Vasút

Kisvasúti kedvezmény a Kaszói Állami Erdei Vasútra

Vasút · Belső-Somogy · nyitva
Ennek a tartalomnak a szerzője
Magyar Természetjáró Szövetség Igazolt partner  A felfedezők választása 
  • outdooractive.com
Térkép / Kisvasúti kedvezmény a Kaszói Állami Erdei Vasútra

Belső-Somogy legnagyobb összefüggő erdőtömbjében csodálatos tájon halad át a kisvasút vonala.

A Kaszói Állami Erdei Vasút is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!

A Somogy megyei kisvasutak sorában ez vonal a legfiatalabb. A fővonal építése 1955-re fejeződött be, a személyszállítás Szenta és Kaszópuszta között pedig 1961-ben indult meg. Az idő múlásával a vasút jelentősége a faanyag szállításában egyre csökkent, a fővonal és a szárnyvonalak egy részét felszedték. A jelenlegi vonal hossza (Kaszó-Szenta) 8 kilométer, a menetidő 40 perc. 1998-tól a Karácsony névre keresztelt gőzös is húzza a szerelvényeket.

A Kaszói Állami Erdei Vasút menetrend szerinti járatot üzemeltet a hét 3 napján, az év minden szakában. A teljes hosszában erdőben futó vasútvonal csodálatos tájon halad át. A változatos erdőállományok, a Baláta-tó természetvédelmi területe, a természeti környezet sokszínű élővilágával felejthetetlen élményt nyújt az itt kirándulóknak.  A járatok a Baláta-tónál állnak meg, ahol idegenvezetéssel látogatható a madármegfigyelő torony és a dr. Marián Miklós sétány.

 

 

Nyitvatartás

Nyitva

Az aktuális menetrendet a http://www.kaszort.hu/erdogazdasag/erdei-vasut-kisvasut-somogy oldalon találjátok.

Árak:

Az aktális árakról a http://www.kaszort.hu/erdogazdasag/erdei-vasut-kisvasut-somogy oldalon tudsz tájékozódni.

A menetjegy árából 20 % kedvezmény jár Természetjáró Kártya tulajdonosok számára.

outdooractive.com User
Szerző
Sarkadi Katalin
Frissítés: 2017-09-14

Tömegközlekedéssel

Budapestről a Déli pályaudvarról Kaposvári átszállással juthattok el Szentáig. A részleteket a http://elvira.mav-start.hu/ oldalon tudjátok kikeresni.A kisvasútnak csatlakozó járata keddi napokon a MÁV Kaposvár irányából 14.15-kor Szentára érkező menetrend szerinti járathoz van.

Megközelítés

Budapestről kevesebb mint 2,5 óra érhettek Kaszóra az M7 autópályán keresztül. A pályáról a 206-os kijáratnál hajtsatok le, 7. út/Nagykanizsa kelet/61. út/Kaposvár irányába. Kövessétek a 61-es számú utat Pogányszentpéter, Iharosberény felé. Iharosberényen a Szabadság térnél térjetek le a 61-es sz. útról enyhén jobbra a Kossuth utca felé. Kövessétek az utat, majd az út végénél forduljatok balra, Kaszó felé. A táblával jelölt kereszteződésnél letérve, 11 kilométer után érhető el Kaszó. Kaszóban útbaigazító táblák segítségével könnyen megtalálható az erdei vasút állomása.

Autóval

A vasútállomásnál tudtok parkolni.

Navigáció Google Térképpel

Közösség

 Hozzászólás
outdooractive.com User
Közzététel

Kisvasúti kedvezmény a Kaszói Állami Erdei Vasútra

Kaszópuszta  1.
7564 Kaszó
Telefon +36 82 445 818