Megosztás
Megjelölés
Nyomtatás
Túra tervezése ide
Beágyazás
Kneipp terápia

Mezítlábas Park, Tabajd

Kneipp terápia · Dunántúl
A tartalmat készítette:
Magyar Természetjáró Szövetség igazolt partner  A felfedezők választása 
 • A Mezítlábas ösvény bejáratát jelző tábla
  / A Mezítlábas ösvény bejáratát jelző tábla
  fénykép: Novák Péter, funiQ.hu
 • / Ösvény a tabajdi Mezítlábas Parkban
  fénykép: Rappay Balázs, funiQ.hu
 • / A tabajdi Mezítlábas Park
  fénykép: Novák Péter, funiQ.hu

Nem megkönnyebbülés levenni a cipőt egy fárasztó nap után? Ha te is így gondolod, akkor látogass el a Mezítlábas parkba, ahol 21-féle járófelületen próbálhatod ki a mezítláb járást. A park mindig nyitva áll, és még belépőt sem kell fizetni!

A Mezítlábas park egy érdekesen kialakított terület, ahol arra biztatnak minket, hogy vegyük le a cipőt, és mezítláb sétáljunk végig egy tematikus útvonalon. A parkot a Fejér megyei Tabajdon, Budapesttől 45 km-re találjuk, a bejárat rögtön a falu közepén, a híd és Nepomuki Szent János szobra mellett van. A nap 24 órájában nyitva tart, belépőjegyet nem kell váltani, ingyenesen látogatható.

A parkban mezítláb lehet sétálni a kellemes árnyékot nyújtó fák között egy patak mellett. A jó levegő biztosított, hiszen ameddig a szem ellát, és még azon túl sincs ipari környezetnek nyoma. A Mezítlábas Parkban 21-féle járófelületen szerezhetünk tapasztalatot a talpi érzékelésből. Egy szakaszon érdes bazalt kövek jelentenek kihívást, másutt süppedős tőzegben hagyhatjuk ott lábunk nyomát, vagy ha kedvünk van, beleléphetünk a patakba is, ahol jó hűvöset érzékelhetünk, vagy éppen a téglaburkolat melegségét a napsütötte domboldalon.

A járófelületek mellett elhelyezett tájékoztató táblákról kapunk információt a burkolatokról, és azok tulajdonságairól. Megtapasztalhatjuk, milyen nehéz egy hosszában hasított, sima fafelületen egy dombocskára feljutni, és mennyiben  változik a helyzet, ha keresztbe fektetett hasábokon próbáljuk meg ugyanezt.

Az egyensúlyozás képessége is rendre próbára kerül. Alkalmunk lesz megfigyelni, hogy testtartásunk is megváltozik cipő nélkül, a kezdeti bizonytalan lépések 25-30 perc elteltével a sétaút végén, magabiztos természetes járássá változnak. Talán magasabbak is lettünk ennyi idő alatt? Tény, hogy a mezítláb járás összetettebb izommunkát kíván meg, mintha ezt cipőben tennénk, és jótékony hatással van testtartásunkra. Jó móka, egyaránt hasznos és kellemes kikapcsolódás, kicsiknek és nagyoknak, családoknak és baráti társaságoknak. A park kutyával is látogatható.

Nyitvatartás

Egész évben szabadon látogatható.

Árak:

Ingyenes.

outdooractive.com User
Szerző
funiQ
frissítve: 2019-09-16

Tömegközlekedéssel

 • Vonattal Bicske (Bp.-Győr) vagy Baracska (Bp.-Székesfehérvár) állomásig utazzunk, majd onnét autóbusszal Tabajd, Iskola megállóig.

Megközelítés

 • A park bejárata a buszmegállónál, a híd és a Nepomuki-szobor mellett található.

Autóval

 • A parknál találunk parkolót.
Navigáció Google Térképpel

Kérdések és válaszok

Tedd fel az első kérdést!

Erről a tartalomról még senki nem kérdezett.


értékelések száma

Írd meg az első hozzászólást!

Még nem szólt hozzá eddig senki.


A többiek fényképei


Mezítlábas Park, Tabajd

Petőfi Sándor utca - Bejárat a falu központban Nepomuki Szent János szobra mellett. 2
8088 Tabajd

Tulajdonságok

Családoknak
 • 2D 3D
 • Tartalmak
 • Új pont
 • mutasd a képeket képek elrejtése