Megosztás
Megjelölés
Nyomtatás
Tervezz túrát ide!
Beágyazás
Kilátó

Ámos-hegyi kilátó, Eplény

Kilátó · Bakony-vidék · nyitva
Ennek a tartalomnak a szerzője
Magyar Természetjáró Szövetség Igazolt partner  A felfedezők választása 
 • Az Ámos-hegyi kilátó
  / Az Ámos-hegyi kilátó
  Fénykép: József Békési, Magyar Természetjáró Szövetség
 • Panoráma az Ámos-hegyi kilátóból
  / Panoráma az Ámos-hegyi kilátóból
  Fénykép: József Békési, Magyar Természetjáró Szövetség
 • Malom-völgy - innen indulhatsz fel a hegycsúcsra
  / Malom-völgy - innen indulhatsz fel a hegycsúcsra
  Fénykép: József Békési, Magyar Természetjáró Szövetség
 • Az Ámos-hegyi pihenőerdő bejárata
  / Az Ámos-hegyi pihenőerdő bejárata
  Fénykép: József Békési, Magyar Természetjáró Szövetség
 • Ámos-hegyi kilátó, Eplény
  / Ámos-hegyi kilátó, Eplény
  Fénykép: József Békési, Magyar Természetjáró Szövetség
Térkép / Ámos-hegyi kilátó, Eplény

A Dunántúl egyik leglátogatottabb helyén, egy sípálya tetejéről gyönyörködhetünk a Balatonig nyúló panorámában.

 

2003-ban adták át Eplényben az Ámos-hegyi pihenőerdőt, melynek 525 méter magas tetején körbetekinthetünk a kilátóból. A hegyek és erdők ölelésében felfedezhetjük a többi csúcson a Kőris-hegyi, a Csengő-hegyi és a Papod-hegyi kilátókat is. Láthatjuk az alattunk fekvő Eplényt és a szomszédos falvakat a dombok között - sőt, ha tiszta az idő, még a Balaton vize is belecsillan a panorámába. 

Ha nincs kedvünk sétálni, a Malom-völgyből az Ámos-hegyig negyed óra alatt felrepít bennünket a libegő, melynek  felső állomásától 100 méternyire már fel is kapaszkodhatunk a kiátó 8 méter magas tetejére, hogy a mesebeli Bakony vadregényes tájában gyönyörködjünk.

A terület egyébként a téli hónapokban örvend a legnagyobb népszerűségnek remek sípályái miatt. A hóágyúkkal is felszerelt területet esténként kivilágítják, ami sajátos hangulatot ad a helynek. Melegebb időben a négyüléses sífelvonót turisták, kerékpárosok használják a hegymenet megkönnyítésére. Az itt található két tanösvény összesen több, mint 7 kilométer hosszan mesél az érdeklődőknek a természetről. A szabad levegőn mozgásra csábít az erdei tornapálya tíz állomása. Erdőszéli, hatalmas zöld területekkel, piknikhelyekkel, tűzrakási lehetőséggel remek kikapcsolódási lehetőségeket nyújt a terület. Elemózsa beszézéséhez büfét is találtok a libegó aljánál. Gyerekekkel, családi programként egy egész napot is el lehet itt tölteni. 

Nyitvatartás

Nyitva

A kilátó egész évben látogatható. 

Árak:

A kilátó ingyenesen látogatható. 

outdooractive.com User
Szerző
Szabó Eszter
Frissítés: 2017-05-30

Tömegközlekedéssel

Eplény busszal Veszpréman át közelíthető meg. Veszprémig kb. 2 órát, onnan Eplényig 25 percet vesz igénybe az utazás. Minden órában indulnak a fővárosból járatok.

Vonattal Székesfehérváron, majd Veszprémen át utazhatunk. Az utazási idő átszállásoktól függően összesen 2-3 órát vesz igénybe. Az indulási idő enyhén szólva rapszodikus. 

Megközelítés

Autóval két gyors alternatívánk is van. Vagy Az M7-es/7-es úton Székesfehérvárig, majd a 8-as úton jutunk el Veszprémig, vagy az M7-es/7-es úton egészen a balatonvilágosi csomópontig is elmehetünk, majd a 71-es, 710-es kerülőút és a 72-es utakon jutunk Veszprémbe. Onnan a 82-es út visz Eplénybe.  

Autóval

Ha az Eplény északi végéből induló bekötőutat választjuk, a sípark előtt óriási parkolókban díjmentesen lehethetjük az autót. Innen pár lépésnyire találjuk a parkerdőt és a felvonót. 

Navigáció Google Térképpel

Közösség

 Hozzászólás
outdooractive.com User
Közzététel

Ámos-hegyi kilátó, Eplény

8413 Eplény

Tulajdonságok

Ajánlott látnivaló Családoknak