Megosztás
Megjelölés
Nyomtatás
Tervezz túrát ide!
Beágyazás
Állatkert, vadaspark

Veresegyházi Medveotthon

· 6 értékelés · Állatkert, vadaspark · Gödölloi-dombság
Ennek a tartalomnak a szerzője
Magyar Természetjáró Szövetség Igazolt partner  A felfedezők választása 
 • A Veresegyházi Medveotthon
  / A Veresegyházi Medveotthon
  Fénykép: Dabis Balázs Silvius, Magyar Természetjáró Szövetség
 • A Veresegyházi Medveotthon
  / A Veresegyházi Medveotthon
  Fénykép: Dabis Balázs Silvius, Magyar Természetjáró Szövetség
 • A Veresegyházi Medveotthon
  / A Veresegyházi Medveotthon
  Fénykép: Dabis Balázs Silvius, Magyar Természetjáró Szövetség
 • A Veresegyházi Medveotthon
  / A Veresegyházi Medveotthon
  Fénykép: Dabis Balázs Silvius, Magyar Természetjáró Szövetség
 • Medvelesen Veresen - videó
  / Medvelesen Veresen - videó
  Videó: TERMÉSZETJÁRÓ
Térkép / Veresegyházi Medveotthon

A Veresegyházi Medveotthon nem hajlandó beállni a hagyományos állatkertek sorába. A látogatók itt jókora területen, természetes körülmények között élő medvékkel találkozhatnak, akik örömmel nyalogatják le a mézet a kerítésen benyújtott fakanálról. Vannak még birkák, rénszarvasok, ormányos és mosómedvék, illetve farkasok. Egy kis izgalom is fűszerezi a programot: ha elcsíped a Farkaskaland bemutatót, nemcsak látványos mutatványokban lehet részed, de az is garantált, hogy az összes vadállatokkal kapcsolatos előítéletedtől megszabadulsz. 

A Medveotthon harminc egyede az ország különböző állatkertjeiből, vadasparkjaiból, némelyik pedig külföldről került ide. Az intézmény célja, hogy eloszlassák a vadállatokkal kapcsolatban kialakult tévhiteket, előítéleteket.

Közép-Európa egyetlen medveotthona 1998-ban jött létre az Állatvédő Világszervezet (WSPA) és a Veresegyházi Önkormányzat jóvoltából. Első lakói a Mafilm egykori gödöllői telephelyén élő barnamedvék, szarvasok, vaddisznók voltak, később pedig hazai és környező országokban található állatkertekből, vadasparkokból érkeztek újabb állatok. Előfordult, hogy egy intézmény bocsai megnőttek, és többé nem tudták az előírások szerinti körülményeknek megfelelően elhelyezni őket, így Veresegyházon kötöttek ki.

A 2009-ben állatkertté nyilvánított parkban a természetes körülményeket leutánzó kifutóban élnek a medvék: a tóban hűsölhetnek, a barlangokban menedéket találnak, a bozótos, erdős területen pedig fára mászhatnak, és bogyókból, gyümölcsökből lakmározhatnak. Szintén macicsemegét rejtenek a szándékosan ott hagyott kidőlt fák, amikben lárvák, bogarak szaporodtak el, és a kaszálatlan fű, ami a rágcsálók megtelepedésének kedvez. Más állatkertekhez hasonlóan persze itt is van etetés: ilyenkor a kisállattenyésztés “selejtjeit” kapják meg a lakók némi gyümölcs- vagy zöldségkörítéssel. A Medveotthonban birka, rénszarvas, ormányos - és mosómedve is él, a másik nagy kedvenc pedig a farkas.

Az állatok megtekintésén túl lehetőség van arra, hogy a medvéket mézzel örvendeztesse meg a látogató. Fel lehet ülni a kismozdonyra vagy a látványliftre, ami a magasból mutatja meg a területet, de van játszótér, és macis érmét is lehet sajtolni. A közelben lovarda és pónifarm található; van állatsimogató is, ahol többek között szuperaranyos kameruni törpekecskékkel lehet barátkozni.

Nyitvatartás

A Medveotthon a hét minden napján nyitva tart, hétvégéken és ünnepnapokon is,

kivéve: dec.25-én és jan.1-én. 

 • márciustól szeptemberig: 8:00 - 19:00
 • októbertől februárig: 8:00-tól sötétedésig  

Az állatsimogató a nyitvatartási időben látogatható.

Árak:

Belépőjegy

 • Felnőtt: 1200 Ft
 • Gyermek (2-14 év): 800 Ft
 • Családi (2 gyerek, 2 felnőtt): 800 Ft/család
 • Nyugdíjas: 800 Ft
 • Gyerek (2 év alatt): ingyenes

Parkolás (egész napra)

 • autó: 300 Ft
 • busz: 1000 Ft

Fizetési lehetőségek: bankkártya, készpénz

Az adatok csak tájékoztató jellegűek, és a 2019 júliusi állapotot tükrözik. Foglalás előtt mindig tájékozódj a szállás honlapján, és ha eltérést találsz, írd meg nekünk!

outdooractive.com User
Szerző
Hidvégi Brigitta
Frissítés: 2019-07-31

Tömegközlekedéssel

 • A Budapest Nyugati pályaudvar és Vác között közlekedő vonatról az Ivacs nevű állomáson kell leszállni. egállónál kell leszállni; innen 1600 m a medveotthon, táblák jelzik az utat.

Megközelítés

 • A vasútállomásról végig a Medveotthont jezlő táblákat kell követnünk. Délnyugati irányba induljunk az Árpád utcán, az elágazásoknál mindig tartsunk balra a Fürj és a Daru utcán! A T elágazásnál forduljunk balra a Patak utcára, ami a bejárathoz vezet (1,9 km). 

Autóval

 • Az M3-as autópályáról és a 3-as útról Szadán át, az M2-es autóútról és a 2-es útról Fóton keresztül jutunk Veresegyházra. A település központjából táblák jelzik az utat a Patak utcán keresztül a Medveotthonig. 
 • A bejárat előtt füves parkolóban tudjuk letenni az autót.
 • A parkolás fizetős!
Navigáció Google Térképpel

Kérdések és válaszok

Tedd fel az első kérdést!

Erről a tartalomról még senki nem kérdezett.


Értékelések

5,0
(6)
Domonkos Ágnes
2019-02-17 · Közösség
Az árak már kicsit drágábbak.
Mutass többet!
Csak a szöveges értékelések jelennek meg.

A többiek fényképei

+ 6

Veresegyházi Medveotthon

Patak u. 50/A
2112 Veresegyház
Telefon +36 20 593 8113

Tulajdonságok

Ajánlott látnivaló Családoknak