Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása
Túra tervezése ide
Grillezőhely

Tűzrakó helyek a Pap-réten

Grillezőhely · Visegrádi-hegység · 480 m
A tartalmat készítette:
Magyar Állami Erdőgazdaságok
 • Pap-réti tűzrakó hely
  Pap-réti tűzrakó hely
  Fénykép: Pusztai Balázs, Magyar Állami Erdőgazdaságok
A Visegrádi-hegység egyik legfontosabb kerékpáros találkozóhelye minden kétséget kizáróan a Pap-rét. A két kerékről lepattanva jól esik a lobogó tűznél vagy a pislákoló parázsnál valami egyszerű, friss ételt készíteni. Bakancsosoknak is ajánlott!

Szépen, szelíden hullámzik a táj a Pap-rét körül, talán emiatt fut be négy irányból is bicikliút ide, de érkezhetünk az Országos Kéktúra vonalán is. A rét hangulatát ligetes jellege, illetve az az ember alkotta kis tó adja, ami mára fontos vizes élőhellyé nemesedett. A Pap-rét, bár elég mélyen és magasan van (kb. 500 m), mégsem kimondott célállomás, sokkal inkább egy megálló, ahol egy-két órát érdemes eltölteni. 

Három tűzrakó hely áll rendelkezésre itt, mellettük egy-egy pad-asztal garnitúra és egy esőbeálló is található. Előre odakészített, száraz tüzelő nincs, keresni kell a közeli erdőkben. A tűz gondos eloltásához vizet a kis tóból merítsünk. Forrás nincs a közelben, vigyünk magunkkal elegendő innivalót. 

A tűzgyújtás általános szabályai:

 • Tűzgyújtás előtt mindenképp tájékozódjunk az erdotuz.hu honlapon, ahol mindig aktuálisan látható, hogy az ország mely részén van érvényben tűzgyújtási tilalom. Ahol tilalom van, ott az erdőkben és az erdők 200 méteres körzetében még a kijelölt tűzrakó helyeken sem szabad tüzet rakni. Ha nincs tűzgyújtási tilalom, akkor is figyeljük az aktuális időjárást: szeles időben nem szabad tüzet gyújtani! 
 • A tűzrakáshoz soha ne próbáljunk élő fákat vagy ágakat vágni, inkább gyűjtsük össze az erdő talaján található száraz ágakat. 
 • Távozáskor mindig győződjünk meg róla, hogy a tüzet megfelelően eloltottuk-e. 
 • A tűzrakó hely nem szemetes! Olyan rendet hagyjunk magunk után a pihenőhelyen, amilyet mi is szeretnénk találni megérkezéskor. A pikniken keletkezett szemetet vigyük haza magunkkal.

Nyitvatartás

Egész évben szabadon látogatható.

Árak:

Ingyenesen látogatható terület.

Tömegközlekedéssel

 • A Pap-réti tűzrakó helyekhez legközelebb eső, tömegközlekedéssel megközelíthető pont a Pilisszentlászló, hegytető buszmegálló, ahová Szentendréről (autóbusz-állomás, Püspökmajori lakótelep, Sportpálya) indulnak a járatok. Menetidő: 10-30 perc attól függően, melyik pontról indulunk.

Megközelítés

 • Kerékpárral és gyalogosan is indulhatunk a Hegytetői parkolóból, utunk két különböző vonalon, de egymással párhuzamosan halad. Gyalogosan a Z+ jelzés elejét keressük meg, és ezen startoljunk észak felé. Kisebb-nagyobb kanyarok és 1,8 km megtétele után érjük el a K és a P jelzést, ezen haladjunk jobbra egészen a Pap-rétig, amihez további 1,5 km-t kell megtenni.

Parkolás

 • Hegytetői parkolónál hagyhatjuk az autót.

Koordináták

DD
47.738932, 19.012365
DMS
47°44'20.2"N 19°00'44.5"E
UTM
34T 350987 5289197
w3w 
Navigáció Google Térképpel

Környékbeli ajánlatok

Gyalogtúra · Visegrádi-hegység
Az „Öreg-víz" forrásvidékén
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
Hossz 16,3 km
Időtartam 4:50 óra
Szintemelkedés 657 m
Szintcsökkenés 678 m

A Szentendrével szomszédos vulkáni hátakra látogatunk panorámás ormok és sziklagyepek érintésével, túránkat pedig a kemény kőzetekbe mélyen ...

1
Szerző: Dömsödi Áron,   Magyar Természetjáró Szövetség

Mutass mindent

Kérdések és válaszok

Tedd fel az első kérdést!

Kérdeznél a szerzőtől?


Értékelések

Írd meg az első hozzászólást!

Legyél te az első hozzászóló!


A közösség fényképei


Tűzrakó helyek a Pap-réten

Pap-rét
2023 Dunabogdány

Tulajdonságok

Családoknak
 • Tartalmak
 • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek
 • 8 Közeli túrák
Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp