Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása
Túra tervezése ide
Állatkert / vadaspark

Budakeszi Vadaspark

· 4 értékelés · Állatkert / vadaspark · Budai-hegység · 305 m
A tartalmat készítette:
Magyar Természetjáró Szövetség igazolt partner  A felfedezők választása 
 • A Budakeszi Vadaspark barna medvéje valamin töri a fejét
  A Budakeszi Vadaspark barna medvéje valamin töri a fejét
  Fénykép: Szabó Eszter, Magyar Természetjáró Szövetség

Ha a Budakeszi Vadaspark felé veszed az irányt, biztos lehetsz benne, hogy ott nem lustán heverésző, életunt medvékkel, kopott farkasokkal és szomorúan kókadozó hiúzokkal fogsz találkozni. Ez az a hely, ahol a mosómedvék piruetteznek, látványosan örülnek a látogatóknak, a görények vidáman hemperegnek sétáltatáskor az avarban, a gondozók pedig együtt üvöltenek az aranysakállal. Emellett a vadasparkon folyamatosan fejlesztenek valamit, s az állatállomány is rendszeresen bővül.

A Budakeszi Vadaspark is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!

Budakeszin 2011-2012 környékén vette kezdetét a teljes arculatváltás, ami nemcsak azzal járt, hogy ma már sokkal modernebb és barátságosabb körülmények között tartják az állatokat, de a gondozók kapcsolata is jóval szorosabb velük - s ezzel együtt a látogatókkal is. Munkájuk nem csupán az etetésre és a takarításra szorítkozik; naponta foglalkoznak minden egyes állattal a mozgékony vadászgörényektől kezdve a gyönyörű, mesebeli vörös bundájú rókákon keresztül a robusztus barna medvékig - ráadásul nemcsak nyitvatartási időn kívül, hanem a vendégek szeme láttára, akik így könnyedén kapcsolatba léphetnek velük. Érdeklődjetek tőlük bátran, bármilyen kérdésre nagyon szívesen válaszolnak.

Ha betérsz a vadasparkba, előbb-utóbb biztosan belebotlasz valamelyik gondozóba, aki éppen látványetetést prezentál, vagy – ahogy itt nevezik – kisállatsulis bemutatót tart. Ez a vadaspark filozófiája: megismertetni és megszerettetni az emberekkel a Magyarországon élő állatokat, azzal a nem titkolt céllal, hogy miután belopták magukat a szívünkbe, a védelmük iránt is elkötelezettebbek legyünk.

A Budakeszi Vadasparkban minden egyed fogságban született példány leszármazottja, és valószínűleg nem boldogulna, ha szabadon eresztenék. A látogatók nagy kedvencei a mosómedvék, a hiúzok és a farkasok, de találkozhatsz még többek között mókussal, hollóval, macskabagollyal, vaddisznóval, gím- és dámszarvassal, őzzel is. Állatsimogató és parasztudvar is van.

A vadasparkhoz kalandpark is tartozik, ahol 5 különböző nehézségű pályán próbálhatják ki magukat a látogatók. 2017-ben Dinó Parkkal is bővült az intézmény, amit csak a vadasparkkal együtt lehet meglátogatni, tehát kombinált jegyet kell venni.

2022-ben adták át a röpdéket, amelyek összesen 200 négyzetméteren adnak otthont az erdei madaraknak, az új kifutó pedig a megmentett vadmacskakölyköknek ad biztos menedéket, hozzájárulva a faj fennmaradásához. A fejlesztés a gyereket is megörvendezteti: a tanösvény mellett egy tematikus játszóteret is kialakítottak, ami a méhek és darazsak világát mutatja be. A vadaspark bejárata közelében egy 80 fős, fedett teret is kialakítottak, ami erdőismereti foglalkozások, környezeti nevelési programok helyszíne lehet, emellett pihenőként és étkezőként is funkcionál.

A vadaspark rendszeresen szervez különböző programokat. A természetismeret, az állatvilág és az erdei kalandok iránt érdeklődő gyerekek számára nagy élményt jelenthet az állatsimogató, ahol dámszarvasok és muflonok várják a látogatókat, az éjszakai szakvezetések (ezekre külön be kell jelentkezni), a parkolóval szemben található Pici tanya elnevezésű parasztudvar és a Vackor napközis tábor (a nyári és az őszi szünetben). Ha szeretnél tudomást szerezni az aktuális eseményekről, érdemes követni őket Facebookon, de akkor is megéri lájkolni az oldalt, ha szereted a szép vagy éppen vicces állatos fotókat.

Nyitvatartás

Vadaspark:

 • hétköznap 9:00-17:00
 • hétvégén és ünnepnapokon: 9:00-18:00

Állatsimogató:

 • Simogató II.: kedd-vasárnap: 10:00-12:00
 • Simogató I.: kedd-vasárnap: 13:00-16:00

 

Téli nyitvatartás (októbertől márciusig):

Vadaspark:

 • hétköznap 9:00-15:30
 • hétvégén és ünnepnapokon: 9:00-16:00

Állatsimogató (tél):

 • Simogató II.: kedd-vasárnap: 13:00-15:00
 • Simogató I.: kedd-vasárnap: 10:00-12:00
 • hétfőnként zárva!

Árak:

Egyéni jegyárak:

 • Felnőtt jegy: 2600 Ft
 • Gyermek jegy (2-14 éves korig): 1200 Ft
 • Diák és nyugdíjas jegy (érvényes igazolvánnyal): 1800 Ft
 • Regisztrációs jegy (2 éves kor alatt, hogy a legkisebbek is biztosítva legyenek): 100 Ft
 • Családi jegy (2 szülő + 1 gyermek): 5300 Ft
 • Gyermek pótjegy a családi jegyhez: 700 Ft

Csoportos jegy (minimum 10 fő esetén váltható):

 • Felnőtt csoportoknak: 2200 Ft/fő
 • Gyermek-, óvodás és tanulócsoportoknak (2-18 éves korig): 800 Ft/fő
 • Diák (18 éve felett) és nyugdíjas csoportoknak: 1500 Ft/fő
 • Minden 10. gyermek/diák után egy felnőtt kísérő térítésmentesen léphet be

A további jegyárakért kattints a honlapra.

A felnőtt belépő árából 20% kedvezmény jár Természetjáró Kártya tulajdonosok számára.

Az adatok tájékoztató jellegűek, és a 2022 júliusi állapotot tükrözik. Érkezés előtt mindig tájékozódj a szolgáltató honlapján, és ha eltérést találsz, írd meg nekünk!

Tömegközlekedéssel

 • Legegyszerűbben a Széll Kálmán térről induló 22-es, 222-es vagy 22A BKK busszal közelíthető meg. A Szanatórium utca megállónál kell leszállni.
 • A fenti vonalon távolsági buszok is közlekednek. A fővárosból Pátyra, Zsámbékra, Bicskére, Gyermelyre közlekedő távolsági buszokra szállva szintén a Szanatórium utca megállóig kell utaznunk.

Megközelítés

 • A közvetlenül a buszmegálló mögött, az útra merőlegesen induló S+ jelzésen induljunk északnyugati irányba! Hamarosan csatlakozik a P+ jelzés is; a kettő elágazásánál térjünk balra a P+ jelzésre a vadaspark bejáratáig (1,6 km).

Parkolás

 • Autóval a Budakeszi és Budapest határán a Szanatórium utcára kell behajtani, majd a végén jobbra fordulni és végighaladni az aszfaltúton.
 • Több, mint 200 autó befogadására alkalmas parkoló található a vadaspark mellett. Hétvégi-, ünnep- és munkaszüneti napokon a parkolás díjköteles. Fizetni a vadasparkhoz vezető bekötőúton kell a külső parkolónál. A külső parkoló díjmentesen vehető igénybe.

Koordináták

DD
47.525436, 18.925951
DMS
47°31'31.6"N 18°55'33.4"E
UTM
34T 343874 5265641
w3w 
///jelent.kütyük.drágakő
Navigáció Google Térképpel

Környékbeli ajánlatok

Terepfutás · Dunazug-hegyvidék
Vadasparki kisvaddisznó-kör
ajánlott túra Nehézség könnyű
Hossz 5,1 km
Időtartam 0:35 óra
Szintemelkedés 127 m
Szintcsökkenés 127 m

Gyors, könnyű, rövid, mégis változatos kör. Vadasparki látogatás kiegészítőjeként nagyobb gyerekekkel családi futásra is kiválóan alkalmas, de arra ...

Szerző: Rózsa Edvárd,   Magyar Természetjáró Szövetség
Terepfutás · Dunazug-hegyvidék
Nyolcas alakú tízes a Szilfa-tisztástól
ajánlott túra Nehézség könnyű
Hossz 10,3 km
Időtartam 1:00 óra
Szintemelkedés 206 m
Szintcsökkenés 206 m

Közelsége, elérhetősége és a népszerű Vadaspark szomszédsága ellenére még hétvégén is kifejezetten nyugalmas budai terepfutó-útvonal.

Szerző: Rózsa Edvárd,   Magyar Természetjáró Szövetség
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
Hossz 27,1 km
Időtartam 2:43 óra
Szintemelkedés 673 m
Szintcsökkenés 673 m

Egy tartalmas kör a Nagy-Kopasz körül, Budakesziről indítva. Talán így lehetne legtömörebben összefoglalni ezt a túrát, de ennél természetesen ...

6
Szerző: Németh Ádám,   Magyar Természetjáró Szövetség
Hegyikerékpározás · Budai-hegység
Pilis Bike Csergezán túra (Budakeszi Vadaspark P+B)
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
Hossz 25,7 km
Időtartam 2:37 óra
Szintemelkedés 602 m
Szintcsökkenés 602 m

Nagykovácsi és Budakeszi a Budapestet nyugatról övező Budai-hegység két emblematikus települése. Túránk ezt a két várost köti össze erdei utakon, ...

Szerző: Németh Ádám,   Magyar Természetjáró Szövetség
ajánlott túra Nehézség nehéz nyitva
Hossz 81,8 km
Időtartam 23:47 óra
Szintemelkedés 2 180 m
Szintcsökkenés 2 180 m

Kinek futókör, kinek túraút. Kinek edzés, kinek séta. A mintegy 80 kilométeres Budai Térképkör körtúra bármi lehet: csak rajtunk múlik, mit hozunk ...

1
Szerző: Péter Lánczi,   Magyar Természetjáró Szövetség
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
Hossz 9,6 km
Időtartam 3:00 óra
Szintemelkedés 411 m
Szintcsökkenés 498 m

Budapest csúcspontjára kapaszkodunk, hogy a város legnevesebb kilátópontjairól tekintsünk le a házak és hegyek tengerére. A népszerű kirándulóhelyek ...

1
Szerző: Dömsödi Áron,   Magyar Természetjáró Szövetség
Gyalogtúra · Dunazug-hegyvidék
Hárs-hegy kör két kilátóval
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
Hossz 3,1 km
Időtartam 0:58 óra
Szintemelkedés 105 m
Szintcsökkenés 110 m

Egy rövid, ám annál érdekesebb túrát ajánlunk a Budai-hegységben, amelyben van két kilátó, egy miniszurdok fahíddal, egy rejtélyes barlang, és sok ...

54
Szerző: Joó Annamária,   Magyar Természetjáró Szövetség
Teljesítménytúra · Dunazug-hegyvidék
Mókus Kör
ajánlott túra Nehézség közepes
Hossz 25,1 km
Időtartam 7:00 óra
Szintemelkedés 644 m
Szintcsökkenés 644 m

Akinek szerencséje van, biztosan találkozhat mókusokkal is a 25 kilométer hosszú instant teljesítménytúrán, amely Budapest, Budakeszi és ...

1
Szerző: Abelovszky Tamás,   Magyar Természetjáró Szövetség

Mutass mindent

Kérdések és válaszok

Tedd fel az első kérdést!

Kérdeznél a szerzőtől?


Értékelések

5,0
(4)

A közösség fényképei

+ 13

Tulajdonságok

Ajánlott látnivaló Családoknak
 • Tartalmak
 • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek
 • 8 Közeli túrák
Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp