Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása

Múzeum, Észak-Magyarország területén

Magyarország

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Számos felfedezni való vár rád , Észak-Magyarország területén. Segíteni szeretnénk, éppen ezért összeszedtük a legszebb látnivalókat és a releváns pontokat neked a következő kiránduláshoz.
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

The 10 Most Beautiful Múzeum , Észak-Magyarország területén

??????
Múzeum · Felső-Tisza-vidék
Acetánia ecetmúzeum
Mondhatjuk, hogy a hazai ecetipar szinte teljesen kihalt, ám a tokaji borvidék szívében egy házaspár újjáélesztette. A Borecet Művek épületében található tárlaton nemcsak az ecet történetével ismerkedünk meg, hanem élettani hatásairól és a felhasználás sokszínűségéről is képet kapunk – sőt, szaglásunkat és ízlelőbimbóinkat is megbolondíthatjuk egy különleges kóstolóval.
??????
Múzeum · Ipolytarnóci osmaradványok természetvédelmi terület
Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület és Bemutatóhely
A nemzetközi hírű, Európa egyik legösszetettebb és látványosan kiépített ősmaradvány-lelőhelye a szlovák határ közelében, Ipolytarnócon található. A hely a geoturizmus egyik népszerű kirándulóhelye. Az Ipolytarnóci Ősmaradványok Bemutatóhely is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Múzeum · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
1
Hollóházi Porcelán Ipartörténeti Kiállítóterem
Az 1777-ben alakult Hollóházi Porcelángyár hazánk legrégebbi, folyamatosan működő porcelángyára. A világhírű termékeket gyártó cég hungarikum. Történelmével, a gyártási folyamatokkal és termékeivel is megismerkedhetünk, ha végigjárjuk a kiállítást. A Hollóházi Porcelán Ipartörténeti Kiállítóterem is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Múzeum · Nógrádi-medence
1. Kerékpármúzeum
„A gépek közül az ember legközelebbi barátja a bicikli” – olvasható a balassagyarmati kerékpármúzeum honlapján a mottó.
??????
Múzeum · Sajó-Hernád-medence
Méz Múzeum (Mézes Vendégház és Apiterápiás Központ)
A múzeum minden korosztálynak tud érdekességet mutatni. Akár érdeklődsz a méhészet iránt, akár csak mézkedvelő vagy, biztosan feledhetetlen élményeket kapsz a Mézes Gergő Méhészet múzeumában. A Méz Múzeum is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Múzeum · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Bormúzeum és Borászati Kultúra Háza
Tokaj-Hegyalja szívében, Tolcsván, az egykori Constantin házban látogatható a múzeum, amelynek állandó kiállításán a hegyaljai szőlőtermesztésnél és borkészítésnél a XV. századtól egész a közelmúltig használt eszközöket láthatjuk. A Bormúzeum és Borászati Kultúra Háza is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Múzeum · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Porzellanmuseum von Hollóháza
??????
Múzeum · Vajdavár-dombvidék
Ózdi Muzeális Gyűjtemény és Gyártörténeti Emlékpark
Ózd manapság a leszakadó térségek egyik szimbóluma, de ez nem mindig volt így. Az észak-magyarországi város egykor fontos nehézipari központ volt, amint azt az 1971-ben létrehozott, és azóta folyamatosan bővített gyártörténeti kiállításon láthatják az ide betérők.
??????
Múzeum · Mátravidék
Lignitbányászati Emlékház
A mátraaljai lignitvagyon kitermelése több településnek is munkát, megélhetést adott a Hatvantól északkeletre fekvő hegylábi térszínen, és ezek a falvak ma is büszkék közelmúltjukra. Az emlékház a környékbeli bányászat mementója, ahol helyet kapott egy iskolatörténeti kiállítás is, és a falu másik végén Kotrókát, a bányagépet is meg lehet csodálni ráadásként.
??????
Múzeum · Cserhátvidék
Palóc Főkötő kiállítás, Rimóc
A 2011-ben felújított, hagyományos stílusú parasztházban nyílt kiállításon a gazdagon díszített fejfedők mellett régi képeket és egy életnagyságú fotómontázst is megtekinthetünk.
Weren't able to find what you were looking for?

Find many more places to visit here

Search

Fedezz fel többet , Észak-Magyarország területén

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp