Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Galyatető Turistacentrum Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása
Túra tervezése ide
Panzió  

Hubertus Fogadó: az új életre kelt legendás Gézaháza

Panzió · Dunántúl
A tartalmat készítette:
Magyar Természetjáró Szövetség igazolt partner  A felfedezők választása 
 • /
  Fénykép: Szigeti Ferenc, Magyar Természetjáró Szövetség
 • /
  Fénykép: Szigeti Ferenc, Magyar Természetjáró Szövetség
 • /
  Fénykép: Szigeti Ferenc, Magyar Természetjáró Szövetség
 • /
  Fénykép: Szigeti Ferenc, Magyar Természetjáró Szövetség
 • /
  Fénykép: Szigeti Ferenc, Magyar Természetjáró Szövetség
 • /
  Fénykép: Szigeti Ferenc, Magyar Természetjáró Szövetség
 • /
  Fénykép: Szigeti Ferenc, Magyar Természetjáró Szövetség
kezdőár 5 800,00 Ft
A vadregényes Ördög-árok szomszédságában elhelyezkedő, 1939-ben ifj. Eszterházy László által vadászlaknak építtetett, majd évtizedekig a legendás Béke turistaházként üzemelő, végül a rendszerváltást követően sokáig lerobbant ház Hubertus Fogadóként várja a bakancsos és a természet közelségét kedvelő turistákat.

Mintha egy másik világba érkeznénk: a 82-es főút zaját hamar kiszűri az erdő, a ház körüli fasorok pompája pedig az uradalmi időket idézi. A fogadó első ránézésre is nagybetűs turistaszállás: korhű külsejével felidézi a boldog békeidőket, de egyszerű, praktikus és cseppet sem hivalkodó belsejével kiválóan látja el a fáradt, minőségi szállásra váró vándorok kényelmét.

A házat üzemeltető lelkes, fiatal cseszneki házaspár alapvetően túrázókat, kirándulókat vár ebbe a valahol a panzió és a turistaház között elhelyezkedő, csodálatosan szép és egyedi házba, de az erdei környezetet kereső céges, iskolai csoportok is gyakran látogatják, sőt, a ház felkerült már az esküvőszervezők térképére is.

A szálláshely szolgáltatásai:

A házba belépve hatalmas ebédlő, hatalmas kandallóval, s szerencsére egy kitömött állatot, vagy trófeát sem találunk: itt szolgálják fel igény szerint (vacsorát általában 4 főtől vállalnak) a szintén egyszerű, de egyre nagyobb arányban a puszta termékeiből álló reggelit és vacsorát, amelyek a földszinten található konyhában készülnek. A vendégek részére egy egyszerű konyha is rendelkezésre áll hűtőszekrénnyel és mikrohullámú sütővel, igaz, ebben főzni nem lehet, csak az otthonról hozott ételt lehet megmelegíteni. Ha ellenben az egész házat kibérli valaki, akkor a kizárólagossághoz a nagy konyha használata is jár.

Az első emeleten találhatók a különböző erdei állatokról elnevezett, 2, 3 és 4 ágyas szobák, amelyekben szintén a praktikum diktál. Az ágyak egyszerűek, de masszívak. Az emeletes ágyak gyerekbiztosak, a zuhanyzó tiszta és stílusos. De mindegyik szoba más is egy picit, csak hogy izgalmas legyen. Egy dolog közös mindegyikben: az egész emeletet körbefutó faerkélyre nyíló erkélyajtó, ami azért fontos, mert zöld, mókus-emblémás zsalugátereivel, a ház oldalának zsindely borításával a körbefutó erkély egyértelműen a ház éke, ahonnan nem mellesleg tökéletes erdőélmény élvezhető. A legfelső szinten egy további, kisebb szoba és egy nagy közös tér található játékokkal, könyvekkel, kanapéval.

A ház előtt ingyenes parkoló, kisebb játszótér és tűzrakó hely áll. Na és persze egy csodálatos rét, még csodálatosabb fákkal körbevéve. Igény szerint igénybe lehet venni a ház melletti dézsafürdőt is.

A szobák:

A 450 nm-es erdei fogadóban 8 db fürdőszobás szoba (2,3 és 4 ágyas) és egy nagy tetőtéri, pótágyakkal közös hálótérré alakítható helyiség nyújt szálláslehetőséget. 8 szobájából 3 db négyágyas, 4 db háromágyas és 1 db kétágyas. Ezekbe igény szerint még négy pótágy helyezhető összesen. A 26+4 férőhely mellett a felső szinten található szabadidős részben elhelyezett matracokon további 10-15 személy tud megaludni, így a ház maximális kapacitása 40 fő. A háztól pár lépésre található romantikus kis házikóban (apartman) további négy-hat főt tudnak elszállásolni.

A fogadó környezete:

A birtok egyéb részein gazdálkodás és állattartás folyik, meg is lehet nézni a szarvasmarhákat és a lovakat (sőt lovagoltatás is van). A fogadó erdei környezetben található, ahol a hétköznapokból való kiszakadást nemcsak a rengeteg fa és madárcsicsergés, de a gyenge térerő és a korlátozott wifi kapcsolat is támogatja!

A házból gyalogosan, kisebb túrával elérhető a szintén Eszterházy múlttal rendelkező, ma kulcsosházként üzemelő Károlyházán át a Cuha-völgye, a Kő-árkon keresztül Csesznek, továbbá a Bakony legvadregényesebb szurdokának tartott Ördög-árok is. Mindezt összekötve például a környék vasalt útjainak meghódításával (a házon keresztül felszerelés is bérelhető) egy magyarországi viszonylatban nagyon látványos (az említett szurdokok, egyik legszebb várunk, Csesznek, az ország legszebb vonatútja a Cuha-völgyében), és adrenalinban gazdag hosszú hétvégét tudunk összerakni. De a házból autóval természetesen könnyedén elérhető Zirc, Bakonybél, Fenyőfő és a Bakony többi látnivalója is.

A ház története:

A ház épülésének idejében nagy élet zajlott a pusztákon, e különleges településformán. Legtöbbjük az Alföldön jött létre, de kisebb számban hegységeinkben is megtalálhatóak voltak, így például a változatos felszínű Bakonyban több is található volt belőlük. Ezek általában uradalmak részét képezték, lakosságuk néhány tucat lelket tett ki, akik túlnyomó része ún. mezőgazdasági cseléd volt. A telepek cselédlakásokból, istállókból, javító műhelyekből, fűrészüzemből, egyéb gazdasági épületekből álltak, a jelentősebbeken urasági kúria, vagy kastély is épült. A hegyi pusztákon az állattartás dominált (elsősorban juh, szarvasmarha, ló), a növénytermesztés rendszerint gyümölcsösökre (alma, szilva, stb.), házi kertekre, és a takarmány megtermelésére korlátozódott.

Mint megannyi társa, a rendszerváltást követően az egykor szebb időket megélt, eredetileg Mókus-laknak ismert ház is üresen és romos állapotban várta a jobb időket. Ez esetben ez 20 évig tartott, igaz, közben a filmkészítők ki-kihasználták a romantikusan lepukkant házat, itt készültek például a Víkend és az Aranyélet egyes jelenetei is. Aztán 2017. tavaszán, két év alapos felújítást követően, romjaiból nőtt újjá az épület, újra teljessé téve a pusztai életet. Merthogy Gézaháza egykori magtárának gyönyörűen felújított épületében ismét gazdálkodás folyik egy ideje, a környék kakaskukorékolástól és lovak nyerítésétől, s most már szerencsére túrázók lépteitől is hangos.

A Hubertus Fogadó egyáltalán nem csak dicső múltja miatt, hanem jelene, s különösen szolgáltatásai és filozófiája miatt foglal el méltó helyet a bakancsos turisták számára megújuló erdőmélyi házak egyre bővülő sorában.

Szolgáltatások:

 • wifi (korlátozott az elérés)
 • tágas közösségi tér
 • konyha használat
 • bográcshely
 • csoportoknak igény szerint szervezett, tematikus programok
 • lovasudvar
 • parkolás

Látnivalók a környéken:

Nyitvatartás

A szálláshely egész évben foglalható.

Árak

Szállás:

 • Két, vagy többágyas szobák foglalása esetén 5800 Ft/fő/éj
 • egy fő esetén 7500 Ft/fő/éj
 • 25 fő alatti, csoportos foglalás esetén 130000 Ft-tól foglalható a teljes fogadó, konyha- és étkezőhasználattal

Étkezés:

 • kétfogásos vacsora 2500 Ft/fő
 • kiadós reggeli 1500 Ft/fő

Az adatok tájékoztató jellegűek, és a 2020 októberi állapotot tükrözik. Érkezés előtt mindig tájékozódj a szolgáltató honlapján, és ha eltérést találsz, írd meg nekünk!

Elhelyezkedés

Csesznek közelében, jelzett túraútvonalak mellett.

A szállás felszereltsége

40 Ágyak
Kert/park

Különösen alkalmas

Csoportok
Pároknak
Gyerekbarát
Időskorúaknak

A szobák felszereltsége

Nemdohányzó szobák
Fürdőszoba / wc

Fizetési lehetőségek

Készpénz

Étel, ital

Reggeli
Nincs ellátás
Félpanzió

Környezet

Nyugodt környezet

Tömegközlekedéssel

 • A Győr és Veszprém között (Győr - Zirc - Veszprém - Balatonfüred; Győr - Bakonyszentlászló – Dudar/Zirc – Veszprém), illetve a Zirc környékén közlekedő buszok (Veszprém-Zirc-Bakonyoszlop-Dudar; Veszprém-Zirc-Bakonyság; Zirc-Bakonyszentkirály-Dudar-Zirc) jelentős része megáll Gézaházapuszta, bejárati út megállónál.

Megközelítés

 • A buszmegállóból a táblával is jelölt betonúton kb. 850 m sétával érjük el a fogadót.
 • Gyalogosan Csesznek irányából érhető el legkönnyebben a fogadó (a vártól a Kő-árkon keresztül vezető Z, majd a P+ jelzésen – 5 km).
 • A Cuha-völgy végén található Porva-Csesznek vasútállomástól a S-P+ jelzéseken érhető el a ház melletti buszmegálló (5,5 km)

Parkolás

 • A Győrt Veszprémmel összekötő 82-es főútról fatábla jelzi a letérőt Gézaházára Csesznek és Zirc között (Csesznek mellett).
 • A ház mellett a fogadó vendégei ingyenesen parkolhatnak.

Koordináták

DD (Tizedes fokok)
47.322796, 17.881472
DMS (Fokok, fokpercek és fokmásodpercek)
47°19'22.1"N 17°52'53.3"E
UTM (Univerzális Transzverzális Mercator)
33T 717735 5245063
w3w (what3words) 
///lötyög.eledel.virágok
Navigáció Google Térképpel

Közeli túrák

Gyalogtúra · Bakony-vidék
Szurdoktriplázás Csesznek körül
Tipp közepes nyitva
13,9 km
4:15 óra
474 m
474 m

Elnézve a szelíd-lankás bakonyi tájat nem is gondolnánk, milyen vad szurdokvölgyeket rejtenek a szerény magasságok. Csesznek környékén két ...

11
Szerző: Dömsödi Áron,   Magyar Természetjáró Szövetség
Gyalogtúra · Bakony-vidék
Cuha-kör Csesznekről
Tipp könnyű nyitva
13,6 km
4:05 óra
426 m
426 m

A hírneves Cuha-völgy legszebb szakaszára látogat körtúránk, mely Csesznekről kínál sportos, egész napos kikapcsolódást. Végigjárásával ...

8
Szerző: Dömsödi Áron,   Magyar Természetjáró Szövetség
Gyalogtúra · Öreg-Bakony
Az Ördög-árok szurdoka
Tipp könnyű nyitva
7,1 km
2:10 óra
252 m
114 m

Zirc és Csesznek közelében hosszú szurdoktúrára ad lehetőséget az Ördög-árok. A szűk, sziklás völgyben nyers mészkőfalak, mohos kőgörgetegek és ...

2
Szerző: Dömsödi Áron,   Magyar Természetjáró Szövetség
Gyalogtúra · Öreg-Bakony
Hajlított nyolcas a Bakony közepén
Tipp könnyű nyitva
21,1 km
6:25 óra
677 m
677 m

A Bakony elsősorban erdőségei és szurdokai miatt megfelelő turistacélpont, nyolcasként csomózódó útvonalunkon pedig kijut mindkettőből.

1
Szerző: Dömsödi Áron,   Magyar Természetjáró Szövetség
Kerékpártúra · Öreg-Bakony
Erdőmélyi bringatúra az Öreg-Bakonyban
Tipp nehéz
55,3 km
5:30 óra
1 116 m
1 116 m

A zömében csendes erdei kerékpárutakon haladó, veszélyes emelkedőket meglepő módon alig tartalmazó körtúra az országszerte erdőiről híres, legendás ...

Szerző: Szigeti Ferenc,   Együttműködő szervezetek
Többnapos gyalogtúra · Bakony-vidék
Zirc - Bodajk (OKT-09)
Tipp közepes Szakasz 9 nyitva
58,3 km
17:10 óra
1 260 m
1 490 m

A Bakony legváltozatosabb, karsztos jelenségekben gazdag táját szeli át a Kéktúra e szakasza. Érintünk hűs szurdokokat, tágas, kopár legelőket, ...

5
Szerző: Dömsödi Áron,   Magyar Természetjáró Szövetség
Tipp könnyű nyitva
21 km
5:50 óra
330 m
503 m

Igazi kalandpark a Cuha-szurdok kacskaringós bevágása. A műemléki védettséget élvező vasút majdnem végigkísér bennünket olyan látványelemekkel, ...

2
Szerző: Német-Bucsi Attila,   Magyar Természetjáró Szövetség
Gyalogtúra · Bakony-vidék
Zirc körüli hegyeken
Tipp közepes nyitva
18,9 km
5:35 óra
514 m
514 m

Zircről induló, kényelmesen járható terepen vezető körtúra. Az útvonal érinti a környék lakott helyeit: Borzavárat, Szépalmapusztát, Pálihálást és ...

1
Szerző: Kisida András,   Magyar Természetjáró Szövetség

Összes túra megjelenítése a térképen

Kérdések és válaszok

Tedd fel az első kérdést!

Erről a tartalomról még senki nem kérdezett.


értékelések száma

Írd meg az első hozzászólást!

Még nem szólt hozzá eddig senki.


A többiek fényképei


Kerékpárbarát Turistabarát Parkolási lehetőség Wi-fi internet Kályha, kandalló Ágynemű az árban Mikrohullámú sütő Külön konyha Grillezési lehetőség

Hubertus Fogadó: az új életre kelt legendás Gézaháza

Gézaházapuszta, hrsz. 1.
8419 Csesznek
Telefon +36 30 428 4251 / +36 30 620 5291
 • 2D 3D
 • Tartalmak
 • mutasd a képeket képek elrejtése
 • 8 Közeli túrák
Gyalogtúra · Bakony-vidék
Szurdoktriplázás Csesznek körül
Tipp közepes nyitva
13,9 km
4:15 óra
474 m
474 m

Elnézve a szelíd-lankás bakonyi tájat nem is gondolnánk, milyen vad szurdokvölgyeket rejtenek a szerény magasságok. Csesznek környékén két ...

11
Szerző: Dömsödi Áron,   Magyar Természetjáró Szövetség
Gyalogtúra · Bakony-vidék
Cuha-kör Csesznekről
Tipp könnyű nyitva
13,6 km
4:05 óra
426 m
426 m

A hírneves Cuha-völgy legszebb szakaszára látogat körtúránk, mely Csesznekről kínál sportos, egész napos kikapcsolódást. Végigjárásával ...

8
Szerző: Dömsödi Áron,   Magyar Természetjáró Szövetség
Gyalogtúra · Öreg-Bakony
Az Ördög-árok szurdoka
Tipp könnyű nyitva
7,1 km
2:10 óra
252 m
114 m

Zirc és Csesznek közelében hosszú szurdoktúrára ad lehetőséget az Ördög-árok. A szűk, sziklás völgyben nyers mészkőfalak, mohos kőgörgetegek és ...

2
Szerző: Dömsödi Áron,   Magyar Természetjáró Szövetség
Gyalogtúra · Öreg-Bakony
Hajlított nyolcas a Bakony közepén
Tipp könnyű nyitva
21,1 km
6:25 óra
677 m
677 m

A Bakony elsősorban erdőségei és szurdokai miatt megfelelő turistacélpont, nyolcasként csomózódó útvonalunkon pedig kijut mindkettőből.

1
Szerző: Dömsödi Áron,   Magyar Természetjáró Szövetség
Kerékpártúra · Öreg-Bakony
Erdőmélyi bringatúra az Öreg-Bakonyban
Tipp nehéz
55,3 km
5:30 óra
1 116 m
1 116 m

A zömében csendes erdei kerékpárutakon haladó, veszélyes emelkedőket meglepő módon alig tartalmazó körtúra az országszerte erdőiről híres, legendás ...

Szerző: Szigeti Ferenc,   Együttműködő szervezetek
Többnapos gyalogtúra · Bakony-vidék
Zirc - Bodajk (OKT-09)
Tipp közepes Szakasz 9 nyitva
58,3 km
17:10 óra
1 260 m
1 490 m

A Bakony legváltozatosabb, karsztos jelenségekben gazdag táját szeli át a Kéktúra e szakasza. Érintünk hűs szurdokokat, tágas, kopár legelőket, ...

5
Szerző: Dömsödi Áron,   Magyar Természetjáró Szövetség
Tipp könnyű nyitva
21 km
5:50 óra
330 m
503 m

Igazi kalandpark a Cuha-szurdok kacskaringós bevágása. A műemléki védettséget élvező vasút majdnem végigkísér bennünket olyan látványelemekkel, ...

2
Szerző: Német-Bucsi Attila,   Magyar Természetjáró Szövetség
Gyalogtúra · Bakony-vidék
Zirc körüli hegyeken
Tipp közepes nyitva
18,9 km
5:35 óra
514 m
514 m

Zircről induló, kényelmesen járható terepen vezető körtúra. Az útvonal érinti a környék lakott helyeit: Borzavárat, Szépalmapusztát, Pálihálást és ...

1
Szerző: Kisida András,   Magyar Természetjáró Szövetség
 • 8 Közeli túrák
Logo emmi Logo agrar Logo mol Logo otp