Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Galyatető Turistacentrum Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása
Erdőlátogatási korlátozás

Erdőlátogatási tilalom és korlátozás

Az erdészetek az év több kiemelt időszakában erdőlátogatási tilalmat, részleges tilalmat vagy korlátozásokat szoktak bevezetni, illetve figyelmeztetéseket kiadni. Ennek oka az intenzív vadásztatáson keresztül a fakitermelésen át a különleges természeti jelenségig terjed, de minden esetben érinti az erdőlátogatókat.

Ezért összeszedtük az aktuális, érvényben lévő erdőlátogatási tilalmakat és korlátozásokat Magyarország területén, hogy a természetjárók felkészülten induljanak neki az erdőknek.

Nyilvános válogatás
A tartalmat készítette:
Magyar Természetjáró Szövetség igazolt partner  A felfedezők választása 

Nézet
Figyelmeztetések · Nézsa-Csovári-dombság
Terelés az OKT 18-as szakaszán
1
2021-05-06 · Többnapos gyalogtúra · Nógrád - Becske (OKT-18)
Az Ipoly Erdő Zrt. tájékoztatás szerint fakitermelés miatt Alsópetény és Romhány között, egy mintegy 700 méteres szakaszon elterelik az Országos Kéktúra vonalát. A kerülő útvonal mintegy 3-400 méterrel hosszabb.
2021-05-06 – 2021-06-30
Szerző: Lévai Zsuzsa,   Magyar Természetjáró Szövetség
Figyelmeztetések · Bükk-hegység
Járhatatlan ösvény a Zsófia-kilátónál
1
2021-04-29 · Gyalogtúra · Vasverő hámorok egykor és most

A Hámori-tó fölött, a Dolha-hegy oldalában futó P jelzésről egy jelzetlen ösvény vezet az egykori Zsófia-kilátóhoz. Várhatóan 2021-2022 folyamán elkészül a kilátóhely rekonstrukciója, de addig az innen Felsőhámorba levezető, szerpentines ösvény járhatatlan. Ezért a túrát úgy tudjuk módosítani, hogy innen visszatérünk a P jelzésre, majd azon továbbmegyünk PΩ jelzés leágazásáig (Szinva tanösvény), és jobbra fordulunk. A Szeleta-barlangnál a KΩ jelzésre váltunk, ez vezet le az aszfaltútig, ahonnan már visszacsatlakozunk a túra útvonalába.

2021-04-29 – 2022-06-30
Szerző: Lévai Zsuzsa,   Magyar Természetjáró Szövetség
Figyelmeztetések · Pilis-hegység
Életveszélyessé vált az Óra-torony szikla
Térkép / Életveszélyessé vált az Óra-torony szikla
2020-11-20

 Tájékoztatjuk az erdőjárókat, hogy a Csobánka mellett található, a hegymászók között népszerű Oszoly-szikla Óra-torony nevezetű sziklacsúcsán az elmúlt időszakban friss törések, leválások és elmozdulások keletkeztek.

A sziklacsúcs statikai vizsgálatainak eredménye alapján a PilisiParkerdő, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Magyar Hegy és Sportmászó Szövetség a helyszínt életveszélyessé nyilvánította és a területet lezárta.

A sziklatömb stabilizálásának lehetőségeiről folynak az egyeztetések. A Parkerdő, a  Nemzeti Park és a Hegy és Sportmászó Szövetség szakemberei arra kérik a kirándulókat és hegymászókat, hogy ne látogassák az Óra-torony sziklát, a veszélyes zónát a helyszínen szalagok is jelölik.

 

Pilisi Parkerdő Zrt.

 

Érvényes 2020-11-20 óta
Szerző: Magyar Természetjáró Szövetség,   Magyar Természetjáró Szövetség
1
2021-03-29

A Szilvásvárad közelében található gerennavári kilátóhely kőgátja alatt sziklaomlás történt, a kilátóhely emiatt életveszélyessé vált, ezért a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság azt kéri, hogy a lezárt területre senki ne lépjen be.

Érvényes 2021-03-29 óta
Szerző: Magyar Természetjáró Szövetség,   Magyar Természetjáró Szövetség
Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp