Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Galyatető Turistacentrum Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása
Túra tervezése ide
Lezárások

Erdőlátogatási korlátozás - Veszprémi Erdőgazdaság II.

Lezárások · Kab-hegy-Agárteto-csoport
A tartalmat készítette:
Magyar Természetjáró Szövetség  igazolt partner  A felfedezők választása 

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. üzemi vadászterületén a gímszarvas párzási időszakára való tekintettel ismét bevezeti az erdőlátogatási korlátozást. A korlátozás célja, hogy a gímszarvas állomány számára fontos párzási időszakban az erdő- és vadgazdálkodók megfelelő nyugalmat tudjanak biztosítani az erdőkben.

korlátozás időszaka: 2020. szeptember 1. - 2020. október 15. között., 9:00 óra előtt és 16:00 óra után. Az erdőterületet nappali időszakban gyalogosan, emberi erővel hajtott kerékpárral és lóval bárki látogathatja. A korlátozás a kijelölt turista és kerékpár utakra is érvényes!

Eseti rendezvények, szervezett, vezetett túrák a szükséges hatósági engedélyek, ill. előzetes egyeztetés követő erdőgazdálkodói hozzájárulás birtokában tarthatóak meg. Fontos tudni, hogy a vadászterületek egybeesnek a MH Bakony Harckiképző Központ lő- és gyakorló tereivel. A szeptemberi-októberi időszakban is aktív katonai igénybevétel és éleslövészetek zajlanak, ezért mindenképp szükséges tájékozódni az érintett katonai szervezettől a túrázási lehetőségekről.

Ma zárva van Érvényes 2020-09-03 óta
  • Fénykép: Verga Zrt.
  • 2D 3D
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése

Kérdések és válaszok

Bozsik Barbara kérdése · 2020-10-19 · Közösség
Sziasztok, szerdán mennék két túrázni erre a szakaszra és érdeklődnék, hogy a korlátozáson kívül (hogy 9 és 4 között lehet az erdőben tartozkodni a túra útvonalon) van egyéb oka is, hogy a honlapon még zárva státusz szerepel az OKT 7. szakaszánál? köszönöm :)
Mutass többet!
Szia! Nincs más oka, csak a vadászat miatti lezárások a megadott idősávban. Jó túrát! :)
1 több válasz

értékelések száma

Írd meg az első hozzászólást!

Még nem szólt hozzá eddig senki.


A többiek fényképei


Logo emmi Logo agrar Logo mol Logo otp