Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása

Kutyabarát nyaralás, Zalai-dombság területén

Nyugat-Dunántúl, Magyarország

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Ha kutyával utazol akkor Zalai-dombság kényeztetésben részesülsz. Ezen az oldalon javaslatokat állítottunk össze számos kutyabarát kiránduláshoz, ötletet étteremhez, szálláshoz, valamint néhány egyéb bennfentes tippet kutyatulajdonosoknak:
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

Kutyabarát túrák, Zalai-dombság területén

??????
Gyalogtúra · Őrségi Nemzeti Park
Bölényes szertúra Szalafőről
ajánlott túra Nehézség közepes
3
14,3 km
3:40 óra
95 m
95 m
A szalafői szerek varázslatos világában kalandozva rácsodálkozunk a tájba simuló porták, a kaszálógyümölcsösök hangulatára. A határmenti zónában felfedezzük az őrségi erdők kincseit, ismerkedünk az egykori határőrizet emlékeivel.
??????
Gyalogtúra · Őrségi Nemzeti Park
Túra a gölöncsérek földjén
ajánlott túra Nehézség közepes
2
18,2 km
4:45 óra
183 m
183 m
A Belső-Őrség falvai között festői környezetben barangolunk, ismerkedve a fazekas hagyományokkal, erdők, mezők élővilágával, a veleméri templom csodálatos freskóival, a gödörházi harangláb történetével.
??????
Gyalogtúra · Őrségi Nemzeti Park
A Kerkától a Kercáig
ajánlott túra Nehézség közepes
2
18,8 km
4:55 óra
351 m
351 m
Körtúránk a történelmi Őrség két ősi településének és két folyóvizének izgalmas világába kalauzol. Változatos terepen, erdőben, folyóparton, szőlőhegyen vezet át utunk.
??????
Gyalogtúra · Őrségi Nemzeti Park
Szerről szerre a „Szala” mentén
ajánlott túra Nehézség közepes
18,5 km
4:45 óra
294 m
277 m
Őriszentpéter és Szalafő tájba illő szerei közt barangolunk a Szala mentén. Közben felfedezzük a Szala-menti rétek, égerligetek, az őrségi erdők és a kaszálógyümölcsösök élővilágát, majd európai bölényekkel és Pityerszer portáival ismerkedünk.
??????
Gyalogtúra · Zalai-dombság
Zalai bükkösök, várak és pincék nyomában
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
24,1 km
6:30 óra
613 m
613 m
Közepesen hosszú túra Dél-Zala esszenciájával, melynek során szép templomok, kápolnák, kálváriák, ódon pincék, földvárak és a hasítatlan zalai bükkösök kísérik utunkat.
??????
Gyalogtúra · Zalai-dombság
A zalai erdők szíve, a Vétyemi-ősbükkös
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
3
17,3 km
4:40 óra
425 m
425 m
Szív alakban kanyarodunk a zalai erdőségek központjába, a nemzetközileg is jegyzett erdőrezervátumba, a Vétyemi-ősbükkösbe. A Zalai-dombságra jellemző erdős, szőlős, gyümölcsös dombtetőkön régi korok tanyái, kápolnái kíséretében kerülünk a Kerka és a Cserta völgye fölötti dombháton. Jó időjárás esetén már a közeli Alpok csúcsait is láthatjuk; Ausztria, Szlovénia és Horvátország hegyei is beköszönnek a kilátópontokra. Kompakt, hangulatos túra a megye délnyugati csücskében, az Alpok és a Dinaridák szomszédságában.
??????
Gyalogtúra · Zalaegerszegi járás
Kalandozás a Göcsej dombjainak rejtekén
ajánlott túra Nehézség közepes
25 km
6:15 óra
361 m
361 m
Hosszú, kalandos útvonallal fedezzük fel a Zalai-dombságot a Zala folyóval határos tetőktől a központi vidékekig. A szántókkal és legelőkkel nyitott dombok panorámái mentén és a zárt völgyek vadat rejtő erdőiben, mezőin tekereg útvonalunk. Fordulópontján a Kustánszegi-tó skandináv tóvidéket idéző partját kerüli.
??????
Gyalogtúra · Zalai-dombság
A Göcsej és az Őrség határán
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
12,7 km
3:15 óra
199 m
183 m
A Zala folyó völgyének két jellegzetes és jól csengő nevű települése között teszünk egy hangulatos erdei túrát az utak csomópontjában álló Zalalövő és a szoknyás haranglábáról ismert Pankasz között. A Szentkút öreg bükkfaligete hangulatos kezdés az erdei séta kitérőjeként, miután beleveszünk a Zala és Vas megye határán terpeszkedő széles erdős hátak világába. Úti célunk, Pankasz ugyan már az Őrséget képviseli, de a két tájegységet csak a megyehatár és az elnevezés választja el.
??????
Gyalogtúra · Zalai-dombság
Erdőn-mezőn Dél-Zalában, az ősbükkök otthonában
ajánlott túra Nehézség könnyű
23,2 km
6:31 óra
431 m
456 m
Kisvasúttal a zalai erdők mélyére, Kistolmácsra érkezünk, ahonnan a Zichyek vadászháza, parkerdeje, a Budafai arborétum érintésével szeljük át a zalai dombokat. A bassai és vétyemi erdő öreg bükkösein át érkezünk Vétyem-pusztára, az egykori üveghutához. Havasi legelőket idéző rétek mellett kanyarodunk vissza a Cserta völgyéhez a Háromszenteki-kápolna felé, és jellegzetes zalai gyümölcsösök között ereszkedünk a cserta-völgyi bunkerekhez, majd vissza a csömödéri vasúthoz.
??????
Falusi szálláshely · Zalai-dombság
Kéknefelejcs Vendégház
Lentitől 20 kilométerre az Őrségben, egy csendes kis faluban, Szattán található a falusi vendégház, amely kiválóan alkalmas a pihenésre, kikapcsolódásra. A Kéknefelejcs Vendégház  is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!

Felfedezés: Kutyabarát nyaralás, Zalai-dombság területén

Fedezz fel többet , Zalai-dombság területén

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp