Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása

Kutyabarát nyaralás, Szentendrei járás területén

Közép-Magyarország, Magyarország

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Ha kutyával utazol akkor Szentendrei járás kényeztetésben részesülsz. Ezen az oldalon javaslatokat állítottunk össze számos kutyabarát kiránduláshoz, ötletet étteremhez, szálláshoz, valamint néhány egyéb bennfentes tippet kutyatulajdonosoknak:
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

Kutyabarát túrák, Szentendrei járás területén

Meghitt tölgyeseken vezet vissza utunk az Országos Kéktúra mentén
Gyalogtúra · Pilis-hegység
Barangolás a Hosszú-hegy változatos vidékén
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
37
15 km
4:00 óra
379 m
379 m
Látványos és változatos terepen vezet keresztül körtúránk karnyújtásnyira a fővárostól, a Pilis központjában. Csobánka és Pilisszentkereszt között hangulatos patak menti rétek és lankás tölgyesek határozzák meg a tájképet. Kis szelettel belekóstolunk a Kovács-patak szurdokának mélyre vágódó kőgörgeteges vidékébe, illetve a hegytető sziklás kilátópontjára is felkapaszkodunk.
A Kő-hegy sziklái
Gyalogtúra · Visegrádi-hegység
A pomázi tölgyesek sziklái
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
12
11 km
3:45 óra
580 m
640 m
Pomáz fölé éles lejtőjű hegyek és impozáns sziklaormok magasodnak. Túránk e geológiai attrakciókban gazdag terület mélyére vezet, és olyan formákat tár fel, amelyeket csak a figyelmesebb tekintet csomagolhat ki az erdő rejtekéből.
Naplemente az Asztal-kő vadászösvényén
Gyalogtúra · Visegrádi-hegység
Az „Öreg-víz" forrásvidékén
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
2
16,3 km
4:50 óra
657 m
678 m
A Szentendrével szomszédos vulkáni hátakra látogatunk panorámás ormok és sziklagyepek érintésével, túránkat pedig a kemény kőzetekbe mélyen bevágódott patakárok mentén fejezzük be. Az útvonal a Sztaravoda-patak völgye körül, annak forrásvidékén kalauzol, közben ismert és kevésbé felkapott helyszíneket fűz fel.
A Nagy-Kevély mészkősziklás kilátópontja
Gyalogtúra · Pilis-hegység
Kalandtúra Csobánka sziklakoronáján
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
10
10,9 km
3:37 óra
503 m
503 m
A sziklás ormokkal tetőző pilisi csúcsok körét járjuk be Csobánka felett csodás kilátásokkal, a látványos és érdekes Mackó- barlanggal, a sziklamászók kedvelt gyakorlóhelyével, az Oszoly sziklakiszögellésével fűszerezve.
A Prédikálószéken
Gyalogtúra · Visegrádi-hegység
A Keserűs-hegy kísértése
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
7
17,3 km
4:55 óra
556 m
556 m
A Keserűs-hegy legmagasabb pontjára, a Prédikálószékre a legkönnyebb út Pilisszentlászlóról vezet. A fejedelmi panorámán kívül meglátogatjuk Budapest környékének legszebb fekvésű medencéjét, a hegyek által bekerített Sikárost is.
A Vörös-kő sziklája, feltűnik a Börzsöny és a Naszály
Gyalogtúra · Visegrádi-hegység
A keleti fal őrszeme
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
5
9,4 km
3:30 óra
440 m
443 m
A Visegrádi-hegység keleti szegélyének markáns kilátópontja a Vörös-kő. Túránk egy klasszikus hegymenetben kapcsolja össze Leányfalut Tahitótfaluval, az útvonalat pedig az élénk domborzat szerint változó erdők színesítik.
Búcsúzó nap a Bükkös-patak völgyében
Gyalogtúra · Visegrádi-hegység
Séta a Lom-hegy körül, vizek igézetében
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
8
13,1 km
4:00 óra
409 m
409 m
A Lom-hegy tömbje körül főként patakpartokon és az eszményi fekvésű Sikáros medencéjében túrázhatunk. Ha jókor vetődünk erre, a hegy nem csak szép erdőivel, de levével is megjutalmaz, az útvonal ugyanis forrástól forrásig vezet.
A Moli-pihenő, a hegység egyik egyedi pontja
Gyalogtúra · Visegrádi-hegység
Vadászok nyomában a Visegrádi-hegység tilalmas ösvényein
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
4
22,6 km
6:45 óra
795 m
795 m
Buja erdőben előbukkanó, sötét andezitóriások, zárt rengetegekre nyíló kilátások és a völgyében sziklabordákat kerülgető, kőgörgeteges patak színesítik a Visegrádi-hegység egyik legtartalmasabb túraútvonalát. Budapesttől karnyújtásnyira az Északi-középhegység enyhe kárpáti atmoszférája teljesedik ki a Szent László-völgy környezetében, az egykori főúri vadászatok által is favorizált erdőségben.
A Börzsöny tömege a nagy-villámi sípálya aljáról
Gyalogtúra · Börzsönyvidék
A visegrádi erdőkoszorú hegyes hazájában
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
2
8,5 km
2:50 óra
405 m
402 m
A Visegrád környéki táj művészek és alkotók sokaságát ihlette meg. Az apró méretekkel, zugos hajlatokkal, zárt erdőséggel és tágas, havasalji hangulatú, panorámás lapályokkal tagolt nagy-villámi terep a természetjárók figyelmére is rászolgált - éppen egy évszázada. A patkóívéből kilépő, megnyugvó Duna partján szinte félszigetként emelkedik ez a parányi terület, mely minden szegletében más miliőt rejt, jóllehet rendhagyó megjelenésű építményeinek, váratlan kilátásainak hála markáns kedélyű, sajátos terep.
A Róka-hegy elbányászott teteje a főváros házaiban született újjá
Gyalogtúra · Pilis-hegység
Kalandozás a Kevélyek hullámain
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
2
14 km
4:25 óra
629 m
609 m
A Nagy-Kevély a fővárostól karnyújtásnyira, a Pilis hegység legkönnyebben elérhető, igazi hegyvidéki élményt nyújtó sziklás orma, melynek gerince egy kellemes és látványos kirándulást kínál. Kilátópontjain megtaláljuk a hegyek tetszetős oldalát, virágos réteken sütkérezhetünk remek panorámával a Duna völgyére, körülötte pedig lankás ligetekben sétálhatunk. A környék geológiájának feltártsága is szerencsésen gazdag a Kevélyek körül: a fővárost övező főbb kőzettani, morfológiai jellegek jól megfigyelhetőek utunk során.

Fedezz fel többet , Szentendrei járás területén

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp