Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása

Kutyabarát nyaralás, Salgótarjáni járás területén

Észak-Magyarország, Magyarország

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Ha kutyával utazol akkor Salgótarjáni járás kényeztetésben részesülsz. Ezen az oldalon javaslatokat állítottunk össze számos kutyabarát kiránduláshoz, ötletet étteremhez, szálláshoz, valamint néhány egyéb bennfentes tippet kutyatulajdonosoknak:
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

Kutyabarát túrák, Salgótarjáni járás területén

A kőtenger a somoskői bazaltömlés közelében
Gyalogtúra · Medvesvidék
Élménytúra Somoskő vára „mögött”
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
2
7,5 km
2:15 óra
226 m
226 m
E kihagyhatatlan körtúrán Somoskő várából a világhírű bazaltorgonákat érintve a Macskalyuki-bányába túrázunk, miközben egy kilátóból is rácsodálkozunk a Nógrád-Gömöri bazaltvidék látnivalóira.
Szinte világít a riolittufa az erdős környezetben (Kazári badland)
Gyalogtúra · Medvesvidék
A „magyar Kappadókia” felfedezése
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
7
6,9 km
1:50 óra
108 m
108 m
A népművészetéről ismert Kazárról indulva fedezzük fel a messze földön híres és nagyon látványos riolittufa formációt, amelyet gyakran, s nem is alaptalanul csak magyar „Kappadókiának” neveznek. A körtúra második felében Kazár másik, sokkal rejtettebb geoturisztikai attrakcióját, az eróziós löszfelszínt keressük fel.
Hajnali pára a bárnai Nagy-kő alatt
Gyalogtúra · Medvesvidék
Kincskereső vulkántúra a bárnai köveken
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
5
13,1 km
3:00 óra
393 m
393 m
A Medves-vidék szélén található Nagy-kőre annak szenzációs, civilizációmentes panorámájáért kapaszkodunk fel, a szomszédos Kis-kőre pedig azért, mert ott egyedülálló módon betekinthetünk egy vulkán belsejébe. Itt van ugyanis hazánk legnagyobb méretű, bazaltkőzetben létrejött lávabarlangja, amely ráadásul egy kis körültekintéssel szabadon látogatható. Végül Bárnára visszatérve felkeressük a merőben más hangulatú Szér-kőt, amely a Medves-Vajdavár-vidék egyedülálló nevezetességeinek tekinthető homokkősziklák egyik szép példája.
A Kis-Szilvás-kő kitett szikláján
Gyalogtúra · Medvesvidék
Szilvás-kő, a Medves-vidék szentélye
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
3,6 km
1:13 óra
165 m
165 m
Ez a rövid körtúra a Medves-vidék legváltozatosabb hegyvonulatának egyedülálló látnivalóit fűzi fel: bazaltsziklák és bazaltzuhatagok kísérik utunkat, s megfejtjük a hegy tetején nyíló hasadékok rejtélyét is.
A Mátra impozáns látképe Salgó várából
Gyalogtúra · Medvesvidék
Vártól várig a Medves szellős platóján
ajánlott túra Nehézség nehéz nyitva
1
16,7 km
4:45 óra
372 m
372 m
A geológus körökben világszenzációnak számító vulkáni kúpokon álló, hazánk legszebb várai között számon tartott Somoskő és Salgó várát az országosan is egyedi arculatú Medves-fennsík átszelésével és az egyedülálló ipartörténeti emléknek számító Dunel felkeresésével kötjük össze.
Salgó vára és a Karancs a Mogyorósi-kilátóból
Gyalogtúra · Medvesvidék
Medvesi kilátások és források nyomában
ajánlott túra Nehézség nehéz nyitva
16 km
4:40 óra
399 m
394 m
A Medves-fennsík különleges hangulatú, kevésbé járt déli részéről az ország egyik legszebb várába, a Salgóra kapaszkodunk, majd onnan a Boszorkány-kő érintésével a Zagyva-forrásvidékén át a Rónafalu feletti, páratlan panorámát nyújtó Mogyorósi-kilátóig kalandozunk. Utunk közben tudásunkat is pallérozhatjuk a Geocsodák Házában, a Novohrad-Nógrád Geopark látogatóközpontjában, de arra is fény derül, hol ered pontosan a Zagyva.
Tematikus út · Nógrádi-medence
Južná turistická magistrála
ajánlott túra Nehézség közepes
21,4 km
6:05 óra
531 m
443 m
Náučná magistrála (24 km) vedie novohradským geoparkom, prevažne po štátnej hranici medzi hradom Šomoška a maďarskou obcou Ipolytarnóc, so vzácnou paleontologickou lokalitou. Má 48 oddychových a informačných zastávok a nad Lipovanmi sa nachádza vyše 20 m vysoká vyhliadková veža. Chodník je určený pre peších aj cykloturistov. Vedie malebnou prírodou, kde nie sú asfaltové cesty, a preto je potrebné terénu prispôsobiť aj bicykel.  
Marika Vendégház
Apartman · Cserhátvidék
Marika Vendégház (Ipolytarnóc)
A szlovák határ közelében, az Ipolytarnóci Ősmaradványok szomszédságában található vendégház kiváló kiindulópont a környék megismeréséhez. A Marika Vendégház is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!    
Gyalogtúra · Medvesvidék
Gyalogtúra ekkor: 2022. június 24.
nyitva
7,5 km
2:16 óra
269 m
275 m
Gyalogtúra · Medvesvidék
Gyalogtúra ekkor: 2022. április 10.
nyitva
13,1 km
3:00 óra
393 m
393 m

Kutyabarát túrák a(z) környéken

Fedezz fel többet , Salgótarjáni járás területén

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp