Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja

Kutyabarát nyaralás, Pilisvörösvári járás területén

Közép-Magyarország, Magyarország

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Ha kutyával utazol akkor Pilisvörösvári járás kényeztetésben részesülsz. Ezen az oldalon javaslatokat állítottunk össze számos kutyabarát kiránduláshoz, ötletet étteremhez, szálláshoz, valamint néhány egyéb bennfentes tippet kutyatulajdonosoknak:
  • Saját térkép
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

Kutyabarát túrák, Pilisvörösvári járás területén

Meghitt tölgyeseken vezet vissza utunk az Országos Kéktúra mentén
Gyalogtúra · Pilis-hegység
Barangolás a Hosszú-hegy változatos vidékén
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
42
15 km
4:00 óra
379 m
379 m
Látványos és változatos terepen vezet keresztül körtúránk karnyújtásnyira a fővárostól, a Pilis központjában. Csobánka és Pilisszentkereszt között hangulatos patak menti rétek és lankás tölgyesek határozzák meg a tájképet. Kis szelettel belekóstolunk a Kovács-patak szurdokának mélyre vágódó kőgörgeteges vidékébe, illetve a hegytető sziklás kilátópontjára is felkapaszkodunk.
A Jegenye-völgyi vízesés tavasszal
Gyalogtúra · Budai-hegység
Kalandozás Solymár körül a Budai-hegység északi végein
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
6
14,1 km
3:55 óra
438 m
397 m
Zegzugos úton, tartalmas túrán fedezzük fel a Solymár körüli hegyek látványosságait, az alapjaitól újjáépített solymári várat, a játékos Paprikás-patak sziklás szurdokát, a Zsíros-hegy turistaságának történetét, a Sziklás-hegy kilátópontját, vad letöréseit és a Pilisvörösvári-medence bányászmúltját.
A Nagy-Kevély mészkősziklás kilátópontja
Gyalogtúra · Pilis-hegység
Kalandtúra Csobánka sziklakoronáján
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
13
10,9 km
3:37 óra
503 m
503 m
A sziklás ormokkal tetőző pilisi csúcsok körét járjuk be Csobánka felett csodás kilátásokkal, a látványos és érdekes Mackó- barlanggal, a sziklamászók kedvelt gyakorlóhelyével, az Oszoly sziklakiszögellésével fűszerezve.
A Róka-hegy elbányászott teteje a főváros házaiban született újjá
Gyalogtúra · Pilis-hegység
Kalandozás a Kevélyek hullámain
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
5
14 km
4:25 óra
629 m
609 m
A Nagy-Kevély a fővárostól karnyújtásnyira, a Pilis hegység legkönnyebben elérhető, igazi hegyvidéki élményt nyújtó sziklás orma, melynek gerince egy kellemes és látványos kirándulást kínál. Kilátópontjain megtaláljuk a hegyek tetszetős oldalát, virágos réteken sütkérezhetünk remek panorámával a Duna völgyére, körülötte pedig lankás ligetekben sétálhatunk. A környék geológiájának feltártsága is szerencsésen gazdag a Kevélyek körül: a fővárost övező főbb kőzettani, morfológiai jellegek jól megfigyelhetőek utunk során.
A Kis-Kevélyen
Gyalogtúra · Pilis-hegység
Kövér kör a Kevélyek vidékén
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
11
16,3 km
5:00 óra
678 m
678 m
Budapestről észak felé tekintve egy sziklás letöréssel színesített, markáns hegycsúcs tűnik szembe. Érdemes közelről is megismerni, hiszen a Nagy-Kevély és környezete meglepő módon az ország egyik kiemelkedően érdekes, vérbeli gerinctúráját kínálja. A panorámás hegyháti vándorlások ízelítője mellett nem csak fölülről szemléljük a tájat, hanem benézünk alá is: a Köves-bérc bányái színes ismertetőt nyújtanak a pilisi táj geológiájából. Kiadós kirándulás a környékkel ismerkedő túrázóknak és tartalmas útvonalat kereső családoknak egyaránt.
A Normafa, a János-hegy és a Hárs-hegy a Kálvária-hegyről nézve
Gyalogtúra · Budai-hegység
Nyúlcipővel a főváros határában a Hármashatár-hegy sétányain
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
1
15,4 km
4:25 óra
309 m
310 m
A Hármashatár-hegy tömbjét kerüljük egészen a pesthidegkúti kálváriáig, amely a környék legimpozánsabb körpanorámáját kínálja. A Budai-hegység északi peremén haladunk, így déli irányban a hegység nagy részére rálátunk, míg észak felé a Pilis vonulatán tekinthetünk végig a tágas Pilisvörösvári-medence túloldalán. A túránkkal követett kényelmes szintút a futók kedvelt gyakorlópályája, ahol mi is nyúlcipőt húzhatunk, és kellemes erdőkben, remek kilátásokkal fűszerezve magunk mögött hagyhatjuk a várost.
Kilátás a sziklákról
Gyalogtúra · Pilis-hegység
Szép kilátás: Kis alpesi hangulat a Pilisben - a Labirintus-túrakör
ajánlott túra Nehézség közepes
3
11,7 km
3:35 óra
505 m
505 m
A főváros környéki hegyek legtöbb kirándulóhelyét már sokan ismerik, most egy kevésbé ismert helyszínre, a Piliscsaba és Pilisvörösvár közötti Zajnát-hegyek felfedezésére indulunk. A terület érdekességeit megpróbáltam egy körútba sűríteni, amit végül az elején található titokzatos erdei kőspirálról Labirintus-körnek neveztem el.
Kilátás a Nagy-Szénásról, háttérben a Pilis
Gyalogtúra · Dunazug-hegyvidék
Téry Ödön emlék-teljesítménytúra 50
ajánlott túra Nehézség nehéz
47,3 km
12:00 óra
1 220 m
1 363 m
Ezen útvonal a 2021-ben egyéni túraként teljesíthető Téry Ödön teljesítménytúra 50 km távjának nyomvonala. Szervező: Téry Ödön Turista Baráti Társaság
Csodás kilátás a Pilistetőre (2020 február)
Gyalogtúra · Dunazug-hegyvidék
Térkép és túraadatok a Nagy-Szénáshoz (NAT 2020)
ajánlott túra Nehézség közepes
8,3 km
2:40 óra
372 m
210 m
A túrát a 2020-as NAT-ban, biológia tantárgyból a 10. évfolyam tananyagának feldolgozásához készítettem: 'A bioszféra egyensúlya, fenntarthatóság' témakörén belül ‘A Föld és a Kárpát-medence értékei’ témakörhöz.
Budai hegység legnagyobb vízesése 4-5m.
Gyalogtúra · Dunazug-hegyvidék
Paprikás-Patak
ajánlott túra Nehézség könnyű
1
12 km
3:40 óra
105 m
102 m
Paprikás-patak | Szarkavár | Alsó-Jegenye-völgy.

Kutyabarát túrák a(z) környéken

Fedezz fel többet , Pilisvörösvári járás területén

THE way to start your next outdoor experience!

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp