Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja

Kutyabarát nyaralás, Kazincbarcikai járás területén

Észak-Magyarország, Magyarország

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Ha kutyával utazol akkor Kazincbarcikai járás kényeztetésben részesülsz. Ezen az oldalon javaslatokat állítottunk össze számos kutyabarát kiránduláshoz, ötletet étteremhez, szálláshoz, valamint néhány egyéb bennfentes tippet kutyatulajdonosoknak:
  • Saját térkép
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

Kutyabarát túrák, Kazincbarcikai járás területén

A Csondró-völgy szálbükkösében
Gyalogtúra · Bükkvidék
Szurdokok útján – Mályinkáról a Kis-fennsík köveihez
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
2
16,5 km
5:10 óra
756 m
756 m
A Bükkhát dombsági térszínéről teszünk látogatást a Kis-fennsíkra, a két táj között pedig az átmenetet alkotó Északi-Bükk völgyvadonjaiban túrázunk. A fennsík pereméről lefutó szurdokok a hegység természetes kapui, amelyek közül több ma is őrzi az eredetit megközelítő állapotot, ezért bejárásuk igazán különleges élmény. 
Eső utáni pára lepi a lucfenyvest a Kis-fennsíkon
Gyalogtúra · Bükkvidék
Körtúra a Bükk fennsíkjain
ajánlott túra Nehézség nehéz nyitva
1
19,5 km
5:50 óra
746 m
746 m
Rengeteg látnivalót és élményt felvonultató körtúránk a Bükk-fennsík tájaira kalauzol el. Az útvonal hosszú, és a sok megálló elég időt kíván, ezért érdemes két vagy három naposra tervezni bükki tartózkodásunkat úgy, hogy az érintett hegyi szállások valamelyikén megalszunk, vagy sátorral vándorlunk. Ebben az esetben a nyomvonalunkon kívül eső érdekes helyszínek meglátogatására is kényelmesen lesz lehetőség.
A Sebes-víz vízesése
Gyalogtúra · Bükkvidék
A karszt világa – Ómassa körül a fennsíkon
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
4
20,4 km
6:15 óra
782 m
782 m
A Bükk karsztjelenségeinek tárházát, tájhasználatának pedig látványos lenyomatait vonultatja fel ez a hosszú, mégsem megerőltető útvonal. Ómassa mély völgyéből indulva napfényben fürdőző kaszálóréteket, a legmagasabban álló kilátót és a hegység legszebb vízesését látogatjuk meg.
Az Upponyi-szoros mészkő szurdoka a Kalica-tetőről
Gyalogtúra · Upponyi-hegyhát
Az Upponyi-rög kalandos útjain - avagy látogatás a Bükk hegység öregapjánál
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
2
18 km
5:05 óra
624 m
582 m
A Bükk-vidék egy félreeső, rejtett zugában járunk, távol a fő közlekedési útvonalaktól, az északibb, nagy folyóvölgyektől, az ipari és gazdasági központoktól. A hegység vonulata mögött, Kazincbarcika és Ózd elhíresült egykori iparvidékének árnyékában, gazdag földtörténeti múlttal, látványos földrajzi elemekkel, változatos flórával és faunával képviseli hazánk egyik kimagasló természetvédelmi értékét az Upponyi-hegység.
Az Ördög-gát sziklái
Gyalogtúra · Gömör-Tornai-karszt
A Telekes-völgy környékének kincsei
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
8,2 km
4:40 óra
456 m
456 m
A Szendrő feletti alacsony vonulatok meglepően nagyszerű túraterepet rejtenek: a Telekes-patak szurdokát és a Korlát-hegy hosszú hátának füves kilátópontjait. Mindkettő kárpáti hangulatot idéz.
Az Örvény-kő alatt Tardona házai és az Upponyi-hegység erdői
Gyalogtúra · Bükkvidék
Jókai nyomán a Bükkben
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
16,5 km
4:50 óra
600 m
600 m
A dimbes-dombos Bükkhát egyik medencéjébe települt Tardonáról kapaszkodunk fel a fennsík pereméig kirándulásunkon. Kóstolót veszünk az Északi-Bükk magasabb tájából, nagyszerű kilátást adó köveiből, s miután jól körülnéztünk odafent, a Harica-patak mentén ereszkedünk vissza. Útvonalunk bővelkedik természeti és antropogén látnivalókban is.
A Csókási út jellegzetes fennsíki bükkösben kanyarog
Gyalogtúra · Bükki Nemzeti Park
Vándorlás az Északi-Bükk kövei mentén
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
16,5 km
5:00 óra
731 m
416 m
Hazánk egy különleges karsztvidékén járunk, látványos formákkal és meghitt erdei hangulatokkal teli vadonban. Már a túra elején a bükki rengeteg mélyére hatolunk a barátok erdejében, a Kis-Fennsík zegzugos világában, barlangok, töbrök, víznyelők sorával, ami után látványos sziklabástyákat, kilátópontokat fűzünk fel sorra a hegység északi vonulatán. A pálos rendi szerzetesek évszázados kolostoránál lehetőségünk van megszállni; a beszédes Látó-kőnél pedig, ahol valóban a hegység mélyére tekinthetünk, akár meg is hosszabbíthatjuk a túránkat a Nagy-fennsík irányába. Hosszú, de tartalmas és rendkívül látványos vándorlás a Kis-Fennsík keresztezésével, annak legmagasabb részén.
Hajnali kilátás a Bálványról, az Északi-Bükk vidékétől a Kárpátokig
Gyalogtúra · Bükkvidék
Az Északi-Bükk őrbástyáin
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
18,9 km
6:00 óra
882 m
766 m
A Bükk legmagasabb fekvésű, legteljesebb panorámát nyújtó kilátóját, a Bálvány tetejére épített Petőfi-kilátót a legsportosabban, egyben a legszebb útvonalon a Dédesi-várhegyen és a Verebec-vár gerincén keresztül lehet megközelíteni. A túra számos kiváló panorámapontot kínál, ahonnan az Északi-Bükk nagy részét szemügyre vehetjük. Kalandos kirándulásunk két megye határán vezet ókori és középkori várral, természetes erődítményekkel, erdőrezervátumokkal és fokozottan védett területekkel a Bükk-fennsík északi letörésénél.
Gyalogtúra · Bükkvidék
Gyalogtúra ekkor: 2022. december 21.
nyitva
18,9 km
5:58 óra
882 m
766 m
Gyalogtúra · Bükkvidék
Gyalogtúra ekkor: 2022. augusztus 11.
nyitva
20,4 km
6:15 óra
782 m
782 m

THE way to start your next outdoor experience!

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp