Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása

Kutyabarát nyaralás, Egri járás területén

Észak-Magyarország, Magyarország

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Ha kutyával utazol akkor Egri járás kényeztetésben részesülsz. Ezen az oldalon javaslatokat állítottunk össze számos kutyabarát kiránduláshoz, ötletet étteremhez, szálláshoz, valamint néhány egyéb bennfentes tippet kutyatulajdonosoknak:
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

Kutyabarát túrák, Egri járás területén

??????
Gyalogtúra · Bükk-hegység
Körtúra Répáshutáról a Bükk-fennsík pereméhez
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
4
14,3 km
4:30 óra
645 m
645 m
A Déli-Bükk és a fennsík határvidékére kalauzol túránk Répáshuta kezdő- és végponttal. A nyomvonal barlangokat, kilátópontokat, geológiai érdekességeket fűz fel, és útközben a környék történelmével is ismerkedünk.
??????
Gyalogtúra · Bükk-hegység
Őr-járat a Bükk hátsó kertjében
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
1
24,3 km
7:15 óra
885 m
885 m
A Bükk-fennsík nyugati elvégződése félreeső, hosszú meneteléssel látogatható zuga a hegységnek. Kiadós vándorlásunkat emlékezetes panorámák jutalmazzák: a felbontott Bél-kő döbbenetes sziklaudvara és az Őr-kő éles letörése. A magaslati élményeket pedig a fennsík és a Pes-kő-völgy fejezetének természetesen kaotikus erdei viszonyai egészítik ki.
??????
Gyalogtúra · Bükk-hegység
Körtúra az időszakos karsztforrások vidékén
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
10
5,8 km
1:55 óra
688 m
688 m
Rövid körtúra a fennsík tövében, mely a Bükk legszebb időszakos forrását, az elapadt állapotában is mutatós Imót veszi célba. De felkeressük a Fekete-len-forrást is, és megismerkedünk e különös természeti jelenségek működésével.
??????
Gyalogtúra · Bükkvidék
Barangolás az Óriások asztalán
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
7
18,5 km
5:30 óra
687 m
687 m
A Bükk fennsíkjának kellemes hangulatú kaszálórétjeit és panorámás mészkőszirtjeit fűzi fel túránk, mely a hegység két legmagasabban fekvő kilátópontját is kínálja. A körséta során egyszerre ismerkedhetünk meg a sok évszázados bükki erdőhasználat lenyomataival, a hatalmas rengeteg eredeti állapotával, illetve az évmilliók során kialakult karsztfelszín történetével.
??????
Gyalogtúra · Bükk-hegység
Kirándulás a Várhegy Erdőrezervátumban
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
11
8,4 km
2:45 óra
439 m
439 m
A Déli-Bükk kellemes tölgyeseiben kalandozó körtúrán felkapaszkodunk a környék legmagasabb csúcsára, a Várhegyre, ahol kilátó helyett ősi vármaradvány és egy erdőrezervátum fogad. Az erdei hangulatot csak a Várkúti turistaház és az előtte sütkérező kis tisztás töri meg. Megérdemelt piknikünk után, a visszaúton ismét vegyes erdővel borított völgykatlanban ereszkedünk Síkfőkútra. Hangulatos erdei körtúra a vár-hegyi erdőrezervátummal és egy bronzkori várral megkoronázva.
??????
Gyalogtúra · Bükkalja
Zarándoklat a Nagy-Egedre
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
2
11 km
3:15 óra
417 m
417 m
Lankás terepen, a várost övező szőlőkben és a Bükk legmesszebb nyújtózó tölgyesében jutunk fel a Nagy-Egedre, az egriek szimbolikus látóhegyére, hogy madártávlatból tekintsünk le a papok városára, a Bükk és a Mátra Palócföldben összeolvadó vidékére. Visszafelé a nyugati oldal meredek lejtője látványos panoráma-részleteket mutat, miközben érdekes tanösvényen ereszkedünk. Kiskertek labirintusában érünk vissza a városba a sokat látott egri vár falaihoz. Hangulatos túra szőlőkkel, kilátásokkal, tölgyesben kanyargó erdei utakkal.
??????
Gyalogtúra · Bükk-hegység
Barangolás az érsekség erdőiben
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
2
17,5 km
5:15 óra
697 m
697 m
Kellemes körtúránkkal a Dél-Bükk leghosszabban elnyújtózó vonulatát járjuk be Felsőtárkány és Eger között. A vár-hegyi erdőrezervátum peremén, a nemzeti park fokozottan védett területén az egyik utolsó bükki rengetegbe pillanthatunk be, míg a kilátópontokról, az Eged-hegy füves oldaláról és a Kövesdi-kilátó sziklás erdei tisztásáról a Bükk lábát, az Alföld fölé tornyosuló hátakat, valamint Palócföld hullámzó dombvidékét láthatjuk a végtelenbe nyújtózni. Tartalmas, hangulatos körtúra a Bükk utolsó, déli vonulatán, tölgyesekben, kilátópontok hátán.
??????
Gyalogtúra · Bükkvidék
„Látókövek" körtúrája a Bükk-fennsík peremén
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
5
12,9 km
4:15 óra
722 m
722 m
A Bükk nagy klasszikusa ez a Három-kőn át Tar-kőre, a hegység legmagasabb természetes kilátópontjára vezető túra. Egész évben sok kiránduló keresi fel a remek kilátópontot, ahogy az Országos Kéktúra útvonala is érinti - nem véletlenül. A Tar-kőről végig belátjuk a fennsík déli leszakadását, a Déli-Bükk völgyeinek és csúcsainak nagy részét, Egert és a Mátrát, de még a tokaji Nagy-hegy is kivehető jó időben. Kitérőt tehetünk a száz éve érintetlen Őserdőhöz, a bükki rengeteg szívéhez, majd visszafelé a Török úton egy különleges lejtőpihenőn, a leszakadó fennsíkperem hosszanti, vízszintes párkányán oldalazunk az idilli, öreg erdőben. Az útvonal látványban és hangulatban a legszebb bükki túrák egyike.
??????
Gyalogtúra · Bükkvidék
A Bükk belsejének legeldugottabb vidékein
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
19,1 km
6:40 óra
1 091 m
1 000 m
Túránk a bükki vadon központi részére vezet: a legvadregényesebb tájakra, messze a településektől. Az északnyugati erősségtől, a Gerennavártól egészen a legszélső dél-bükki látókőig, az Őr-kőig sorba járjuk a hegység legeldugottabb vidékeit. Három fokozottan védett területen keresztül kapunk egy jellemző szeletet a Bükkből. A Szalajka-völgy forrásokban és hangulatokban gazdag szurdoka, a Leány-völgy feletti sziklás Gerennavár történelmi kilátópontja és a fennsíkperemi kövek vadregényes vonulata mind elsőrangú túracélpont, amit ezen az útvonalon bejárhatunk.
??????
Gyalogtúra · Bükk-hegység
A Török úton a Bükk déli kapujához
ajánlott túra Nehézség könnyű
2
12,8 km
4:00 óra
559 m
559 m
Tekervényes túránkkal a Déli-Bükk mélyére kalandozunk, ahol a Hór-völgy felé magasodó sziklaormon felkeressük a már csak nyomaiban felsejlő Ódorvárat. A hely hangulata és pozíciója is impozáns. A sziklaszirtről feltáruló panoráma egyedi a Déli-Bükkben: szinte az egész fennsíkperemet belátjuk, míg a Hór-völgy mély bevágása a lábunk alatt kanyarodik ki a hegyek szorításából, hogy a lankás dél-bükki dombvidék erdői között az Alföld síkjába simuljon. A kirándulás végén még egy hasonlóan látványos hegyoldalt érintünk, ahol a teljes Bükk-fennsík, azaz annak déli pereme, sziklás csúcsai felsorakoznak, hogy a látvánnyal betelve visszatérjünk a Barát-völgy idilli hegyközi kaszálórétjeihez.

Kutyabarát túrák a(z) környéken

Fedezz fel többet , Egri járás területén

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp