Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása

Kutyabarát nyaralás, Edelényi járás területén

Észak-Magyarország, Magyarország

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Ha kutyával utazol akkor Edelényi járás kényeztetésben részesülsz. Ezen az oldalon javaslatokat állítottunk össze számos kutyabarát kiránduláshoz, ötletet étteremhez, szálláshoz, valamint néhány egyéb bennfentes tippet kutyatulajdonosoknak:
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

Kutyabarát túrák, Edelényi járás területén

??????
Gyalogtúra · Aggteleki Nemzeti Park
A Szelce-völgy, a karszt ékköve
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
2
15,8 km
4:15 óra
204 m
204 m
Jósvafő természeti értékekben gazdag környékének legszebb túraútvonala a Szelce-völgyön vezet keresztül. Tartalmas körtúránk ezt felfűzve az Aggteleki-karszt legjavát mutatja be. Az összetevők: karsztpatakok, tágas, horpadt legelők, vadregényes erdők, kilátások, no meg Szelcepuszta történelme.
??????
Gyalogtúra · Gömör-Tornai-karszt
A Telekes-völgy környékének kincsei
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
8,2 km
4:40 óra
456 m
456 m
A Szendrő feletti alacsony vonulatok meglepően nagyszerű túraterepet rejtenek: a Telekes-patak szurdokát és a Korlát-hegy hosszú hátának füves kilátópontjait. Mindkettő kárpáti hangulatot idéz.
??????
Gyalogtúra · Aggteleki-karszt
A kurucok központjában, a karsztvidéken
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
1
15,1 km
4:15 óra
404 m
404 m
Túránk Gömör és Torna festői határvidékére kalauzol: a középkori eredetű falmaradványokkal letűnt dicsőségére emlékező Szádvár kilátópontjára, majd a világháború idején felszámolt Derenk romközségbe tartunk, ahol már a természet, a vadállatok vették vissza a tágas, fennsíki medencét. Bejárjuk a Ménes-völgy kacskaringózó szalagját is, melyet az erdővel takart hegyoldalak hosszan kísérnek Szögliget meghitt falujáig. Sziklás szirt; sűrű rengeteg; széles medence és erdős völgyfüzér; zegzugos, borókás rétek; valamint patakparti égermocsarak kísérnek végig utunkon az Aggteleki-karszt elvarázsolt világában.
??????
Gyalogtúra · Aggteleki-karszt
A szerény léptékek hazájában, a Galyaság dombjain
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
17,6 km
4:50 óra
449 m
629 m
Kiadós túránk az Aggtelek környéki vidék félreeső részére, a Galyaság dombjai közé vezet. Látványos karsztjelenségek helyett itt alacsony hátak erdőfoltjai, szelíd panorámák és elnéptelenedő, régies megjelenésű falvak képezik az út díszleteit.
??????
Gyalogtúra · Szalonnai-hegység
Zarándokút a Szalonnai-hegység remetéihez
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
12,3 km
3:30 óra
407 m
407 m
Az alig pár négyzetkilométeres Szalonnai-hegységben teszünk hangulatos körtúrát a rejtett zugok felkeresésével. Felkeressük hazánk legépebben megmaradt pálos kolostorromját, fokozottan védett erdőbe és hangulatos karsztvidékre látogatunk a Hármas-hegy körül. Elvonulós zarándoklat hazánk egyik legeldugottabb vidékén, a Bódva-völgy kanyarulatában.
??????
Falusi szálláshely · Sajó-Hernád-medence
Vár-Lak vendégház
A vendégház a Szendrői-hegység ölelésében, a Bódva völgyében található, az Aggteleki Nemzeti Park szomszédságában. A közelében több jelzett turistaút halad. A Vár-Lak vendégház is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Gyalogtúra · Aggteleki-karszt
Barangolás a zsombolyokat rejtő rengetegben
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
16,1 km
4:40 óra
637 m
637 m
Körtúránkkal beleveszünk az Alsó-hegy, a Bába-völgy és a Vecsem-bükk misztikus erdőségébe, ahol hazánk különleges barlangjait, keletkezésük okait kutatjuk - természetesen csak a felszínen. Hogy mit rejt az Alsó-hegy rengetege, e töbrökkel hullámos karsztvidék, azt csak személyesen tapasztalhatjuk meg az ősi hangulatú világ kulisszái mögé lépve. Bár a mélység titkait csupán a barlangászok láthatják, a barlangok, zsombolyok bejáratánál átérezhető a párás sötétségbe vesző üregek atmoszférája. Mohás fatörzsek és sziklák labirintusában barangolunk; a sűrű erdőségek palástját mindössze a fennsíki kaszálók, valamint a falu körüli rétek nyitják fel.
??????
Gyalogtúra · Szendrői-rögök
Vándorlás a Cserehát kies halmain
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
19,9 km
5:30 óra
557 m
557 m
Hazánk egy szinte elfeledett, ritkán járt vidékén barangolunk megannyi történelmi emlék körül. Érintjük Szendrő mindkét várhelyét, a Bebek és a Felsővár maradványait. Átkelünk a galvácsi dombokon, ahol az 1956-os eseményekre emlékezik a falu körüli tanösvény. Meszesre az Árpád-kori alapokon nyugvó református templomnál érkezünk. Nagy ívben kanyarodunk vissza a Bódva völgye felé a Rakacai-víztározó déli partján, ahol a háború után újjáépülő gazdaságot vízzel ellátó mérnöki alkotás csillog a lankás dombhátak között. Végül Csehipuszta évszázados majorja felett ereszkedünk vissza az egykori megyeszékhelyre, a Bódva-parti őrhelyre, Szendrőre.
??????
Hostel / ifjúsági szállás · Gömör-Tornai-karszt
Szalamandra-ház (Szögliget)
A szögligeti Ménes-völgy bejáratánál található Szalamandra-ház az Aggteleki Nemezeti Park ökoturisztikai bázisaként üzemel. Erdei iskolaként nemcsak magánszemélyek elszállásolására, de osztálykirándulások és egyéb iskolai foglalkozások lebonyolítására is alkalmas.
??????
Kemping · Gömör-Tornai-karszt
Szalamandra-ház (Szögliget) - Kemping
A szálláshely különlegessége - fekvése mellett -, hogy az Aggteleki Nemzeti Parkban másutt kempingezni, a védett terület zavartalanságának biztosítása érdekében, nem lehet.

Fedezz fel többet , Edelényi járás területén

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp