Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása

Kutyabarát nyaralás, Bélapátfalvai járás területén

Észak-Magyarország, Magyarország

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Ha kutyával utazol akkor Bélapátfalvai járás kényeztetésben részesülsz. Ezen az oldalon javaslatokat állítottunk össze számos kutyabarát kiránduláshoz, ötletet étteremhez, szálláshoz, valamint néhány egyéb bennfentes tippet kutyatulajdonosoknak:
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

Kutyabarát túrák, Bélapátfalvai járás területén

Balla-barlang, az őskori lakóhely
Gyalogtúra · Bükk-hegység
Körtúra Répáshutáról a Bükk-fennsík pereméhez
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
4
14,3 km
4:30 óra
645 m
645 m
A Déli-Bükk és a fennsík határvidékére kalauzol túránk Répáshuta kezdő- és végponttal. A nyomvonal barlangokat, kilátópontokat, geológiai érdekességeket fűz fel, és útközben a környék történelmével is ismerkedünk.
Az elbányászott Bél-kő fölött
Gyalogtúra · Bükkvidék
A Bél-kő sziklavilága
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
21
15,5 km
5:05 óra
762 m
762 m
Bélapátfalva látképét a csipkésre bányászott Bél-kő uralja, de a monstrum mögötti erdőket és egy nagyszerű sziklakilátót is felfűz körtúránk. Sűrített ízelítő a Bükk-fennsík nyugati végéből.
A Bükk-fennsík a Felsőtárkány melletti rétről
Gyalogtúra · Bükk-hegység
Őr-járat a Bükk hátsó kertjében
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
1
24,3 km
7:15 óra
885 m
885 m
A Bükk-fennsík nyugati elvégződése félreeső, hosszú meneteléssel látogatható zuga a hegységnek. Kiadós vándorlásunkat emlékezetes panorámák jutalmazzák: a felbontott Bél-kő döbbenetes sziklaudvara és az Őr-kő éles letörése. A magaslati élményeket pedig a fennsík és a Pes-kő-völgy fejezetének természetesen kaotikus erdei viszonyai egészítik ki.
Huta-rét
Gyalogtúra · Bükkvidék
Barangolás az Óriások asztalán
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
9
18,5 km
5:30 óra
687 m
687 m
A Bükk fennsíkjának kellemes hangulatú kaszálórétjeit és panorámás mészkőszirtjeit fűzi fel túránk, mely a hegység két legmagasabban fekvő kilátópontját is kínálja. A körséta során egyszerre ismerkedhetünk meg a sok évszázados bükki erdőhasználat lenyomataival, a hatalmas rengeteg eredeti állapotával, illetve az évmilliók során kialakult karsztfelszín történetével.
Alkonyat a falu felett a lefelé vezető útról
Gyalogtúra
A lipicai ménestől a Millenniumi-kilátóig
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
4
5,7 km
2:10 óra
379 m
379 m
Egy rövid körrel a falu felett belekóstolunk a bükki erdők hangulatába, érintve a környék legjobb kilátópontját, ahol térképszerűen pillantunk a Szilvás körüli terepre, a Bükk-fennsík nyugati peremére és Palócföld girbegurba vidékére. Kényelmes túra a nemzeti park tanösvényének kalauzolásával családoknak, kirándulóknak a lipicai ménes és a ropogós pisztráng szomszédságába.
A Sebes-víz vízesése
Gyalogtúra · Bükkvidék
A karszt világa – Ómassa körül a fennsíkon
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
3
20,4 km
6:15 óra
782 m
782 m
A Bükk karsztjelenségeinek tárházát, tájhasználatának pedig látványos lenyomatait vonultatja fel ez a hosszú, mégsem megerőltető útvonal. Ómassa mély völgyéből indulva napfényben fürdőző kaszálóréteket, a legmagasabban álló kilátót és a hegység legszebb vízesését látogatjuk meg.
Az újszülött Szalajka-patak duzzasztott tükrébe tekintő Istállós-kő bükköse
Gyalogtúra · Bükkvidék
A Bükk tetején
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
7
8,3 km
3:20 óra
616 m
616 m
A Bükk legmagasabb pontjainak hatékony, sportértékkel bíró megközelítése, ahol érintjük a hegynek is nevet adó, látványos forrásbarlangot. Ez a könnyen megközelíthető üreg a Szalajka-patak egykori kifolyásaként impozáns csarnokkal, közel hatvan méter hosszú üreggel horpad a hegy belsejébe. A felette vezető útvonal az egyik legmeredekebb a hegységben, mindazonáltal öreg bükkök között hódítjuk meg a Bükk csúcsát - azaz a sokáig legmagasabbnak tartott csúcsot, ami a modern méréseknek köszönhetően lecsúszott a második helyre. Szerencsére a listavezető sincs messze, így egy rövid kitérővel megnézhetjük a Szilvási-kőt is.
Pirkadat a Déli-Bükk felett a Három-kő tetejének rétjéről
Gyalogtúra · Bükkvidék
„Látókövek" körtúrája a Bükk-fennsík peremén
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
7
12,9 km
4:15 óra
722 m
722 m
A Bükk nagy klasszikusa ez a Három-kőn át Tar-kőre, a hegység legmagasabb természetes kilátópontjára vezető túra. Egész évben sok kiránduló keresi fel a remek kilátópontot, ahogy az Országos Kéktúra útvonala is érinti - nem véletlenül. A Tar-kőről végig belátjuk a fennsík déli leszakadását, a Déli-Bükk völgyeinek és csúcsainak nagy részét, Egert és a Mátrát, de még a tokaji Nagy-hegy is kivehető jó időben. Kitérőt tehetünk a száz éve érintetlen Őserdőhöz, a bükki rengeteg szívéhez, majd visszafelé a Török úton egy különleges lejtőpihenőn, a leszakadó fennsíkperem hosszanti, vízszintes párkányán oldalazunk az idilli, öreg erdőben. Az útvonal látványban és hangulatban a legszebb bükki túrák egyike.
Eső utáni pára lepi a lucfenyvest a Kis-fennsíkon
Gyalogtúra · Bükkvidék
Körtúra a Bükk fennsíkjain
ajánlott túra Nehézség nehéz nyitva
1
19,5 km
5:50 óra
746 m
746 m
Rengeteg látnivalót és élményt felvonultató körtúránk a Bükk-fennsík tájaira kalauzol el. Az útvonal hosszú, és a sok megálló elég időt kíván, ezért érdemes két vagy három naposra tervezni bükki tartózkodásunkat úgy, hogy az érintett hegyi szállások valamelyikén megalszunk, vagy sátorral vándorlunk. Ebben az esetben a nyomvonalunkon kívül eső érdekes helyszínek meglátogatására is kényelmesen lesz lehetőség.
A Kis-tó a Szikla-forrás előtt a Szalajka-völgy egyik smaragdzöld ékköve
Gyalogtúra · Bükkvidék
Pillantás a múltba a Szalajka-völgy körül
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
4
15,9 km
5:00 óra
682 m
682 m
A Bükk-hegység jellegzetes szeletét járjuk be a legnépszerűbb szurdokvölgyből a fellegvárként tornyosuló fennsíkra és annak sasbércszerű őrtornyára. A Nyugati-Bükk talán egyik legtartalmasabb, legnépszerűbb útvonalán a Szalajka-völgy természeti és kulturális látványosságokkal teli szakaszától a fennsíki kaszálórétek idilli vidékén keresztül érjük el a történelmi időkre visszatekintő hegyormokat. Az Őr-kő és a Kelemen széke természeténél fogva rátermett módon évezredek óta tölti már be védelmi szerepét. A kilátás magával ragadó ezen a településektől félreeső vidéken. Utunkon gazdag élővilág és meghitt erdei környezet kísér végig.

Fedezz fel többet , Bélapátfalvai járás területén

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp