Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása

Kilátóhely, Észak-Magyarország területén

Magyarország

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Számos felfedezni való vár rád , Észak-Magyarország területén. Segíteni szeretnénk, éppen ezért összeszedtük a legszebb látnivalókat és a releváns pontokat neked a következő kiránduláshoz.
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

The 10 Most Beautiful Kilátóhely , Észak-Magyarország területén

??????
Kilátóhely · Keleti-Cserhát
Béri Nagy-hegy (kilátóhely)
A hegy oldalában fekvő hajlott andezitoszlopokhoz hasonló formakincs található a hegytető közelében is, melyről pazar kilátásunk nyílik a környező vidékre.
??????
Kilátóhely · Gömöri-erdőhát
Pogányvári-szikla
A Pogányvári-szikla a határon emelkedő Gömöri-erdőhát egyik illusztris kilátóhelye és impozáns sziklaképződménye.
??????
Kilátóhely · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
1
Könnycsepp-tó és pálos kolostorrom (Óhuta)
Óhuta szélén, már erdőparaván rejtekében, festői fekvésű réten fekszenek a pálos kolostor romjai és a pihenőhelyekkel körülvett, forrásból táplált Könnycsepp-tó.
??????
Kilátóhely · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Babuka-tó és Forrás-rét
A Tokaji-hegység természeti szépségeit, kivételes domborzati adottságait sűríti kilátásába az Óhuta melletti Babuka-tó és annak rétje. A Háromhuta völgyére nyíló, lebilincselő panoráma pazar hegyvidéki tájat, vérbeli kárpáti hangulatot tár a fáradságos kaptatót leküzdő látogatók elé.
??????
Kilátóhely · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Czárán-pihenő (Középhuta)
A Középhuta fölötti lejtők egyik félreeső, mégis szép kilátópontja a Czárán-pihenő, amely panorámájával érzékelteti a falu környékének szigorú domborzati adottságait.
??????
Kilátóhely · Medvesvidék
Pécs-kő
A Pécs-kő dermesztő bazaltmonolitja az erdő szövetét átlyukasztva hatol a lombok fölé, merész alakját a rá vezető ösvény kötéllel biztosított szakasza is kiemeli. Tetejéről izgalmas, hegyvidéki körpanoráma nyílik.
??????
Kilátóhely · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Amadé-szikla és várrom
A Nagy-Amadé-hegy 656 méteres magaslatának tetején található, alig észrevehető várrom mellett pazar sziklakilátóra lelhetünk. Panoráma nyílik a Zemplén belsejére és a Milic-csoportra.
??????
Kilátóhely · Mátra-hegység
1
Sas-kő
A Mátra vadregényes keleti gerincének talán legmegkapóbb, de mindenképpen legvadabb pontja a Sas-kő kiszögellése, egy keskeny sziklagerinc panorámás orma, ahonnan szokatlanul intenzív a magasságélmény. Különlegessége, hogy páratlan módon használhatjuk ki róla a Mátra-gerinc fekvését: néhány méteren belül a Kárpátok és az Alföld felé is kileshetünk.
??????
Kilátóhely · Medvesvidék
Bárnai Nagy-kő
A Medves-vidék hatalmas bazaltlepényét körülbástyázó vulkáni kúpok egyike, a döbbenetes tömegű bárnai Nagy-kő lényegében egy élesen elkülönült sziklatű a hegykazalban. Tetején állva lélegzetelállító a panoráma, a felsebzett, nyers kőzet pedig szokatlan formavilágától izgalmas.
??????
Kilátóhely · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Nagy-Péter-mennykő
A Tokaji-hegység belső területének neves kilátóhelyei közül a legmagasabb elhelyezkedésű, melynek tetejéről széles panorámában tárul elénk a hegyvidék szerkezete és végtelen erdőrengetege.
Didn't find what you were looking for?

Find many more places to visit here

Search

Vélemények

  10
Réka véleménye: Könnycsepp-tó és pálos kolostorrom (Óhuta)
2022-04-24 · Közösség
Gyönyörű rét, vonzó a nyugalom, amit áraszt. Jó itt lenni!
Mutass többet!
Mutass többet Mutass kevesebbet!

Kilátóhely a(z) környéken

Fedezz fel többet , Észak-Magyarország területén

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp