Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása

Kilátó, Észak-Magyarország területén

Magyarország

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Számos felfedezni való vár rád , Észak-Magyarország területén. Segíteni szeretnénk, éppen ezért összeszedtük a legszebb látnivalókat és a releváns pontokat neked a következő kiránduláshoz.
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

The 10 Most Beautiful Kilátó , Észak-Magyarország területén

??????
Kilátó · Mátravidék
2
Sástói kilátó
A kilátó tetejéről madárperspektívából szemlélhetjük hazánk legmagasabban fekvő tavát és a Mátra dimbes-dombos vidékét. Tiszta időben a főváros felett húzódó Budai-hegység, sőt az Alföldön kanyargó Tisza is kivehető. 
??????
Kilátó · Bükk-hegység
17
Millenniumi kilátótorony, Kalapat-tető (Szilvásvárad)
A kilátó a Bükk-fennsíkhoz északról csatlakozó gerincek egyikének végén, a 612 méter magas Kalapat-tetőn áll. Felső szintjéről Szlovákia és a Bükk-fennsík legmagasabb része tárul föl. A Millenniumi kilátó is kedvezményekkel várja a Természetjáró Kártya tulajdonosokat. Tudj meg többet a Természetjáró Kártyáról (TEKA), a kedvezményekért kattints ide!
??????
Kilátó · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Gombos-hegyi Feltámadás kápolna és kilátó (Hercegkút)
2010-ben épült fel a Hercegkút egyik világörökségi pincesoráról híres Gombos-hegy tetején, a kálvária 15. stációjaként a különleges formájú Feltámadás kápolna, amely egyedi módon kilátó is egyben: a Tokaj-Hegyalja és a Tokaji-hegység vonulatai mellett a Bodrogközbe is bepillanthatunk a tetejéről.
??????
Kilátó · Mátra-hegység
1
Galya-kilátó (Péter hegyese)
Az Országos Kéktúra nyomvonalán található építmény 2014-ben újult meg. Azóta több építészeti díjat is nyert a páratlan panorámát biztosító, bivakszállásokkal is ellátott kilátó.
??????
Kilátó · Sajó-Hernád-medence
Felsővár-kilátó (Szendrő)
A szendrői Felsővár romjai mellett épült fel a faszerkezetes kilátó 2012-ben, az egykori lőportorony helyén.
??????
Kilátó · Eperjes-Tokaji-hegyvidék
Megyer-hegyi kilátó
A Megyer-hegyi kilátó alatt a Bodrog síkjának és a Tokaji-hegység erdőségének zöldje találkozna, ám kettejük közé a hegyalji táj szőlői, földjei és települései ékelődnek. Ezt a tartalmas, hármas „randevút" kínálja a hegyvidék szélére épült messzelátó.
??????
Kilátó · Mátra-hegység
2
Vörös-kői kilátó
A Vörös-kő kilátójából a Mátrától északra elterülő, dombokban és hegyekben bővelkedő tájra nyílik panoráma. A távolban a Felvidék hegyei is látszanak tiszta időben.
??????
Kilátó · Bükkvidék
Millenniumi-kilátó (Cserépfalu)
Cserépfalun a Berezdalja út felett található a 2000-ben épült Millenniumi-kilátó. Formája egy kaptárkőre emlékeztet, az ablakok képezik a fülkéket.
??????
Kilátó · Bükkvidék
Millenniumi-kilátó (Bogács)
A Bükkalja termálfürdőjéről híres településén, Bogácson találjuk a falu melletti dombon épült, földszintes, helyi vörös kőből épített  kilátót.
??????
Kilátó · Bükkvidék
5
Petőfi-kilátó (Bálvány)
A Bükk legmagasabb kilátópontja a Bánkút fölötti 956 méteres magaslaton álló torony. Felső szintjéről tiszta időben lenyűgöző panoráma nyílik a Felvidék hegyeire és a Bükktől északra eső magyarországi domb- és hegyvidékekre. Különlegesen tiszta időben az Északi-középhegység összes tagját, valamint a Felvidék számos magashegységét is láthatjuk.
Weren't able to find what you were looking for?

Find many more places to visit here

Search

Vélemények

  54
Zoltán véleménye: Kis-dél-kilátó (Bükkszentkereszt)
2022-06-29 · Közösség
Idén májusban egy geocaching rendezvény miatt töltöttünk egy hosszú hétvégét a Bükkben és Bükkszentkereszten volt a szállásunk. Természetesen a kilátót is megnéztük, ahonnan remek panoráma nyílik a falura és a környező hegyekre. A naplemente csodás volt. :)
Mutass többet!
Fénykép: Kelemen Zoltán, Közösség
Fénykép: Kelemen Zoltán, Közösség
Fénykép: Kelemen Zoltán, Közösség
Fénykép: Kelemen Zoltán, Közösség
Fénykép: Kelemen Zoltán, Közösség
Fénykép: Kelemen Zoltán, Közösség
Zsolt véleménye: Dobogó-tetői kilátó
2022-05-09 · Közösség
A mérőtorony átlagos állapotban van, gondolom a szerző "hivatalból" nem mondhatta azt, hogy bátran menjetek fel, hiszen tényleg ki van rá írva, hogy "tilos és életveszélyes". A belső vasszerkezet teljesen jó állapotban van, jobb mint pl a Gerecse tetején, de sok más csúcson is hasonló van. Látszik, hogy sokan használják, fényesre van kopva. A kilátás nagyon jó, de pár éven belül a fák ki fogják takarni a keleti irányt, ezért aki szeretné, minél előbb nézze meg.
Mutass többet!
Fénykép: Bácskai Zsolt, Közösség
Mutass többet Mutass kevesebbet!

Kilátó a(z) környéken

Fedezz fel többet , Észak-Magyarország területén

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp