Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása

Kerékpártúra, Szobi járás területén

Közép-Magyarország, Magyarország

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Egy Kerékpártúra , Szobi járás területén mindig emlékezetesnek ígérkezik. Nézz körül az útikalauzunkban, vagy töltsd fel a legjobb túráidat a felületre a túratervező segítségével.
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

The 10 Most Beautiful Kerékpártúra , Szobi járás területén

Kerékpártúra · Nógrádi-medence
Börzsönyi kerékpáros túra a Nagy-völgyben
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
1
47,4 km
3:56 óra
706 m
706 m
Lehetsz kerékpáros vagy bakancsos turista, pihenésre vágyó vagy felfedező kedvtől hajtott természetjáró, a börzsönyi Nagy-völgyben biztosan megtalálod a számításod!
Nógrád vára az öregtorony csonkjával
Kerékpártúra · Börzsönyvidék
Transzbörzsöny kerékpártúra - Nógrád várától a Dunakanyar szegletéig
ajánlott túra Nehézség közepes
63 km
6:00 óra
956 m
1 060 m
A Börzsöny vulkanikus eredetű masszívumán nem egyszerű átvágni, gyakorlatilag két, kelet-nyugati irányú útvonalon lehet ezt megtenni anélkül, hogy elővennénk a mountain bike-ot, és keményebb terepre merészkednénk – ez a túra a hegység keleti lábaitól délnyugati csücskéig vezet hegyen-völgyön, erdőn-mezőn.
Pénzásás előtt
Kerékpártúra · Nógrádi-medence
Nagyoroszi - Kemence - Szob
ajánlott túra Nehézség közepes
64,6 km
7:10 óra
560 m
688 m
Nagyoroszi vá. - Kemence - Bernecebaráti - Tésa - Vámosmikola - Ipolytölgyes - Letkés - Ipolydamásd - Szob
Grandioser Donaublick von der Visegrader Burg aus
Kerékpártúra · Visegrádi-hegység
Von Nagymaros nach Budapest - 21. Tag - Den Neckar rauf und die Donau runter - Radeln bis das Meer schwarz wird
ajánlott túra Nehézség közepes
90,4 km
10:00 óra
359 m
361 m
Nach einem Besuch der Oberen Visegrader Burg führt der Donauradweg nach Vac und dann in die Ungarische Hauptstadt Budapest hinein. Eine Stadt mit dem Flair von Paris - nur eben deutlich kleiner!
Ankunft in Esztergom
Kerékpártúra · Komárom-Esztergomi-síkság
Von Komarom nach Nagymaros - 20. Tag - Den Neckar rauf und die Donau runter - Radeln bis das Meer schwarz wird
ajánlott túra Nehézség közepes
86,8 km
9:00 óra
62 m
70 m
Diese Etappe führt auf Slowakischer Seite, also nördlich an der Donau entlang. Durch die grünen Auen geht es nach Esztergom, der ehemaligen Hauptstadt Ungarns. Am Abend geht es dann entlang des Donauknies bis Nagymaros.
Kerékpártúra · Börzsönyvidék
Szob - Párkány - Esztergom - Szob körtúra
ajánlott túra Nehézség közepes
1
32,8 km
2:17 óra
137 m
144 m
Kilátásban gazdag, emelkedőben szegény kerékpáros körtúra. A túra során átszelünk határokat, folyókat, Ipoly- és Dunahidakat. Szob vasútállomástól indulunk, ahonnan a vasút alatt kanyarodó aszfaltos úton beérkezünk a település központjában. Az ott található kereszteződésben a macskaköves útra, jobbra térünk, amely út az Ipolyhoz, egyúttal az államhatárhoz visz. Amikor a bicikliúton elmegyünk a vasúti híd (Sávoly-híd) alatt, egyből keressük a jobb kéz felől induló kis ösvényt, amin rövidesen felkanyarodunk a vasúti híd gyalogos / biciklis sávjára. A híd (2022 nyara) gyalogosan és kerékpárral biztonságosan járható. A híd túloldalán már Szlovákia, de magyarlakta vidékre érünk, így idegennyelv tudása az út felvidéki részén egyáltalán nem szükséges. Amint átmegyünk a hídon, jobb kéz felől egy kis ösvényt keressünk, amely levezet a híd alá, ahol egy földutat találunk. Az út bal kéz felé eső irányba induljunk el a biciklivel, rövidesen beérünk Helemba faluba. Ott az épülő új Ipolyhídnál bal kéz irányába rákanyarodunk az aszfaltos főútra, amely út Garamkövesden keresztül Párkányba visz. Garamkövesdig az út nem forgalmas, autók ritkán járnak rajta. Az út egyszer keresztezi a vasutat is, ott óvatosan, a bicikliről leszállva érdemes átkelni a síneken. Garamkövesden (szintén magyar falu) egy kereszteződésbe érünk, ahol balra kanyarodunk Párkány (Štúrovo) irányába. Ez a főút már forgalmasabb, mint a korábbi, de itt sem kell félni. Az úton haladva áthaladunk a Garam folyón, majd Párkány határában balra (ami a valóságban: tovább egyenesen) szükséges térni ahhoz, hogy beérjünk a városba. Párkányban érdemes lemenni a parti sétányra, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Esztergomra és a Mária Valéria-hídra. Esztergomba Párkányból a Mária Valéria-hídon keresztül megyünk, ahol érdemes a járdát használni. Esztergomban utunk elvezet a várhoz és a bazilikához, ahonnan egy rövid kertvárosi szakaszt követően kiérünk a Dunapartra, ahol már bicikliúton folytatjuk az utunkat a szobi rév irányába. A bicikliút mellett bal kéz felől a Duna túloldalán azokat a hegyeket és erdőket látjuk, ahonnan érkeztünk. A bicikliút egy idő után véget ér, ott a Visegrád irányába tartó útra térünk Visegrád (Szentendre) irányába. Az úton érdemes óvatosan vezetni, mivel főútról van szó. A rövid főúti szakaszt követően a jól kitáblázott kereszteződésben balra térünk a szobi rév irányába. A rév óránként visz át a Dunán a túlpartra. A jegyet a réven csak készpénzzel lehet megváltani. 2022 nyarán egy biciklivel utazó személynek a jegy kb 1400 Ft volt. A túlparton már az ismert Szob köszönt minket, ahol a vasútállomásnál véget ér túránk.
Cyclists along the Danube
Kerékpártúra · Komárom-Esztergomi-síkság
Danube Bend to Budapest (shorter version)
ajánlott túra Nehézség könnyű
58,2 km
4:30 óra
82 m
77 m
Cycle through traditional Hungarian towns and villages until you reach Szentendre and take a short ferry into Budapest to shorten your day.
Kerékpártúra · Visegrádi-hegység
Dunakanyar körtúra
ajánlott túra Nehézség könnyű
69,5 km
4:50 óra
196 m
264 m
70 km. a csodálatos Dunakanyarban. Váctól Szobig végig kiépített kerékpárúton. Pilismaróttól Tahiig már kevésbé vidám a helyzet. Visegrádon és Dunabogdányban fellelhető némi kerékpárút, a többit sajnos a 11-es úton kell megtenni.
Esztergom
Kerékpártúra · Duna menti síkság
Vac to Esztergom
ajánlott túra Nehézség könnyű
43,4 km
4:00 óra
35 m
70 m
Today cycle one of the highlights of your tour, the Hungarian Danube Bend, acclaimed as one of the most beautiful sections of the Danube.
Budapest
Kerékpártúra · Budapest
Danube Bend to Budapest (longer version)
ajánlott túra Nehézség könnyű
81,5 km
6:30 óra
92 m
97 m
This alternative route is for those looking to cycle all the way into Budapest by skipping the ferry from Szentendre towards the end.
Weren't able to find what you were looking for?

Discover many more routes in the Route Finder

Open the Route Finder

Try planning your own routes

Open the Route Planner
Customize your search!

Vélemények

  2
Csaba véleménye: Szob - Párkány - Esztergom - Szob körtúra
2022-12-25 · Közösség
Szép kilátás: természet és épített örökség.
Mutass többet!
Mikor voltál a túrán? 2022-08-07

Hasonló tevékenység: , Szobi járás területén

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp