Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja

Kerékpártúra, Oroszlányi járás területén

Közép-Dunántúl, Magyarország

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Egy Kerékpártúra , Oroszlányi járás területén mindig emlékezetesnek ígérkezik. Nézz körül az útikalauzunkban, vagy töltsd fel a legjobb túráidat a felületre a túratervező segítségével.
  • Saját térkép
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

The 10 most beautiful bike rides , Oroszlányi járás területén

A bánhidai Erőmű-tó a híres Bokodi-tóra hajaz a kis tóparti nyaralókkal
Kerékpártúra · Vértes és vidéke
Bányász-kör az Által-ér mentén
ajánlott túra Nehézség közepes
4
51,6 km
3:38 óra
282 m
282 m
Jó szerencsét! – valószínűleg mindenki értené, és viszonozná a bányászok hagyományos köszöntését ezen a túrán, mely Oroszlányról indul az Által-ér mentén épített új bringaúton. Környe és Oroszlány érintésével a Vértes északi lábánál csendben meghúzódó falvakban térünk vissza a kiindulópontra, a bányászmúlt emlékeit, tavakat, titokzatos várat is felfedezve a körülbelül 50 kilométeres túra során.
A Csákberény és Csókakő közötti Ezerjó Borúton
Kerékpártúra · Vértes és vidéke
Vértesi nyolcas kerékpártúra
ajánlott túra Nehézség nehéz nyitva
1
90,9 km
12:00 óra
988 m
988 m
A Vértes elég „szelíd” ahhoz, hogy bringával nekivágjunk megcsodálni e cseppnyi Magyarországot - ahogy tájképi változatossága miatt gyakran hívják. Zömében erdészeti feltáró utakon, egy nyolcast formázva barangoljuk be e lenyűgöző tájegységet.
Kerékpártúra · Komárom-Esztergomi-síkság
Tatáról Majkra a tavak mentén, 8 tó +2
Nehézség könnyű
23,8 km
1:40 óra
63 m
7 m
A Tatai medence egyik legszebb kerékpártúrája. 8 tavat csodálhatunk meg utunk során.
Kerékpártúra · Vértes és vidéke
Vértes 22.08.11.
37,4 km
2:50 óra
358 m
358 m
Várgesztesen nyaraltunk és természetesen vittünk bringát is. Benivel az egyik nap strandolás helyett tekertünk egy jót. Megnéztük a Bányászati Múzeumot, érintettünk néhány tavat és tekertünk erdőben is Várgesztes - Vérteskozma - Kőhányáspuszta - Oroszlány - Kecskéd - Környe - Vértessomló - Várgesztes
Kerékpártúra · Vértes és vidéke
Túratervezés ekkor: 2021-06-19
Nehézség közepes
72,7 km
5:20 óra
651 m
651 m
Nagy melegben vágtunk neki. Várgesztesről Vérteskozmára erdei úton kezdtünk,majd onnan laza ereszkedés Gántig. Tovább csorogtunk Csákberényig,ahol szeretett nagynéném,Lakos Imréné Piroska emlékhelyénél időztünk kicsit. Hosszabb déli pihenőt Csókakő vára alatt tartottunk. A hullámos kerékpárúton tekertünk tovább Mórig, majd Pusztavámon Vértesszentkereszt bencés romjai felé fordultunk. Innen már inkább ereszkedtünk Oroszlányig,Környéig,majd enyhe,de a kör végén meredeknek tűnő emelkedő Várgesztesig.
Kerékpártúra · Mezőföld
Túratervezés ekkor: 2021. aug. 20. 11:48:00
80,8 km
5:35 óra
345 m
283 m
Székesfehérvár-Csókakő-Vértesszőlős
Kerékpártúra · Komárom-Esztergomi-síkság
Túratervezés ekkor: 2021. aug. 20. 12:22:04
25,9 km
1:47 óra
76 m
38 m
Tata-Tatabánya-Környe-Oroszlány
Kerékpártúra · Vértes és vidéke
Csákberény kör kerékpár aszfalton végig
53,4 km
3:34 óra
671 m
671 m
Erdőben aszfalton végig és autók nélkül (kis kivétellel Móron), Bencés kolostor, Ezerjó, Madarak az égen, Tavak, Új kerékpárút szakaszok
Kerékpártúra · Vértes és vidéke
piszkozat 2022. július 3.-ról/ről
nyitva
90,8 km
12:00 óra
1 161 m
988 m
Kerékpártúra · Vértes és vidéke
Vértes túra, aszfalt
nyitva
90,9 km
12:00 óra
989 m
988 m
Weren't able to find what you were looking for?

Discover many more routes in the Route Finder

Open the Route Finder

Try planning your own routes

Open the Route Planner
Customize your search

Vélemények

  5
Balázs véleménye: Bányász-kör az Által-ér mentén
2022-09-12 · Közösség
Meglepően élvezetes körtúra, érdemes végig tekerni. Én egy trekking kerékpárral mentem, 1-1 rövideb szakaszt leszámítva teljesen komfortos vele. Oroszlánytól remek minőségű és új bringaúton lehet tekerni majdnem egészen Tatabányáig ( https://www.facebook.com/oroszlanybicout ). Útközben érdemes megpihenni a Fácánkert sörözőben (https://www.google.com/maps/place/F%C3%A1c%C3%A1nkert+S%C3%B6r%C3%B6z%C5%91/@47.562253,18.3540277,16z/data=!3m1!4b1 ), kedves kis retró hangulat fogad. Ez az Által-ér mentén, még a Bánhidai Erőmű előtt van, útközben tábla is felhívja a figyelmet. Az erőmű tava mentén néhol murvás / kavicsos talajon kell haladni, illetve a Tatabányáról kifelé vezető úton rossz, töredezett útpadkára. Várgesztesen egészen a várig nem lehet feltekerni, az utolsó kb. 200m már nem alkalmas bringázásra. Meredek nagyon és hatalmas méretű, szabálytalan formában lerakott és egymás közt óriási közöket hagyó köves út van itt. Visszaindulva még Vértessomló előtt balra kell letérni és egy csodaszép mezőn átbiciklizni. Ez is földút, néhol szép sima, néhol elég rázós. Majkpuszta előtt, mikor a bringás útvonal keresztezi az Oroszlányi útat, meglehetősen rossz minőségű nyomon kell haladni, ami a tó mellett ráadásul egy rozoga állapotú és keskeny fahídon vezet át. (Szerencsére - ha ez már összeroskad, vagy valami egyéb szerencsétlenség éri - ki lehet kerülni. Itt fel lehet tekerni a Remeteséghez, majd mellette tovább haladva a Bányászati múzeumhoz. (Ennek bejárása önálló program is lehet, több órát el lehet tölteni ott). A fogadó épületben van ital és nasi automata (csak kp-val működik), illetve a mosdókba is be lehet "kéredzkedni". Majkpusztát elhagyva erdei úton haladunk, de szép síma. Kb 1 km után - a Kecskédi Repülőtér előtt - jutunk vissza az Oroszlányba vezető kerékpárútra.
Mutass többet!
Mikor voltál a túrán? 2022-09-10
Lajos véleménye: Bányász-kör az Által-ér mentén
2021-05-03 · Közösség
Mindenképpen megcsinálandó . Az uton számtalan evés ívás lehetőség van még a vége felé is . Ajánlom én is hogy abban az írányban tegyük meg a kört ahpogy az a túraleírásban van . Kb. csak az út fele megy kiépített kerékpárúton , a második fele kevésbé forgalmas közúton megy és a vége köves , erdei út . Ez egy kicsit próbára teszi a kerékpár gumiait . Az út végén a Bányászeti múzeum , és a MAJK-puszta külön élmény , itt remekül lehet pihenni . Ha avalaki nem akar beülni egyetlen vendéglátó helyre sem az vigyen magávak vízet ,bőven , mert sehol nem lehet útközben csapot találni . Persze boltok vannak , de mi mjus elsején voltunk így minden zárva volt. A nyomvonalat a telefonon az út 2. felében gyakran kell figyelni mert sokszor nem nyílvánvaló a helyes írány , így mi háromszor is egy kicsit túlkerékpároztuk magunkat . A " Bicikli-fa " külön élmény volt , de azt nem árulom el hol volt az úton , tessék megnézni .
Mutass többet!
Mutass többet Mutass kevesebbet!

Hasonló tevékenység: , Oroszlányi járás területén

THE way to start your next outdoor experience!

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp