Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja

Kerékpártúra, Okres Nové Zámky területén

Nitriansky kraj, Szlovákia

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Egy Kerékpártúra , Okres Nové Zámky területén mindig emlékezetesnek ígérkezik. Nézz körül az útikalauzunkban, vagy töltsd fel a legjobb túráidat a felületre a túratervező segítségével.
  • Saját térkép
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

The 10 most beautiful bike rides , Okres Nové Zámky területén

Dunakanyar Dömös környékén [4K]
Kerékpártúra · Börzsönyvidék
Termáltúra, Visegrád - Párkány
Prémium tartalom Nehézség közepes Szakasz 18
23,6 km
2:01 óra
31 m
36 m
A Thermal Hotel Visegrádot az Aquaszigetet és a Vadas Thermalt összekötő biciklitúra. Egy termáltúra során két fürdő között, vidéki környezetben kerekezhetünk.
Dunamocsi sziget 2018 4K
Kerékpártúra · Okres Nové Zámky
Termáltúra, Párkány - Pat
Prémium tartalom Nehézség közepes Szakasz 19
37,3 km
2:33 óra
26 m
23 m
A Vadas Thermal és a Pati Termálstranfürdőt összekötő biciklitúra. Egy termáltúra során két fürdő között, vidéki környezetben kerekezhetünk.
Kerékpártúra · Börzsönyvidék
Szob - Párkány - Esztergom - Szob körtúra
ajánlott túra Nehézség közepes
1
32,8 km
2:17 óra
137 m
144 m
Kilátásban gazdag, emelkedőben szegény kerékpáros körtúra. A túra során átszelünk határokat, folyókat, Ipoly- és Dunahidakat. Szob vasútállomástól indulunk, ahonnan a vasút alatt kanyarodó aszfaltos úton beérkezünk a település központjában. Az ott található kereszteződésben a macskaköves útra, jobbra térünk, amely út az Ipolyhoz, egyúttal az államhatárhoz visz. Amikor a bicikliúton elmegyünk a vasúti híd (Sávoly-híd) alatt, egyből keressük a jobb kéz felől induló kis ösvényt, amin rövidesen felkanyarodunk a vasúti híd gyalogos / biciklis sávjára. A híd (2022 nyara) gyalogosan és kerékpárral biztonságosan járható. A híd túloldalán már Szlovákia, de magyarlakta vidékre érünk, így idegennyelv tudása az út felvidéki részén egyáltalán nem szükséges. Amint átmegyünk a hídon, jobb kéz felől egy kis ösvényt keressünk, amely levezet a híd alá, ahol egy földutat találunk. Az út bal kéz felé eső irányba induljunk el a biciklivel, rövidesen beérünk Helemba faluba. Ott az épülő új Ipolyhídnál bal kéz irányába rákanyarodunk az aszfaltos főútra, amely út Garamkövesden keresztül Párkányba visz. Garamkövesdig az út nem forgalmas, autók ritkán járnak rajta. Az út egyszer keresztezi a vasutat is, ott óvatosan, a bicikliről leszállva érdemes átkelni a síneken. Garamkövesden (szintén magyar falu) egy kereszteződésbe érünk, ahol balra kanyarodunk Párkány (Štúrovo) irányába. Ez a főút már forgalmasabb, mint a korábbi, de itt sem kell félni. Az úton haladva áthaladunk a Garam folyón, majd Párkány határában balra (ami a valóságban: tovább egyenesen) szükséges térni ahhoz, hogy beérjünk a városba. Párkányban érdemes lemenni a parti sétányra, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Esztergomra és a Mária Valéria-hídra. Esztergomba Párkányból a Mária Valéria-hídon keresztül megyünk, ahol érdemes a járdát használni. Esztergomban utunk elvezet a várhoz és a bazilikához, ahonnan egy rövid kertvárosi szakaszt követően kiérünk a Dunapartra, ahol már bicikliúton folytatjuk az utunkat a szobi rév irányába. A bicikliút mellett bal kéz felől a Duna túloldalán azokat a hegyeket és erdőket látjuk, ahonnan érkeztünk. A bicikliút egy idő után véget ér, ott a Visegrád irányába tartó útra térünk Visegrád (Szentendre) irányába. Az úton érdemes óvatosan vezetni, mivel főútról van szó. A rövid főúti szakaszt követően a jól kitáblázott kereszteződésben balra térünk a szobi rév irányába. A rév óránként visz át a Dunán a túlpartra. A jegyet a réven csak készpénzzel lehet megváltani. 2022 nyarán egy biciklivel utazó személynek a jegy kb 1400 Ft volt. A túlparton már az ismert Szob köszönt minket, ahol a vasútállomásnál véget ér túránk.
Hungarian Danube Bend
Kerékpártúra · Okres Komárno
Komarom to Esztergom (Danube Bend region)
ajánlott túra Nehézség könnyű
55 km
4:30 óra
38 m
40 m
Today's cycle is filled with magical scenery as you leave Slovakia and enter Hungary with sights such as the Basilica of Eztergom to admire on the way.
Gödi-Dunapart
Kerékpártúra · Komárom-Esztergomi-síkság
556 - Esztergom - Bp.
Nehézség könnyű
79,5 km
5:20 óra
139 m
134 m
Időpont: 2020. 08. 23. 11:48
Kerékpártúra · Börzsönyvidék
A Dunakanyar felső része 21.06.25.
54,9 km
3:50 óra
113 m
113 m
Visegrád - Nagymaros - Zebegény - Szob - Helemba - Garamkövesd - Párkány - Esztergom - Pilismarót - Visegrád
Kerékpártúra · Duna menti síkság
Csoma bódhiszattva Kerékpártúra (Budapest-Esztergom)
87,8 km
6:16 óra
277 m
208 m
1. Jászai Mari tér, Pest 2. Margitsziget, Pest 3. Árpád híd, Buda 4. Óbuda 5. Római part, Óbuda 6. Budakalász 7. Szentendre 8. Leányfalu 9. Tahitótfalu 10. Szentendrei-sziget 11. Váci rév 12. Vác 13. Verőce 14. Kismaros 15. Nagymaros 16. Zebegény 17. Szob 18. Vasúti híd az Ipoly fölött, a bicikli gyalogos részen áttolható (országhatár) 19. Helemba (Ch'laba), Szlovákia 20. Kovácspatak (Kovačov), Szlovákia 21/A. Ha vakmerő vagy, akkor: Vasúti híd a Garam fölött (nem ajánljuk, mert életveszélyes!!! - nincs gyalogos rész, de széles a töltés a sín mellett, a biciklit nehezen lehet tolni, a vonat bármikor jöhet) 21/B. Ha nem vagy vakmerő, vagy csak nem akarsz vonat által elgázolódni, akkor: Garamkövesd (Kamenica nad Hronom), Szlovákia - ide amúgy a főúton is eljutsz 22. Párkány (Štúrovo), Szlovákia 23. Mária Valéria híd (országhatár) 24. Esztergom
Kerékpártúra · Komárom-Esztergomi-síkság
Esztergom-Zebegény
Nehézség könnyű
75,1 km
15:50 óra
336 m
337 m
Beautiful panorama to the Basilica of Esztergom from the slovakian side of the Danube. Hidden roads in the mountains of Börzsöny.
Kerékpártúra · Komárom-Esztergomi-síkság
Esztergom - Pozsony bicikli túra
Nehézség közepes
152,9 km
56:37 óra
157 m
135 m
Kiváló az útminőség országútival csodálatos fantasztikus utazás lesz.
Kerékpártúra · Bavarian Forest
Donauradweg Passau bis Widin (Bulgarien)
1 563,5 km
114:39 óra
3 653 m
3 922 m
Donauradweg etwa 1500km von Passau (D) über Wien (Österreich), Bratislava (Slowakei), Budapest (Ungarn), Belgrad (Serbien), Drobeta-Turnu Severin (Rumänien) bis nach Widin (Bulgarien)
Weren't able to find what you were looking for?

Discover many more routes in the Route Finder

Open the Route Finder

Try planning your own routes

Open the Route Planner
Customize your search!

Vélemények

  1
Csaba véleménye: Szob - Párkány - Esztergom - Szob körtúra
2022-12-25 · Közösség
Szép kilátás: természet és épített örökség.
Mutass többet!
Mikor voltál a túrán? 2022-08-07

Kerékpártúra a(z) környéken

Kerékpártúra a(z) Okres Nové Zámky területén

Hasonló tevékenység: , Okres Nové Zámky területén

THE way to start your next outdoor experience!

Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp