Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása

Kerékpártúra, Közép-Dunántúl területén

Magyarország

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Egy Kerékpártúra , Közép-Dunántúl területén mindig emlékezetesnek ígérkezik. Nézz körül az útikalauzunkban, vagy töltsd fel a legjobb túráidat a felületre a túratervező segítségével.
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

The 10 Most Beautiful Kerékpártúra , Közép-Dunántúl területén

Dunakanyar Dömös környékén [4K]
Kerékpártúra · Börzsönyvidék
Termáltúra, Visegrád - Párkány
Prémium tartalom Nehézség közepes Szakasz 18
23,6 km
2:01 óra
31 m
36 m
A Thermal Hotel Visegrádot az Aquaszigetet és a Vadas Thermalt összekötő biciklitúra. Egy termáltúra során két fürdő között, vidéki környezetben kerekezhetünk.
Béke-Sztúpa / Zalaszántó
Kerékpártúra · Marcal-medence
Sztúpatekerés
ajánlott túra Nehézség közepes
17,7 km
1:40 óra
351 m
201 m
Kerékpártúra a Sümegi vár lábától a Zalaszántói sztúpáig
Ufer des Plattensees bei Balatonszepezd
Kerékpártúra · Tapolcai-medence
Plattensee (Balaton) Umrundung
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
197 km
13:30 óra
135 m
135 m
Einfache Radwanderung rund um den größten See Mitteleuropas, die sowohl im als auch gegen den Uhrzeigersinn befahren werden kann. Meist flache Radtour mit nur geringen Steigungen hier und da.
Az Emberi komédia a Kornyi-tó melletti kis dombon ideális hely a kikapcsolódásra, elmélyülésre
Kerékpártúra · Balaton-felvidék
Tanúhegyek lábainál a Káli-medencében
ajánlott túra Nehézség könnyű
4
40,6 km
4:00 óra
402 m
403 m
Kőtenger és bazaltorgonák, levendula és rizling, gyógynövények és templomromok – Magyarország egyik legszebb kistáján járunk, amely kényelmesen bejárható bringával akár egy nap alatt is. Nyáron kiváló kiegészítő program a strandolás mellé.
Gurulás a Gyapjaszsáknál, Sukoró
Kerékpártúra · Vértes és vidéke
A Vértesből a Velencei-tóra a Marson át
ajánlott túra Nehézség közepes
1
77,5 km
6:00 óra
763 m
882 m
Rendhagyó útirányt is választhatunk a fővároshoz közeli népszerű tó felkereséséhez: a Vértesen és a Velencei-hegységen át kanyarogva garantáltan elég kilométert és szintet lehet gyűjteni ahhoz, hogy jól essen a lángos és nyáron a csobbanás a tóban.
A Római utat valóban használták már a római korban is - a háttérben a Szent György-hegy magasodik
Kerékpártúra · Balaton-felvidéki Nemzeti Park
Tanúhegyek szoknyáján a Balaton-felvidéken
ajánlott túra Nehézség közepes
3
49,8 km
5:00 óra
423 m
423 m
A Balaton északi partján a tanúhegyek zord tömbjei, vagy éppen csúcsos gúlái alatt nagyszerű bringatúrát tervezhet az, aki nyáron már unja a strandolást, vagy épp szezonon kívül látogat a magyar tenger partjára.
Bábolnai Ménesbirtok | Pegazus Magazin
Kerékpártúra · Komárom-Esztergomi-síkság
Termáltúra, Komárom - Bábolna
Prémium tartalom Nehézség közepes Szakasz 21
24,4 km
1:40 óra
49 m
29 m
A Brigetio Gyógyfürdőt és a Bábolnai Termálfürdőt összekötő biciklitúra. Egy termáltúra során két fürdő között, vidéki környezetben kerekezhetünk.
A bánhidai Erőmű-tó a híres Bokodi-tóra hajaz a kis tóparti nyaralókkal
Kerékpártúra · Vértes és vidéke
Bányász-kör az Által-ér mentén
ajánlott túra Nehézség közepes
4
51,6 km
3:38 óra
282 m
282 m
Jó szerencsét! – valószínűleg mindenki értené, és viszonozná a bányászok hagyományos köszöntését ezen a túrán, mely Oroszlányról indul az Által-ér mentén épített új bringaúton. Környe és Oroszlány érintésével a Vértes északi lábánál csendben meghúzódó falvakban térünk vissza a kiindulópontra, a bányászmúlt emlékeit, tavakat, titokzatos várat is felfedezve a körülbelül 50 kilométeres túra során.
A klastrompusztai pálos kolostor romja
Kerékpártúra · Pilis-hegység
Pilis Bike Pálos túra (INFO Piliscsév, vasútállomás)
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
1
22,9 km
1:41 óra
321 m
321 m
Könnyed túra azok számára, akik nem szeretnének mélyen az erdőben kerekezni, de mégis kíváncsiak a természet szépségeire és a kulturális emlékekre. A túra többségében aszfalton halad, csak Piliscsév és Kesztölc között közlekedünk közepesen jó minőségű murván.
A Csákberény és Csókakő közötti Ezerjó Borúton
Kerékpártúra · Vértes és vidéke
Vértesi nyolcas kerékpártúra
ajánlott túra Nehézség nehéz nyitva
1
90,9 km
12:00 óra
988 m
988 m
A Vértes elég „szelíd” ahhoz, hogy bringával nekivágjunk megcsodálni e cseppnyi Magyarországot - ahogy tájképi változatossága miatt gyakran hívják. Zömében erdészeti feltáró utakon, egy nyolcast formázva barangoljuk be e lenyűgöző tájegységet.
Weren't able to find what you were looking for?

Discover many more routes in the Route Finder

Open the Route Finder

Try planning your own routes

Open the Route Planner
Customize your search!

Vélemények

  79
Gábor véleménye: Tanúhegyek szoknyáján a Balaton-felvidéken
2022-11-12 · Közösség
Szuper nagyon jó
Mutass többet!
Balázs véleménye: Bányász-kör az Által-ér mentén
2022-09-12 · Közösség
Meglepően élvezetes körtúra, érdemes végig tekerni. Én egy trekking kerékpárral mentem, 1-1 rövideb szakaszt leszámítva teljesen komfortos vele. Oroszlánytól remek minőségű és új bringaúton lehet tekerni majdnem egészen Tatabányáig ( https://www.facebook.com/oroszlanybicout ). Útközben érdemes megpihenni a Fácánkert sörözőben (https://www.google.com/maps/place/F%C3%A1c%C3%A1nkert+S%C3%B6r%C3%B6z%C5%91/@47.562253,18.3540277,16z/data=!3m1!4b1 ), kedves kis retró hangulat fogad. Ez az Által-ér mentén, még a Bánhidai Erőmű előtt van, útközben tábla is felhívja a figyelmet. Az erőmű tava mentén néhol murvás / kavicsos talajon kell haladni, illetve a Tatabányáról kifelé vezető úton rossz, töredezett útpadkára. Várgesztesen egészen a várig nem lehet feltekerni, az utolsó kb. 200m már nem alkalmas bringázásra. Meredek nagyon és hatalmas méretű, szabálytalan formában lerakott és egymás közt óriási közöket hagyó köves út van itt. Visszaindulva még Vértessomló előtt balra kell letérni és egy csodaszép mezőn átbiciklizni. Ez is földút, néhol szép sima, néhol elég rázós. Majkpuszta előtt, mikor a bringás útvonal keresztezi az Oroszlányi útat, meglehetősen rossz minőségű nyomon kell haladni, ami a tó mellett ráadásul egy rozoga állapotú és keskeny fahídon vezet át. (Szerencsére - ha ez már összeroskad, vagy valami egyéb szerencsétlenség éri - ki lehet kerülni. Itt fel lehet tekerni a Remeteséghez, majd mellette tovább haladva a Bányászati múzeumhoz. (Ennek bejárása önálló program is lehet, több órát el lehet tölteni ott). A fogadó épületben van ital és nasi automata (csak kp-val működik), illetve a mosdókba is be lehet "kéredzkedni". Majkpusztát elhagyva erdei úton haladunk, de szép síma. Kb 1 km után - a Kecskédi Repülőtér előtt - jutunk vissza az Oroszlányba vezető kerékpárútra.
Mutass többet!
Mikor voltál a túrán? 2022-09-10
Mutass többet Mutass kevesebbet!
Logo hm Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp