Megosztás
Megjelölés
Tervezz túrát ide!
Javaslatok

Nyomvonal-változások az OKT 25. szakaszán

Javaslatok · Bódva-völgy
Ennek a tartalomnak a szerzője
Magyar Természetjáró Szövetség  Igazolt partner  A felfedezők választása 

Az Országos Kéktúra 25. szakaszán két helyen is változott az útvonal. Bódvaszilas és Boldogkőváralja között a szakasz elején, Bódvaszilasról kiérve a változtatással jól járható és biztonságos hídon kelhetünk át a Bódván. A másik változtatás Felsővadász és Nyésta között történt: a korábbi évek kényszerű nyomvonal változtatása után, sikeresen visszakerült az eredetivel közel azonos útvonalra a két település közti szakasz.

A két változtatás miatt a szakasz összesen háromszáz méterrel lett rövidebb, szintkülönbségben nem érezhető a változás.

A változások részletesen :

  • Bódvaszilast déli irányba, az Ady Endre utca mentén hagyjuk magunk mögött, majd a sínek keresztezése után balra fordulunk. Jó száz méter után jobbra, egy mezőgazdasági útra térünk, ami jól járható és biztonságos hídon vezet át minket a Bódva felett. A túloldalon jobbra tartva szép réteken jutunk el a Juhász-patakhoz és a régi ipari vágányhoz, amin továbbhaladva a csonkagerincű Esztramos alá érkezünk. Innentől az útvonal megegyezik a korábbival.
  • Felsővadászt a Hunyadi utcán hagyjuk el, és nem fordulunk délre a kastély után, mint eddig. Az utca földútba vált át, mezőgazdasági, majd erdős területen haladunk. Nyéstát északról, a Fő utcán érjük el. A templom előtt balra kanyarodunk, innentől az út megegyezik az eddigivel. 

A Természetjáró.hu-n már az aktualizált nyomvonal található meg!

Ma is érvényes Érvényes 2018-10-24 óta
  • Bódvaszilas után
    Bódvaszilas után Fénykép: Barna Burger, Magyar Természetjáró Szövetség