Megosztás
Megjelölés
Tervezz túrát ide!
Javaslatok

Nyomvonal-változás az OKT 9. szakaszán

Javaslatok · Keleti Bakony
Ennek a tartalomnak a szerzője:
Magyar Természetjáró Szövetség

A Zirc és Bodajk közötti OKT-szakasz Fehérvárcsurgó környékén két helyen is módosult 2018 őszén, így a teljes szakasz hossza másfél kilométerrel rövidebb lett.

A Fehérvárcsurgói víztározó bővítését célzó, minimum másfél évig tartó beruházás miatt 2018 őszén több helyen módosult az Országos Kéktúra útvonala.

Bakonykúti felől érkezve Fehérvárcsurgó előtti a Vaskapu-hegy és a Vontató-hegy közötti nyeregben eddig egyenesen mentünk, a változtatás után viszont jobbra kanyarodunk. Egy szűk völgyben ereszkedünk le Rákhegy településrészre vezető aszfaltútig. Ezen előbb jobbra, majd kétszáz méter múlva a Kurucz János utcán balra fordulva felkapaszkodunk a Rákhegy tetejére. Innen kicsit le kell térnünk a nyomvonalról (kb. 50 métert), hogy a Becsali büfé falra kihelyezett dobozánál bélyegezhessünk.

A Fehérvárcsurgói-víztározó déli végét megkerülő aszfaltúton haladunk tovább. Keresztezzük a Gaja-patakot egy hídon, majd a temető sarkánál balra ráfordulunk a mezőkre vezető keréknyomokra. A felső részére érve keresztezzük az országutat, s betérünk az üdülőtelep házai között vezető utcára. Hamarosan jobbra (egy kapun keresztül) belépünk a fák közé az Öreg-hegy irányába. Kanyarogva haladunk, majd egy kerítésen átkelve fiatalos erdőbe érünk. Innen a völgy oldalában futó kellemes szekérúton jutunk be a Gaja-patak csodálatos völgyébe.

Bodajkig már megegyezik az útvonal az eddigivel.

A Természetjáró.hu-n már az aktualizált nyomvonal található meg!

Ma is érvényes 2018-10-16 – 2018-11-30
  • A Gaja-szurdok Fénykép: Barna Burger, Magyar Természetjáró Szövetség

A mai időjárás