Magyar Természetjáró Szövetség weboldalai MTSZ MTSZ térképportál Turista Magazin TuristaShop TEKA-kártya Kéktúra Gerecse50 A kéktúrázás napja
nyelv kiválasztása

Gyalogtúra, Egri járás területén

Észak-Magyarország, Magyarország

Outdooractive Editors  igazolt partner 
az oldal szerzője
LogóOutdooractive Editors
Egy Gyalogtúra , Egri járás területén mindig emlékezetesnek ígérkezik. Nézz körül az útikalauzunkban, vagy töltsd fel a legjobb túráidat a felületre a túratervező segítségével.
  • Tartalmak
  • mutasd a képeket képek elrejtése
Funkciók
2D 3D
Utak és térképek

The 10 Most Beautiful Gyalogtúra , Egri járás területén

??????
Gyalogtúra · Bükkvidék
Bátor tanösvény
ajánlott túra Nehézség könnyű
3
8,2 km
2:15 óra
219 m
219 m
A Bátor körüli tanösvény a Bükk és a Heves–Borsodi-dombság találkozásánál elhelyezkedő táj természeti és kultúrtörténeti látnivalóit mutatja be, de kitér a vidék földtani érdekességeire és a hagyományos tájhasználatra is.
??????
Gyalogtúra · Mátravidék
Mátraháza - Sirok (OKT-21)
ajánlott túra Nehézség közepes Szakasz 21 nyitva
12
25,8 km
8:10 óra
1 025 m
1 570 m
Országos összehasonlításban is páratlan szépségű gerinctúrával hagyjuk el az útvonal legmagasabb pontját, a Kékest. Zord sziklataréjok, vadregényes erdők és temérdek természetes kilátóhely jellemzi a Kéktúra keleti-mátrai útszakaszát. Bármely irányból járjuk is végig, ez lesz az egyik legkeményebb túránk a kéken.
??????
Gyalogtúra · Bükk-hegység
Körtúra Répáshutáról a Bükk-fennsík pereméhez
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
4
14,3 km
4:30 óra
645 m
645 m
A Déli-Bükk és a fennsík határvidékére kalauzol túránk Répáshuta kezdő- és végponttal. A nyomvonal barlangokat, kilátópontokat, geológiai érdekességeket fűz fel, és útközben a környék történelmével is ismerkedünk.
??????
Gyalogtúra · Bükk-hegység
Őr-járat a Bükk hátsó kertjében
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
1
24,3 km
7:15 óra
885 m
885 m
A Bükk-fennsík nyugati elvégződése félreeső, hosszú meneteléssel látogatható zuga a hegységnek. Kiadós vándorlásunkat emlékezetes panorámák jutalmazzák: a felbontott Bél-kő döbbenetes sziklaudvara és az Őr-kő éles letörése. A magaslati élményeket pedig a fennsík és a Pes-kő-völgy fejezetének természetesen kaotikus erdei viszonyai egészítik ki.
??????
Gyalogtúra · Bükk-hegység
Körtúra az időszakos karsztforrások vidékén
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
11
5,8 km
1:55 óra
688 m
688 m
Rövid körtúra a fennsík tövében, mely a Bükk legszebb időszakos forrását, az elapadt állapotában is mutatós Imót veszi célba. De felkeressük a Fekete-len-forrást is, és megismerkedünk e különös természeti jelenségek működésével.
??????
Gyalogtúra · Mátra-hegység
Gerinctúra a Keleti-Mátra bércein
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
1
21,3 km
7:00 óra
1 482 m
634 m
Igencsak hosszú, de egyben a legszebb útvonalon másszuk meg hazánk legmagasabb pontját, a Kékestetőt. Az Országos Kéktúra egy markáns, emblematikus szakaszát követjük a Tarna völgyétől a Kékestetőig, miközben kevély vulkáni kúpok sorát járjuk be kilátásokkal fűszerezve. A hegyvidéki hangulat garantált: meredek kúpok, sziklás gerincélek, füves tetők és mesés erdők váltakoznak végig utunk során.
??????
Gyalogtúra · Bükkvidék
Barangolás az Óriások asztalán
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
7
18,5 km
5:30 óra
687 m
687 m
A Bükk fennsíkjának kellemes hangulatú kaszálórétjeit és panorámás mészkőszirtjeit fűzi fel túránk, mely a hegység két legmagasabban fekvő kilátópontját is kínálja. A körséta során egyszerre ismerkedhetünk meg a sok évszázados bükki erdőhasználat lenyomataival, a hatalmas rengeteg eredeti állapotával, illetve az évmilliók során kialakult karsztfelszín történetével.
??????
Gyalogtúra · Bükkvidék
A Bükk három arca: átvágás a nyugati végeken
ajánlott túra Nehézség közepes nyitva
18,3 km
6:00 óra
636 m
517 m
A kontrasztok túrája: végigjárjuk a Bükk egyik legérintetlenebb völgyét a turisták előtt is nyitottak közül, hogy aztán a menet második felében az általában emberektől nyüzsgő, méltán népszerű Szalajka-völgyet érintsük. A két hangulat közt falként von határt az Őr-kőben tetőző fennsík: a közel 900 méteres csúcsról tág panoráma tárja elénk a Déli-Bükköt. Hosszú, egy szakaszon kifejezetten meredek túra, amelyet kisvasutakkal lerövidíthetünk.
??????
Gyalogtúra · Mátravidék
Sirok - Szarvaskő (OKT-22)
ajánlott túra Nehézség közepes Szakasz 22 nyitva
15
17,9 km
5:30 óra
585 m
520 m
A Mátrát és a Bükköt összekötő dombvidéki vándorlásunk során bájos réteken suhanunk át, és az út végpontjain középkori várakat és tágas hegyvidéki panorámákat kínáló kilátópontokat keresünk fel.
??????
Gyalogtúra · Bükkalja
Zarándoklat a Nagy-Egedre
ajánlott túra Nehézség könnyű nyitva
2
11 km
3:15 óra
417 m
417 m
Lankás terepen, a várost övező szőlőkben és a Bükk legmesszebb nyújtózó tölgyesében jutunk fel a Nagy-Egedre, az egriek szimbolikus látóhegyére, hogy madártávlatból tekintsünk le a papok városára, a Bükk és a Mátra Palócföldben összeolvadó vidékére. Visszafelé a nyugati oldal meredek lejtője látványos panoráma-részleteket mutat, miközben érdekes tanösvényen ereszkedünk. Kiskertek labirintusában érünk vissza a városba a sokat látott egri vár falaihoz. Hangulatos túra szőlőkkel, kilátásokkal, tölgyesben kanyargó erdei utakkal.
Weren't able to find what you were looking for?

Discover many more routes in the Route Finder

Open the Route Finder

Try planning your own routes

Open the Route Planner
Customize your search!

Vélemények

  111
Bogi véleménye: Körtúra Répáshutáról a Bükk-fennsík pereméhez
2022-06-08 · Közösség
Pünkösd hétfőn vágtunk neki az útvonalnak kutyákkal. Korábbi kommentet megerősítve nyáron nem a legkutyabarátabb, sokszor volt izgalmas, hogy a sűrű növényzetben megtaláljuk egyáltalán az utat (volt, hogy azt se láttuk hova lépjünk, a keskeny ösvényeken). Ezeket a szakaszokat leszámítva nagyon jó az útvonal, csodaszép erdei részeket lehet bejárni. Kutyás szemmel nézve, ami még nem annyira szerencsés, hogy a vége fele többször (1x hosszabb szakaszon) is haladni kell a főúton+néhányszor 1 alsóbb rendű úton is keresztül kell menni, illetve a faluba beérve számítani lehet 1-2 nyitott kapura és kikíváncsiskodó ebre. A legszebb kilátó pontra egy nem túl feltűnő ösvény vezet, érdemes figyelni, mert megéri kimenni😃
Mutass többet!
Mutass többet Mutass kevesebbet!

Hasonló tevékenység: , Egri járás területén

Logo emmi Logo agrar Logo bethlen Logo mol Logo otp